IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> DCL-produk bumiputera yang hangit! meletop!
bizonedrop
kiriman Jul 17 2009, 02:18 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855



Salam dan Terima Kasih! hface.gif

kami ada menjual produk2 DCL, Sabun Mior dan lain2

layari http://kedaiokedai.blogspot.com


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bizonedrop
kiriman Jul 17 2009, 02:52 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855



ni ada review pasal Mior.. kat satu blog.. suka akak baca.. sempoi je cara penyampaiannye..


MIOR MIRACLE BAR - AJAIB KE?

Ramai yang bertanya kepada kami, kenapa sabun ni dipanggil sabun ajaib... ajaib sangat ke? Mungkin anda sendiri tertanya-tanya. Di awal pembabitan dengan MIOR, SmartBeauty sendiri pelik dengan jolokan sabun ajaib ni... Ye la, ajaib yang macam mana tu.. huhu.

Namun setelah menjadi pengguna tetap MIOR, baru la kami sedar yang sabun ni memang ajaib. Kalau tak, takkan dipanggil sabun ajaib,...kan kawan-kawan?

Di sini, kami huraikan serba sedikit tentang kenapa sabun ini dipanggil sabun ajaib. Ini dari pengamatan kami sendiri la ye... So, here we go!

1) ONE FOR ALL
Ini antara faktor yang paling menonjol, menjadikan MIOR lain dari yang lain. Bayangkan, mana ada satu produk yang boleh digunakan untuk semua benda? But you know what? MIOR boleh lakukannya! MIOR bukan saja boleh digunakan untuk rawatan / kecantikan wajah, tapi boleh juga digunakan untuk rambut, badan, masalah kulit, lemak, payudara, celah-celah badan, kuku, bibir dan sebagainya! Tidak ketinggalan, MIOR sesuai digunakan oleh perempuan, lelaki, kanak-kanak, bayi, orang dewasa, warga emas, dan... sesiapa saja lah!

Tak puas hati? Ok la, kami terangkan satu persatu...


- muka ~ Bukan saja boleh mencantikkan, tapi juga merawat. Untuk muka, MIOR boleh mencerahkan, melicinkan dan melembutkan kulit. Selain itu, ia dapat menegangkan kulit, mengecilkan pori-pori (up to 80%), mengecilkan eyebag, mengurangkan kedutan, menghapus jerawat dan parutnya, meratakan warna kulit, menghilangkan jeragat dan melasma (oil seeds), meremajakan muka, menganjalkan pipi, menjadikan muka nampak bersinar (glowy) dan kalau anda bernasib baik, MIOR boleh menjadikan wajah anda putih kemerahan (pinkish) gitew! (suka la Kak Zaileen tu!)...Hehe..


- badan ~ Menghilangkan bau badan, menghapuskan jerawat badan (up to 90%), meratakan warna kulit, menghilangkan tompok-tompok pada badan, menyembuhkan luka dengan segera, menanggalkan daki, mencerahkan, menjadikan kulit HALUS DAN SANGAT LEMBUT (lihatlah tanganku.... suka sangat!!)


- rambut ~ Bertindak sebagai pelembap, (digunakan selepas shampoo).. menjadikan rambut lebih lebat, lembut dan bersinar. Yang penting, menghilangkan uban-uban 'pra-matang'....(hi Abg. Rahim!). Kalau sesiapa yang masih muda, tapi dah beruban... jangan risau, guna je MIOR ! Selain tu, masalah kelemumur, dan kutu juga boleh dihapuskan menggunakan MIOR! Wow!

- payudara ~ Boleh melembutkan struktur kulit payudara, sambil MENEGANGKAN! So, ucapkan selamat tinggal kepada cream-cream payudara yang melekit-lekit, dan push-up! No push-up, hokkkayyyy!!! (suka le abang-abang tu!)

- celah-celah ~ Ini mungkin masalah yang berlaku kepada sebilangan besar anda, di mana warna kulit di celah-celah ketiak dan sebagainya, tidak sekata dan kelihatan seolah-olah kehitaman. Jangan risau, MIORkan je celah-celah itu. Insya-Allah.... putih la jadinya! Ini kerana selain boleh meratakan warna kulit, MIOR juga boleh menghilangkan daki terkumpul yang menyebabkan celahan anda nampak seolah-olah kehitaman...

