IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> jerebu semakin teruk
Ayup_Maya
kiriman Aug 20 2018, 10:40 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



Sekarang saya tiap-tiap hari check keadaan udara sekarang, jerebu kuat sangat...Bukan panas sahaja, udara yang kami hidu ni akan menjejaskan kesihatan kami, bila lah jerebu ni hilang?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gemini
kiriman Aug 20 2018, 10:46 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,774



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:40 PM) *
Sekarang saya tiap-tiap hari check keadaan udara sekarang, jerebu kuat sangat...Bukan panas sahaja, udara yang kami hidu ni akan menjejaskan kesihatan kami, bila lah jerebu ni hilang?


Nasib baik sekarang cuti sekolah, saya boleh bawa anak pergi tempat lain yang udara dia kurang cemar. Kalau tidak mereka mesti kuat batuk, ni bukan situasi yang boleh dikawal dengan makan ubat. Semua ni pasal jerebu tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zten
kiriman Aug 20 2018, 10:49 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 28-August 17
No. Ahli: 2,787



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:40 PM) *
Sekarang saya tiap-tiap hari check keadaan udara sekarang, jerebu kuat sangat...Bukan panas sahaja, udara yang kami hidu ni akan menjejaskan kesihatan kami, bila lah jerebu ni hilang?


Sekarang saya keluar mesti kena pakai mask dan minum banyak air untuk mengeluarkan bahan kotor dalam badan. Walaupun sudah balik rumah, saya juga akan bukan penapis udara untuk pastikan udara dalam rumah adalah bersih, baru saya rasa lega sikit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ayup_Maya
kiriman Aug 20 2018, 10:51 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Zten @ Aug 20 2018, 10:49 PM) *
Sekarang saya keluar mesti kena pakai mask dan minum banyak air untuk mengeluarkan bahan kotor dalam badan. Walaupun sudah balik rumah, saya juga akan bukan penapis udara untuk pastikan udara dalam rumah adalah bersih, baru saya rasa lega sikit.


Takut keadaan sekarang penapis udara pun tak boleh kawalan situasi jerebu sekarang, saya dah rasa sikit sakit tekak, kena minum air banyak ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zten
kiriman Aug 20 2018, 10:54 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 28-August 17
No. Ahli: 2,787



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:51 PM) *
Takut keadaan sekarang penapis udara pun tak boleh kawalan situasi jerebu sekarang, saya dah rasa sikit sakit tekak, kena minum air banyak ni.


Walaupun mesin tak 100 % membersihkan udara, tapi boleh kurangkan ancaman daripada jerebu tu, biasa saya tengok lampi isyarat mesin untuk memastikan udara di sekeliling saya bersih atau tak bersih. Ni cara saya untuk mengelakan sakit yang disebabkan jerebu ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Aug 21 2018, 05:58 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Zten @ Aug 20 2018, 10:54 PM) *
Walaupun mesin tak 100 % membersihkan udara, tapi boleh kurangkan ancaman daripada jerebu tu, biasa saya tengok lampi isyarat mesin untuk memastikan udara di sekeliling saya bersih atau tak bersih. Ni cara saya untuk mengelakan sakit yang disebabkan jerebu ni.

ya, penapis udara boleh membantu meningkatkan kualiti udara kat dalam rumah.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Aug 21 2018, 06:03 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Gemini @ Aug 20 2018, 10:46 PM) *
Nasib baik sekarang cuti sekolah, saya boleh bawa anak pergi tempat lain yang udara dia kurang cemar. Kalau tidak mereka mesti kuat batuk, ni bukan situasi yang boleh dikawal dengan makan ubat. Semua ni pasal jerebu tu.

Kalo boleh, bagi anak-2 kau pakai mouth mask...boleh kurangkan hisapan asap jerebu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 21 2018, 06:09 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 20 2018, 10:51 PM) *
Takut keadaan sekarang penapis udara pun tak boleh kawalan situasi jerebu sekarang, saya dah rasa sikit sakit tekak, kena minum air banyak ni.

Keadaan jerebu dah jadi makin serius...itulah pasal macam terasa nak beli penapis udara kat rumah..at least bila balik rumah...boleh hidu udara yang bersih..
Nak tanya mana satu punya penapis udara paling berbaloi dibeli?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arifmangkuk
kiriman Aug 21 2018, 07:03 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 6-April 18
No. Ahli: 2,841



QUOTE (Azeerah @ Aug 21 2018, 06:09 PM) *
Keadaan jerebu dah jadi makin serius...itulah pasal macam terasa nak beli penapis udara kat rumah..at least bila balik rumah...boleh hidu udara yang bersih..
Nak tanya mana satu punya penapis udara paling berbaloi dibeli?

kalau beli brg elektronik, aku lbh suka beli produk korea/jepun. Sbb biasanye kualiti produk mrk tinggi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 21 2018, 09:35 PM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 21 2018, 07:03 PM) *
kalau beli brg elektronik, aku lbh suka beli produk korea/jepun. Sbb biasanye kualiti produk mrk tinggi.


