IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

20 Mukasurat V   1 2 3 > » 

bizonedrop
Posted on: Dec 17 2009, 04:06 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


baru kehilangan ayahanda tersayang ZAILAN BIN MD ALI pada 5 Dis 2009...

Alhamdulillah..semua urusan arwah dipermudahkan ALLAH..
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #18726 · Replies: 8 · Views: 4,554

bizonedrop
Posted on: Dec 17 2009, 03:55 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


teman pon baru online..
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #18725 · Replies: 387 · Views: 77,986

bizonedrop
Posted on: Dec 17 2009, 03:54 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


hari hari mesti mau,
jangan lupa singgah merlimau..
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #18724 · Replies: 130 · Views: 64,484

bizonedrop
Posted on: Aug 13 2009, 11:59 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


STANLEY, order dah antar yuk. No Item EN 228892904. TQ!
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #17831 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Aug 13 2009, 11:53 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


hari ini sini hujan
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #17830 · Replies: 387 · Views: 77,986

bizonedrop
Posted on: Jul 31 2009, 05:45 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Kecoh dan Hangat di Harian Metro!

ODP mampu ubah nasib anda? yang penting USAHA dan KREATIVITI berbisnes!
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #17170 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 30 2009, 12:14 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


risau la bro...

anak aku dah kat seminggu lebih asik batuk jer..
dah dua kali gi klinik putrajaya...depa kata paru2 ok..
demam n selsema takde..cuma bila batuk tu tak henti untuk beberapa minit..n masa tu mula panas badan..

camner nak wat yer..B@zSh, ganazz dan yg arif dalam hal ni?

tolonggg..tak tahan aku tenguk dia asik batuk jer...
  Forum: Cakap Kesihatan & Petua · Post Preview: #17016 · Replies: 26 · Views: 10,502

bizonedrop
Posted on: Jul 30 2009, 12:07 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


hari yang sibuk
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #17015 · Replies: 643 · Views: 378,128

bizonedrop
Posted on: Jul 23 2009, 04:40 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


MAZLEN dari Melaka, order dah poslaju. No Item EN 172898886 MY

STANLEY dari Sarawak, order pon dah pos. No Item EN 203384384 MY.

TQ! hface.gif
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16888 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 21 2009, 09:32 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


QUOTE (B@zSh™ @ Jul 20 2009, 05:08 PM) *
Set Celebrity Special mmg wangi
Tp kalo bro bizonedrop jual perfume Mirage (botol mcm Body Shop) tu lg wangi


I ingat pon nak tambahkan mirage dalam jualan..
tapi..ODP semua dah wangi! hface.gif hface.gif
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16843 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 21 2009, 09:28 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


QUOTE (jaybee87 @ Jul 20 2009, 04:48 PM) *
set laki dan pompuan yg wane pe slalu owg guna?
set yg baru ni wangi x?
laki dan pompuan


yang terlaris kotak hijau women kotak biru men...

Yang baru pon makin hangat di pasaran...kotak hitam men ader Desire, Dunhill..Perghh! rclxm9.gif
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16842 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 20 2009, 12:37 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


cakap.net makin sejuk?
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #16809 · Replies: 643 · Views: 378,128

bizonedrop
Posted on: Jul 20 2009, 12:36 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Cinta dan sayangku hanyalah satu
biarpun ramai yang offer diri
ngapa aina_sara cakap macam tu
adakah terkena pada diri sendiri rolleye0012.gif
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #16808 · Replies: 46 · Views: 34,098

bizonedrop
Posted on: Jul 20 2009, 12:31 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Q~She?

Produk yang gerenti menghangatkan malam anda!

http://kedaiokedai.blogspot.com
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16807 · Replies: 3 · Views: 2,189

bizonedrop
Posted on: Jul 20 2009, 12:25 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Dah try set terbaru ODP?
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16806 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 17 2009, 03:37 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Ni orang gila kot.. meletup2 lak tu..perghh!
  Forum: Cakap Lawak & Jenaka · Post Preview: #16721 · Replies: 21 · Views: 8,777

bizonedrop
Posted on: Jul 17 2009, 02:52 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


ni ada review pasal Mior.. kat satu blog.. suka akak baca.. sempoi je cara penyampaiannye..


MIOR MIRACLE BAR - AJAIB KE?

Ramai yang bertanya kepada kami, kenapa sabun ni dipanggil sabun ajaib... ajaib sangat ke? Mungkin anda sendiri tertanya-tanya. Di awal pembabitan dengan MIOR, SmartBeauty sendiri pelik dengan jolokan sabun ajaib ni... Ye la, ajaib yang macam mana tu.. huhu.

Namun setelah menjadi pengguna tetap MIOR, baru la kami sedar yang sabun ni memang ajaib. Kalau tak, takkan dipanggil sabun ajaib,...kan kawan-kawan?

Di sini, kami huraikan serba sedikit tentang kenapa sabun ini dipanggil sabun ajaib. Ini dari pengamatan kami sendiri la ye... So, here we go!

