IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Seluar Koyak Lutut -> BODOH
rajakamil
kiriman Sep 9 2008, 09:12 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



Aku nak buat survey tentang fesyen, seluar koyak lutut.
Apa pendapat korang ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 9 2008, 02:18 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (rajakamil @ Sep 9 2008, 09:12 AM) *
Aku nak buat survey tentang fesyen, seluar koyak lutut.
Apa pendapat korang ?


seluar koyak kat lutut=bangang..tu je aku boleh cakap..kekadang aku tak paham.siap ade tu, seluar baru beli yang elok tertutup dikoyak-koyakkan kat lutut semata-mata kononnya nak ikut trend..trend ape cmtuh? nak cakap trend bak diorang pun xleh sebab bapak diorang x pakai cmtuh..huhu..konfius dan x paham aku..yerlh, nanti nak sembahyang dah kene cari kain pelikat.kalau xder, x sembahyang..pening aku..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 9 2008, 05:24 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Secara peribadi, saya nampak macam mereka ni ada masalah dari sudut mencari identiti...
tu yang dorang ni cari apaidentiti yang sesuai...alih2 dorang pun pilih yang koyak lutut...
memang menyedihkan jugala coz tak sepatutnya kita wat camtu...kan dah elok kalau pakai seluar elok2...yang kasi koyak tu pasai apa!
betul tak?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Sep 12 2008, 06:09 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



memang takda identity. ingat nak ikut je stail orang. kalau kerja mekanik tu tak pe la kalau seluar bahagian lutut tu koyak


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 13 2008, 12:51 AM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (exinco @ Sep 12 2008, 06:09 PM) *
memang takda identity. ingat nak ikut je stail orang. kalau kerja mekanik tu tak pe la kalau seluar bahagian lutut tu koyak


tapi kalau mekanik chinese yang kelas punyer, mane ade pakai koyak2 cmtuh..smart adelah.xderlah smart pakai tie, tp maksudnya sluar x koyaklah..padahal mekaniklah perlu pakai tertutup habis supaya tak terdedah kepada benda2 atau bucu tajam..korang kan tau meknaik keje cmner..masuk sini, menyorok sana..sah2 lah terdedah kepada benda2 yang tak ternampak..kan?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rajakamil
kiriman Sep 14 2008, 02:45 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



Seluar koyak lutut ni, aku pernah jumpa dijual di shopping complex. Hahaha. Mahal plak tu. Dah lah mahal, ada demand plak tu. Bodoh, bodoh !


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
richzuan
kiriman Sep 14 2008, 06:20 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 14-September 08
Daripada: Seremban
No. Ahli: 36



kalau aku pulak macam mane?aku pakai seluar koyak lutut..aku bukan budak bangang..malahan aku bukan mekanik sekalipun..
aku pun jua sudah ada identiti sendiri..aku bukan salah seorang manusia yang sengaja mengoyakkan seluar tersebut..
seluar aku tu sebelum ni elok saja...tapi lepas aku kemalangan kecil jadi seluar tu pun koyak dekat lutut sikit saja..
aku sayang seluar jeans tu..taknak buang..hadiah dari awek aku dulu..takkan nak buang kan ye tak? tongue.gif
jadi aku pakai je la..so ape korang nak komen terhadap aku?haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aku tak bangang..haha...aku seorang yang berpelajaran and dapat biasiswa tun abdul razak..
identiti aku seorang usahawan,internet marketer,blogger,pelajar berdedikasi dan anak yang taat smile.gif
hehehe....saje je nak panjang2kan post ni..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 14 2008, 11:59 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (richzuan @ Sep 14 2008, 06:20 PM) *
kalau aku pulak macam mane?aku pakai seluar koyak lutut..aku bukan budak bangang..malahan aku bukan mekanik sekalipun..
aku pun jua sudah ada identiti sendiri..aku bukan salah seorang manusia yang sengaja mengoyakkan seluar tersebut..
seluar aku tu sebelum ni elok saja...tapi lepas aku kemalangan kecil jadi seluar tu pun koyak dekat lutut sikit saja..
aku sayang seluar jeans tu..taknak buang..hadiah dari awek aku dulu..takkan nak buang kan ye tak? tongue.gif
jadi aku pakai je la..so ape korang nak komen terhadap aku?haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aku tak bangang..haha...aku seorang yang berpelajaran and dapat biasiswa tun abdul razak..
identiti aku seorang usahawan,internet marketer,blogger,pelajar berdedikasi dan anak yang taat smile.gif
hehehe....saje je nak panjang2kan post ni..


