IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kereta lambat pickup?
chucheongfan
kiriman Feb 13 2020, 12:24 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 77
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



I nak tanya, kenapa ye ada sesetengah kereta lambat pickup? Kita dah tekan habis pedal minyak tapi in 2 secs baru dia pickup or gerak laju, tapi selalunya kereta yg harga agak murah yg akan jadi mcm ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 17 2020, 11:56 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (chucheongfan @ Feb 13 2020, 12:24 PM) *
I nak tanya, kenapa ye ada sesetengah kereta lambat pickup? Kita dah tekan habis pedal minyak tapi in 2 secs baru dia pickup or gerak laju, tapi selalunya kereta yg harga agak murah yg akan jadi mcm ni.


maybe sebab harga kereta tu murah and brg pun tak berkualiti. selalunya kereta malaysia lah, mcm kura kura unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 17 2020, 11:58 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (chucheongfan @ Feb 13 2020, 12:24 PM) *
I nak tanya, kenapa ye ada sesetengah kereta lambat pickup? Kita dah tekan habis pedal minyak tapi in 2 secs baru dia pickup or gerak laju, tapi selalunya kereta yg harga agak murah yg akan jadi mcm ni.


mak i baru beli axia advance. harga bkn murah, mahal jgl. but lembab gila. bila naik bukit tu, slow. dh tekan minyak habis pun mcm taknak gerak. tak tahu lah kenapa haih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Feb 20 2020, 09:02 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 66
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (chucheongfan @ Feb 13 2020, 12:24 PM) *
I nak tanya, kenapa ye ada sesetengah kereta lambat pickup? Kita dah tekan habis pedal minyak tapi in 2 secs baru dia pickup or gerak laju, tapi selalunya kereta yg harga agak murah yg akan jadi mcm ni.



kalau tak silap sbb cc n engine psl kwt ...
u guna kereta apa..aku guna wolsv nak ckp betul2 tu , jimat minya
pick up bagus ..
tapi minya aku guna petron juga...petron ok lar..i baru tukar from shell je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Feb 20 2020, 09:04 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 66
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (FattahAmin @ Feb 17 2020, 11:58 PM) *
mak i baru beli axia advance. harga bkn murah, mahal jgl. but lembab gila. bila naik bukit tu, slow. dh tekan minyak habis pun mcm taknak gerak. tak tahu lah kenapa haih


lambat tu sbb cc, sbb axia cc bukan 1.6 mcm tu kan ?
sbb tu slow, even u nak pakai minyak mahal2 pun mmg ikut cc kereta juga kadang2 bro,
u guna petrol mana ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Feb 20 2020, 10:03 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



U boleh tukar je 2 benda, kereta ataupun tukar brand minyak…tgk ade improvement x.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 20 2020, 10:39 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 69
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (SitiHawa @ Feb 20 2020, 10:03 PM) *
U boleh tukar je 2 benda, kereta ataupun tukar brand minyak…tgk ade improvement x.


tukar kereta senang, brand minyak kan x ade perbezaan yg besar. Btw, skrg aku pergi isi minyak petronas dah jadi senang, tak yah turun ke counter bayar…
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Feb 20 2020, 10:46 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (tennyliew @ Feb 20 2020, 10:39 PM) *
tukar kereta senang, brand minyak kan x ade perbezaan yg besar. Btw, skrg aku pergi isi minyak petronas dah jadi senang, tak yah turun ke counter bayar…


Tak perlu bayar kat counter, u guna debit kad?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 20 2020, 10:49 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 69
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (SitiHawa @ Feb 20 2020, 10:46 PM) *
Tak perlu bayar kat counter, u guna debit kad?


bukan..pakai setel apps hanya perlu click2 lebih kurang 5 kali dlm kereta je.. pastu keluar la pegi isi minyak, jimat masa situ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 23 2020, 01:37 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Feb 20 2020, 09:02 PM) *
kalau tak silap sbb cc n engine psl kwt ...
u guna kereta apa..aku guna wolsv nak ckp betul2 tu , jimat minya
pick up bagus ..
tapi minya aku guna petron juga...petron ok lar..i baru tukar from shell je


i pakai axia advance, still slow. myvi lg laju sbb cc dia lagi besar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 23 2020, 01:38 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Feb 20 2020, 09:04 PM) *
lambat tu sbb cc, sbb axia cc bukan 1.6 mcm tu kan ?
sbb tu slow, even u nak pakai minyak mahal2 pun mmg ikut cc kereta juga kadang2 bro,
u guna petrol mana ?


i guna shell. i rasa shell mcm tak berapa ok la, sbb i ada baca ramai ckp petron okay. okay ke tak eh?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 23 2020, 01:39 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (SitiHawa @ Feb 20 2020, 10:03 PM) *
U boleh tukar je 2 benda, kereta ataupun tukar brand minyak…tgk ade improvement x.


tukar kereta tu mcm hm kos lagi. try tukar minyak jela dulu tgk jadi ke tak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 23 2020, 01:39 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (tennyliew @ Feb 20 2020, 10:39 PM) *
tukar kereta senang, brand minyak kan x ade perbezaan yg besar. Btw, skrg aku pergi isi minyak petronas dah jadi senang, tak yah turun ke counter bayar…


aik kenapa pula tak payah turun counter? habistu mcm mana nak bayar?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Feb 23 2020, 01:40 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (tennyliew @ Feb 20 2020, 10:49 PM) *
bukan..pakai setel apps hanya perlu click2 lebih kurang 5 kali dlm kereta je.. pastu keluar la pegi isi minyak, jimat masa situ..


setel apps tu apa benda ek? first time dengar lol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 26 2020, 11:48 AM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 77
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (FattahAmin @ Feb 23 2020, 01:38 PM) *
i guna shell. i rasa shell mcm tak berapa ok la, sbb i ada baca ramai ckp petron okay. okay ke tak eh?

Tak tau la pula sbb I pun sendiri guna petronas je dpd dulu hehe.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 26 2020, 11:49 AM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 77
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (FattahAmin @ Feb 23 2020, 01:39 PM) *
aik kenapa pula tak payah turun counter? habistu mcm mana nak bayar?

Bayar guna e-wallet je, setel tu kira mcm e-wallet. Bayar situ, tekan amount dgn pump mana yg you nak then isi la. Senang je.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 3rd March 2021 - 09:29 AM