1) ONE FOR ALL
Ini antara faktor yang paling menonjol, menjadikan MIOR lain dari yang lain. Bayangkan, mana ada satu produk yang boleh digunakan untuk semua benda? But you know what? MIOR boleh lakukannya! MIOR bukan saja boleh digunakan untuk rawatan / kecantikan wajah, tapi boleh juga digunakan untuk rambut, badan, masalah kulit, lemak, payudara, celah-celah badan, kuku, bibir dan sebagainya! Tidak ketinggalan, MIOR sesuai digunakan oleh perempuan, lelaki, kanak-kanak, bayi, orang dewasa, warga emas, dan... sesiapa saja lah!

Tak puas hati? Ok la, kami terangkan satu persatu...


- muka ~ Bukan saja boleh mencantikkan, tapi juga merawat. Untuk muka, MIOR boleh mencerahkan, melicinkan dan melembutkan kulit. Selain itu, ia dapat menegangkan kulit, mengecilkan pori-pori (up to 80%), mengecilkan eyebag, mengurangkan kedutan, menghapus jerawat dan parutnya, meratakan warna kulit, menghilangkan jeragat dan melasma (oil seeds), meremajakan muka, menganjalkan pipi, menjadikan muka nampak bersinar (glowy) dan kalau anda bernasib baik, MIOR boleh menjadikan wajah anda putih kemerahan (pinkish) gitew! (suka la Kak Zaileen tu!)...Hehe..


- badan ~ Menghilangkan bau badan, menghapuskan jerawat badan (up to 90%), meratakan warna kulit, menghilangkan tompok-tompok pada badan, menyembuhkan luka dengan segera, menanggalkan daki, mencerahkan, menjadikan kulit HALUS DAN SANGAT LEMBUT (lihatlah tanganku.... suka sangat!!)


- rambut ~ Bertindak sebagai pelembap, (digunakan selepas shampoo).. menjadikan rambut lebih lebat, lembut dan bersinar. Yang penting, menghilangkan uban-uban 'pra-matang'....(hi Abg. Rahim!). Kalau sesiapa yang masih muda, tapi dah beruban... jangan risau, guna je MIOR ! Selain tu, masalah kelemumur, dan kutu juga boleh dihapuskan menggunakan MIOR! Wow!

- payudara ~ Boleh melembutkan struktur kulit payudara, sambil MENEGANGKAN! So, ucapkan selamat tinggal kepada cream-cream payudara yang melekit-lekit, dan push-up! No push-up, hokkkayyyy!!! (suka le abang-abang tu!)

- celah-celah ~ Ini mungkin masalah yang berlaku kepada sebilangan besar anda, di mana warna kulit di celah-celah ketiak dan sebagainya, tidak sekata dan kelihatan seolah-olah kehitaman. Jangan risau, MIORkan je celah-celah itu. Insya-Allah.... putih la jadinya! Ini kerana selain boleh meratakan warna kulit, MIOR juga boleh menghilangkan daki terkumpul yang menyebabkan celahan anda nampak seolah-olah kehitaman...

- lemak ~ Ini adalah bonus bagi pengguna MIOR. Kami tidak mengatakan lemak-lemak terkumpul di badan anda akan terus terhapus apabila menggunakan MIOR. Tetapi terdapat kesan positif apabila anda kerap menggunakan MIOR di kawasan berlemak seperti perut, peha, lengan dan bahu. Cuba praktikkan... dan anda akan setuju dengan kami, y'all!

- masalah kulit ~ MIOR berfungsi sebagai alternatif untuk rawatan penyakit kulit yang biasa, seperti eczema (allergy), abscess (bisul), psoriasis, lichen (sisik), rashes (ruam), kurap, kudis dan sebagainya. Seperti kita tau, MIOR mengandungi 'deep moor' yang mempunyai elemen 'therapeutic' (perubatan), yang berupaya merawat dan mengawal penyakit-penyakit ini daripada terus merebak. 'Deep Moor' ni, diibaratkan seperti 'gamat' la..., kalau di Asia tenggara ni. Tidak hairanlah, 'deep moor' menjadi pilihan pakar-pakar perubatan di Europe sejak dulu lagi...untuk digunakan sebagai kaedah rawatan bagi penyakit-penyakit di sana... Siap ada 'klinik moor' lagi, macam mana tu?

- kuku ~ MIOR boleh menjadikan kuku tampak lebih bersinar dan mengurangkan masalah kuku bersisik... Tak payah polish-polish lagi, you! Buffer? Lupakan!


- bibir ~ Bagi yang mempunyai ulcer di bibir, gunakan MIOR! Insya-Allah kuranglah sedikit masalah bibir pecah tu. Tapi jangan ditelan / dimakan.... for external usage only, occay!

- perempuan ~ Sudah tentulah kaum wanita amat sesuai menikmati kelembutan dan kecantikan wajah, hasil daripada berMIOR... Malahan wanita amat sesuai menggunakan MIOR, terutamanya pada rambut, badan, payudara, celahan, kuku dan sebagainya..