hahahahahahahahhaha//lawak pulak aku baca..ni saje nak panjangkan post nampaknye..hahahahha..xper..aku komen..jangan salah faham..maksudnya kepada mat2 kutu yang lepak kat tempat2 awam tanpa wat keje berfaedah..bukan maksdunya sluar koyak dek eksiden..hehhe..dah, jangan terasa ek..nanti jadi konflik jiwa plk..kan kita boleh nampak beza sluar koyak mat2 kutu dan sluar koyak orang berilmu yang koyak kerna eksiden.. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 15 2008, 06:12 PM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



QUOTE (wanmus @ Sep 14 2008, 11:59 PM) *
hahahahahahahahhaha//lawak pulak aku baca..ni saje nak panjangkan post nampaknye..hahahahha..xper..aku komen..jangan salah faham..maksudnya kepada mat2 kutu yang lepak kat tempat2 awam tanpa wat keje berfaedah..bukan maksdunya sluar koyak dek eksiden..hehhe..dah, jangan terasa ek..nanti jadi konflik jiwa plk..kan kita boleh nampak beza sluar koyak mat2 kutu dan sluar koyak orang berilmu yang koyak kerna eksiden.. smile.gif



seluar dah bagus naper nak koyakkan? betul tak. kalau sikit sikit koyakkan macam ada lubang still blh guna rasanya sebab bukan sengaja dan mungkin kerana eksiden macam kawan kita tu. Tapi kalau kat kampung aku seluar dia orang pergi kebun yang koyakkan pun dia orang tampal jugak sebab untuk keselamatan sendiri dan supaya nyamuk tak masuk masa mereka masuk ke hutan


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 20 2008, 04:11 AM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



nyamuk masuk ek taukey...hheheh..tapi janganlah masuk hutan ngan seluar koyak, nanti bukan saja nyamuk, takut haiwan lain pun banyak yang berminat..hehhe..betul jugak, cubalah tampal kalau koyak..nanti kalau nak sembahyang dah kene cari seluar lain atau kain pelikat..kalau seluar dah elok2 tuh, boleh jer terus sembahyang..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Sep 20 2008, 04:39 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



susah juga nak nilai orang ni, nampak seluar koyak, tp bila kita tanya rupanya ada PHD!
apa pendapat korang?




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geekspro
kiriman Sep 20 2008, 12:33 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 56
Sertai: 20-September 08
Daripada: Semporna
No. Ahli: 67



QUOTE (richzuan @ Sep 14 2008, 06:20 PM) *
kalau aku pulak macam mane?aku pakai seluar koyak lutut..aku bukan budak bangang..malahan aku bukan mekanik sekalipun..
aku pun jua sudah ada identiti sendiri..aku bukan salah seorang manusia yang sengaja mengoyakkan seluar tersebut..
seluar aku tu sebelum ni elok saja...tapi lepas aku kemalangan kecil jadi seluar tu pun koyak dekat lutut sikit saja..
aku sayang seluar jeans tu..taknak buang..hadiah dari awek aku dulu..takkan nak buang kan ye tak? tongue.gif
jadi aku pakai je la..so ape korang nak komen terhadap aku?haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aku tak bangang..haha...aku seorang yang berpelajaran and dapat biasiswa tun abdul razak..
identiti aku seorang usahawan,internet marketer,blogger,pelajar berdedikasi dan anak yang taat smile.gif
hehehe....saje je nak panjang2kan post ni..


Kalau seluar ko koyak sbb eksiden tampal je la...Tak la ko termasuk dalam golongan org yg suka pakai seluar koyak kat lutut..hu..hu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 20 2008, 12:56 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



QUOTE (exinco @ Sep 20 2008, 04:39 AM) *
susah juga nak nilai orang ni, nampak seluar koyak, tp bila kita tanya rupanya ada PHD!
apa pendapat korang?


