IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Telco pilihan untuk 5G?
melindaapang
kiriman Jan 24 2020, 12:56 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 64
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Guys, just nak tanya pendapat. Telco mana yg jadi pilihan korang untuk 5G? Korang tengok based on current network, atau test diorang kt langkawi ke macam mana?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Jan 31 2020, 08:42 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (melindaapang @ Jan 24 2020, 12:56 PM) *
Guys, just nak tanya pendapat. Telco mana yg jadi pilihan korang untuk 5G? Korang tengok based on current network, atau test diorang kt langkawi ke macam mana?

ohh, 5g test dekat langkawi tu mmg pro sgt... dah launch out byk apps 5g yg syok, suka sgt !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 31 2020, 09:06 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 59
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (SitiHawa @ Jan 31 2020, 08:42 PM) *
ohh, 5g test dekat langkawi tu mmg pro sgt... dah launch out byk apps 5g yg syok, suka sgt !!

tgk teknologi tu, mmg aku dah x sabar nak guna 5g yg 10 ganda lebih cepat drpd 4g~~~~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Jan 31 2020, 09:11 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (tennyliew @ Jan 31 2020, 09:06 PM) *
tgk teknologi tu, mmg aku dah x sabar nak guna 5g yg 10 ganda lebih cepat drpd 4g~~~~~

ya aku paling suka 8K VR tu dan jgk teknologi pertanian pintar, blh bantu petani2 kampung aku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 31 2020, 09:34 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 59
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (SitiHawa @ Jan 31 2020, 09:11 PM) *
ya aku paling suka 8K VR tu dan jgk teknologi pertanian pintar, blh bantu petani2 kampung aku

pertanian pintar tu mmg kegunanan yg sgt berbantu kpd petani, memudahkan pekerjaan petani..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Jan 31 2020, 09:44 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (tennyliew @ Jan 31 2020, 09:34 PM) *
pertanian pintar tu mmg kegunanan yg sgt berbantu kpd petani, memudahkan pekerjaan petani..

ya...sangat looking forward pulak 5g yg blh bawa robot AI kpd kehidupan manusia ni..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 31 2020, 09:57 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 93
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (SitiHawa @ Jan 31 2020, 08:42 PM) *
ohh, 5g test dekat langkawi tu mmg pro sgt... dah launch out byk apps 5g yg syok, suka sgt !!

semua yg korang bincang tu, pakai teknologi tm kan...tak tau lah bila baru blh guna 5g non stand alone telco2 lain
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 31 2020, 10:03 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 59
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (sunflo0303 @ Jan 31 2020, 09:57 PM) *
semua yg korang bincang tu, pakai teknologi tm kan...tak tau lah bila baru blh guna 5g non stand alone telco2 lain

non stand alone x bagus mcm stand alone, stand alone cepat sikit walaupun kos tinggi sikit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Jan 31 2020, 10:08 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (tennyliew @ Jan 31 2020, 10:03 PM) *
non stand alone x bagus mcm stand alone, stand alone cepat sikit walaupun kos tinggi sikit

ya, bagi aku pun akan pilih yg tm 5g stand alone, ada yg cepat siape mahu guna yg lambat,lol
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 31 2020, 10:19 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 59
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (SitiHawa @ Jan 31 2020, 10:08 PM) *
ya, bagi aku pun akan pilih yg tm 5g stand alone, ada yg cepat siape mahu guna yg lambat,lol

LOL, mungkin pengguna yg miskin sikit akan pilih fiber non stand alone, awak jgn ckp mcm tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiHawa
kiriman Jan 31 2020, 10:21 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,834



QUOTE (tennyliew @ Jan 31 2020, 10:19 PM) *
LOL, mungkin pengguna yg miskin sikit akan pilih fiber non stand alone, awak jgn ckp mcm tu...

yalar, tapi bagi aku mmg akan pilih jer tm 5g stand alone, hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 21st February 2020 - 10:51 AM