- lelaki ~ Cik abang pun nak berMIOR? Boleh je!! Selain memperolehi wajah yang lebih bersih dan segak, cik abang mampu menghilangkan bau badan...jika malas nak sembur perfume. Ok la tu kan? Bukan tu saja..., MIOR ni senang sangat nak digunakan! Tak perlu la nak cari toner ke, moisturizer ke...(leceh, katanya!).. guna satu ni je! Cuma ambil MIOR, dan basuhlah muka tu... Tak ke senang untuk orang lelaki...? Siap boleh guna untuk shaving (bercukur) lagi! Mana nak cari bang oi?

(amaran: Kepada para isteri di luar sana, hati-hati sikit! Al-maklumlah... suami anda dah hensem lepas guna MIOR,..ramai pulak yang kejar nanti. Ahaks!)


- kanak-kanak / bayi ~ Sangatlah sesuai untuk berMIOR! Kenapa? Kanak-kanak mudah dijangkiti penyakit kulit akibat sistem imunisasi mereka yang belum optimium. Jangan risau.... gunakan MIOR.., dan nyahkan penyakit-penyakit tersebut. Selalunya kanak-kanak yang kerap mengalami alahan akan terdedah kepada risiko mengalami eczema. So, apa lagi.... MIORkan saja eczema ituuuuu!



- orang dewasa & tua ~ Jangan tak tau, makcik-makcik pun sebenarnya ingin tampak muda tau! Cuma tak nak mengaku je. Hehe.. Takpa...., kami faham. Boleh je guna MIOR, dan tegangkan kulit anda laksana baru mencucuk botox! Lepas ni, tak payah botox dah! MIOR aje! Selain mampu menegangkan kulit dan menganjalkan struktur wajah, MIOR mampu menghilangkan kedutan muka dan garis-garis halus, mengaburkan garisan senyuman (nasolabial fold) yang akan menampakkan ketuaan seseorang...., serta mengurangkan eyebag untuk yang selalu tidak cukup tidur... Pendek kata, tak perlu fikir panjang - gunakan MIOR, pasti anda kelihatan muda, gitew!


  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16719 · Replies: 3 · Views: 2,189

bizonedrop
Posted on: Jul 17 2009, 02:18 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Salam dan Terima Kasih! hface.gif

kami ada menjual produk2 DCL, Sabun Mior dan lain2

layari http://kedaiokedai.blogspot.com
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16717 · Replies: 3 · Views: 2,189

bizonedrop
Posted on: Jul 17 2009, 02:14 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


QUOTE (aina_sara @ Jul 16 2009, 02:58 PM) *
bizone, yang mana minyak wangi yg ko jual tu paling wangi baunya dan bape hinggit??? aku ingat nak ambik satu.


sumer wangi2 ma...tapi yang ramai orang beli kat aku selebriti women, set 1 women kotak hijau dan set terbaru women set 5 kotak putih.. wangi2 ma! rclxm9.gif

yang selebriti tu aku jual rm43 termasuk pos,

yang biasa rm38 termasuk pos

meh la beli
  Forum: Cakap Fesyen & Gaya · Post Preview: #16716 · Replies: 19 · Views: 11,713

bizonedrop
Posted on: Jul 13 2009, 10:25 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


Try

Desire, Dunhill..!!

ODP...wangian tak ingat...
  Forum: Cakap Fesyen & Gaya · Post Preview: #16462 · Replies: 19 · Views: 11,713

bizonedrop
Posted on: Jul 9 2009, 09:44 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


SALAM MALAM JUMAAT

Untuk NOLIANA JB, order dah diposlajukan.No Item EN 228899981 MY. Insyallah sampai esok.

THANKS!
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16328 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jul 9 2009, 09:39 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


sejuk malam jumaat
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #16327 · Replies: 643 · Views: 378,128

bizonedrop
Posted on: Jul 7 2009, 11:14 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


pagi yang ceria rclxm9.gif
  Forum: Cakap Sastera · Post Preview: #16229 · Replies: 643 · Views: 378,128

bizonedrop
Posted on: Jul 7 2009, 11:12 AM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


SALAM PAGI SELASA

Untuk kak Salima Petaling Jaya tu, order dah diposlajukan. No item EN 203384367 MY. Insyallah sampai petang ni. gedik.gif

APA YANG ANDA CARI DARI MINYAK WANGI YANG LAIN?

THANKS!
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #16228 · Replies: 76 · Views: 26,666

bizonedrop
Posted on: Jun 29 2009, 03:11 PM


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855


tak tau bila nak pergi....

dari mula kahwin sampai anak dah 3...
lom sampai lagi...

bz memanjang.... 105.gif
  Forum: Cakap Pelancongan & Percutian · Post Preview: #15933 · Replies: 16 · Views: 9,183

20 Mukasurat V   1 2 3 > » 

New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 17th November 2018 - 12:58 PM