Klau nk beli jgn beli Cuckoo, walaupun produck korea kualiti ia tak bagus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daud Awang
kiriman Aug 21 2018, 09:39 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 3-April 18
No. Ahli: 2,833



QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:35 PM) *
Klau nk beli jgn beli Cuckoo, walaupun produck korea kualiti ia tak bagus

Betul,servis cuckoo sgt teruk
sms beli produk, mrk janji byk,
tp selepas tu mrk langsung x dtg servis lagi
kalau ada apa2 problem mrk pun bg alasan byk je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daud Awang
kiriman Aug 21 2018, 09:41 PM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 3-April 18
No. Ahli: 2,833



QUOTE (arifmangkuk @ Aug 21 2018, 07:03 PM) *
kalau beli brg elektronik, aku lbh suka beli produk korea/jepun. Sbb biasanye kualiti produk mrk tinggi.

Produk Korea x semestinya kualiti tinggi
tgk cuckoo, kualiti produk rendah tp harga lbh mahal drpd jenama lain
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 21 2018, 09:45 PM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:39 PM) *
Betul,servis cuckoo sgt teruk
sms beli produk, mrk janji byk,
tp selepas tu mrk langsung x dtg servis lagi
kalau ada apa2 problem mrk pun bg alasan byk je

mcm kakak aku yg pakai filter air mrk, pd awalnya kata akan service pd setiap 4 bulan, tp sampai setengah thn pun tak nampak staf Cuckoo...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Aug 21 2018, 09:54 PM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (Gemini @ Aug 20 2018, 10:46 PM) *
Nasib baik sekarang cuti sekolah, saya boleh bawa anak pergi tempat lain yang udara dia kurang cemar. Kalau tidak mereka mesti kuat batuk, ni bukan situasi yang boleh dikawal dengan makan ubat. Semua ni pasal jerebu tu.


Bagi anak pakai topeng muka kat luar rumah, kalau boleh pasangkan satu air purifier kat rumah, bagi memastikan udara di ruangan anda sentiasa segar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Aug 21 2018, 10:08 PM
Kiriman #15


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:41 PM) *
Produk Korea x semestinya kualiti tinggi
tgk cuckoo, kualiti produk rendah tp harga lbh mahal drpd jenama lain


Cuckoo wor.. Kenape cakap macam tu? Kualiti tu so teruk meh?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Aug 21 2018, 10:11 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Bidayah @ Aug 21 2018, 09:45 PM) *
mcm kakak aku yg pakai filter air mrk, pd awalnya kata akan service pd setiap 4 bulan, tp sampai setengah thn pun tak nampak staf Cuckoo...



Kenape kakak x pilih Coway, sbb Coway datang servis 2 bulan seklai tau...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 23 2018, 01:12 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Daud Awang @ Aug 21 2018, 09:39 PM) *
Betul,servis cuckoo sgt teruk
sms beli produk, mrk janji byk,
tp selepas tu mrk langsung x dtg servis lagi
kalau ada apa2 problem mrk pun bg alasan byk je

Ya ke? Jadi, mana satu yg patut aku beli?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Aug 23 2018, 01:17 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Lullaby @ Aug 21 2018, 10:11 PM) *
Kenape kakak x pilih Coway, sbb Coway datang servis 2 bulan seklai tau...

staff mereka datang service on time tak? I takut nanti mereka bersikap macam CUCKOO.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Suhada
kiriman Aug 23 2018, 01:21 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,789



QUOTE (Lullaby @ Aug 21 2018, 10:11 PM) *
Kenape kakak x pilih Coway, sbb Coway datang servis 2 bulan seklai tau...

COWAY baik ke?
Tak pernah pakai produk COWAY sebelum ni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Aug 23 2018, 05:18 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Azeerah @ Aug 23 2018, 01:17 PM) *
staff mereka datang service on time tak? I takut nanti mereka bersikap macam CUCKOO.


Confirm tepat masa... Brand lain I xberani jamin ape, tapi Coway betul datang service tepat masa...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 23rd September 2019 - 12:44 AM