- lemak ~ Ini adalah bonus bagi pengguna MIOR. Kami tidak mengatakan lemak-lemak terkumpul di badan anda akan terus terhapus apabila menggunakan MIOR. Tetapi terdapat kesan positif apabila anda kerap menggunakan MIOR di kawasan berlemak seperti perut, peha, lengan dan bahu. Cuba praktikkan... dan anda akan setuju dengan kami, y'all!

- masalah kulit ~ MIOR berfungsi sebagai alternatif untuk rawatan penyakit kulit yang biasa, seperti eczema (allergy), abscess (bisul), psoriasis, lichen (sisik), rashes (ruam), kurap, kudis dan sebagainya. Seperti kita tau, MIOR mengandungi 'deep moor' yang mempunyai elemen 'therapeutic' (perubatan), yang berupaya merawat dan mengawal penyakit-penyakit ini daripada terus merebak. 'Deep Moor' ni, diibaratkan seperti 'gamat' la..., kalau di Asia tenggara ni. Tidak hairanlah, 'deep moor' menjadi pilihan pakar-pakar perubatan di Europe sejak dulu lagi...untuk digunakan sebagai kaedah rawatan bagi penyakit-penyakit di sana... Siap ada 'klinik moor' lagi, macam mana tu?

- kuku ~ MIOR boleh menjadikan kuku tampak lebih bersinar dan mengurangkan masalah kuku bersisik... Tak payah polish-polish lagi, you! Buffer? Lupakan!


- bibir ~ Bagi yang mempunyai ulcer di bibir, gunakan MIOR! Insya-Allah kuranglah sedikit masalah bibir pecah tu. Tapi jangan ditelan / dimakan.... for external usage only, occay!

- perempuan ~ Sudah tentulah kaum wanita amat sesuai menikmati kelembutan dan kecantikan wajah, hasil daripada berMIOR... Malahan wanita amat sesuai menggunakan MIOR, terutamanya pada rambut, badan, payudara, celahan, kuku dan sebagainya..


- lelaki ~ Cik abang pun nak berMIOR? Boleh je!! Selain memperolehi wajah yang lebih bersih dan segak, cik abang mampu menghilangkan bau badan...jika malas nak sembur perfume. Ok la tu kan? Bukan tu saja..., MIOR ni senang sangat nak digunakan! Tak perlu la nak cari toner ke, moisturizer ke...(leceh, katanya!).. guna satu ni je! Cuma ambil MIOR, dan basuhlah muka tu... Tak ke senang untuk orang lelaki...? Siap boleh guna untuk shaving (bercukur) lagi! Mana nak cari bang oi?

(amaran: Kepada para isteri di luar sana, hati-hati sikit! Al-maklumlah... suami anda dah hensem lepas guna MIOR,..ramai pulak yang kejar nanti. Ahaks!)


- kanak-kanak / bayi ~ Sangatlah sesuai untuk berMIOR! Kenapa? Kanak-kanak mudah dijangkiti penyakit kulit akibat sistem imunisasi mereka yang belum optimium. Jangan risau.... gunakan MIOR.., dan nyahkan penyakit-penyakit tersebut. Selalunya kanak-kanak yang kerap mengalami alahan akan terdedah kepada risiko mengalami eczema. So, apa lagi.... MIORkan saja eczema ituuuuu!



- orang dewasa & tua ~ Jangan tak tau, makcik-makcik pun sebenarnya ingin tampak muda tau! Cuma tak nak mengaku je. Hehe.. Takpa...., kami faham. Boleh je guna MIOR, dan tegangkan kulit anda laksana baru mencucuk botox! Lepas ni, tak payah botox dah! MIOR aje! Selain mampu menegangkan kulit dan menganjalkan struktur wajah, MIOR mampu menghilangkan kedutan muka dan garis-garis halus, mengaburkan garisan senyuman (nasolabial fold) yang akan menampakkan ketuaan seseorang...., serta mengurangkan eyebag untuk yang selalu tidak cukup tidur... Pendek kata, tak perlu fikir panjang - gunakan MIOR, pasti anda kelihatan muda, gitew!




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bizonedrop
kiriman Jul 20 2009, 12:31 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 439
Sertai: 8-April 09
Daripada: Taman Equine/keramat/pchong
No. Ahli: 855



Q~She?

Produk yang gerenti menghangatkan malam anda!

http://kedaiokedai.blogspot.com


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Jul 20 2009, 02:39 PM
Kiriman #4


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Emm...just curious gak la En bizonedrop
Coz aku pun jual sabun ni kat family & kawan2
Retail price 1 bar bukan ke RM259


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th December 2018 - 08:14 AM