Pendapat aku ke? tak semestinya orang berseluar koyak tu takder ilmu atau sijil pelajran. mgkn dia tgh cuba eksperimen ttg sesuatu. hahaha. tak pun seluar lain tgh basah ke. tak pun baru balik bergotong royong ke. kita tak tahu dia dari mana datang. eheheh


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 20 2008, 03:30 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



kawan masa degree dulu pun ramai yang seluar koyak..ada tuh siap koyakkan lagi supaya koyak lebih besar..aku xtaulah nak kata ape..dah puas tegur, jawabnya xder seluar lain dan nilah trend skrg..itu ke jawapan sepatutnya dikeluarkan seorang pelajar IPT? beli rokok berkotak2 boleh..ni nak beli seluar yang elok pun x mampu..x paham aku..x paham


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 20 2008, 03:56 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



QUOTE (richzuan @ Sep 14 2008, 06:20 PM) *
kalau aku pulak macam mane?aku pakai seluar koyak lutut..aku bukan budak bangang..malahan aku bukan mekanik sekalipun..
aku pun jua sudah ada identiti sendiri..aku bukan salah seorang manusia yang sengaja mengoyakkan seluar tersebut..
seluar aku tu sebelum ni elok saja...tapi lepas aku kemalangan kecil jadi seluar tu pun koyak dekat lutut sikit saja..
aku sayang seluar jeans tu..taknak buang..hadiah dari awek aku dulu..takkan nak buang kan ye tak? tongue.gif
jadi aku pakai je la..so ape korang nak komen terhadap aku?haaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
aku tak bangang..haha...aku seorang yang berpelajaran and dapat biasiswa tun abdul razak..
identiti aku seorang usahawan,internet marketer,blogger,pelajar berdedikasi dan anak yang taat smile.gif
hehehe....saje je nak panjang2kan post ni..


hahahaaaa.... menarik sungguh jawapannya. hadiah dari awek rupanya. koyak sikit aje sebb eksiden yang tak sengaja. kalo koyak dah tentunya boleh tampal aje laa... jangan biarkan terkoyak camtu aje... tak best laa pakai pakaian koyak. kalo buat fesen tampal menampl pun nampak okeh laa dari terbiarkan koyak begitu aje... boleh buat fesyen baru lagi feseyen jeans seluar koyak tertampal.... mahal wooooo....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 20 2008, 05:33 PM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (abdfatah @ Sep 20 2008, 03:56 PM) *
hahahaaaa.... menarik sungguh jawapannya. hadiah dari awek rupanya. koyak sikit aje sebb eksiden yang tak sengaja. kalo koyak dah tentunya boleh tampal aje laa... jangan biarkan terkoyak camtu aje... tak best laa pakai pakaian koyak. kalo buat fesen tampal menampl pun nampak okeh laa dari terbiarkan koyak begitu aje... boleh buat fesyen baru lagi feseyen jeans seluar koyak tertampal.... mahal wooooo....


dah ade fesyen tampal nih sebenarnya..yang obvious sekarang ni fesyen baju tampal2..yang seluar pun aku pernah tgk jugak..sluar jeans lah..tapi yang pakainya tetap mat2 kutu tepi jalan yang duk melepak..pastuh ape lagi boleh kita cakap? tu dah memang trend diorang..susah betul..nak cakap kan nanti marah plk..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Sep 20 2008, 05:49 PM
Kiriman #17


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



HUh yeke bodoh ke ? Terpulang pada budi bicara masing2. KIta takleh nak uat apa. Sekadar memerhati lepas tu bercerita. Contoh tempat yg terbaik untuk luahkan semua ni dalam forum blog dan sebagainya. Nak tegur depan,bahaya,nanti berlaku pergaduhan pulak.Kalau kat bundle bersepah seluar jeans yg sudah koyak kat lutut. Bukan harga 50 beb , max pun rm300 maunya,walaupun koyak kat lutut,orang minat nak uat cm mana dah kan. Selera masing2. Ada bingkisan dialog sikit utk korang. Enjoy

Dad: What happen to your jeans? Koyak sana koyak sini…

Arsaili: No la, just a little bit
Dad: You don't have enough money to buy new decent jeans?

Arsaili: errr, actually I just bought it a few weeks ago….

Dad: Huh, with all those holes and koyakan ..and faded color some more

Arsaili: that's what we call fashion..kwang kwang kwang…

It stills a hot issue at home whenever my dad saw me with those jeans…isk3. After all the jeans is not too bad rite?it doesn't expose my aurat what…ahaks

Hhahahaha. laugh.gif


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Sep 20 2008, 06:00 PM
Kiriman #18


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



Mak aku pon marah kalo aku pakai yg kekoyak.Tak kirala baju atau seluar koyak kat lutut pun. dia cakap cam org miskin.. ehehe Tapi aku setuju la.

tapi itu kan fesyen? Huh ? Fesyen ? Itu slera masing2. laugh.gif


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 21 2008, 11:10 AM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



boleh panggil fesyen ke...? fesyen seluar koyak? kalo koyak lepas tu berhias lututnya camner pulak... boleh panggil fesyen lutut berhias laa jadinya... ada satu citer apa entahnya dia buat citer jualan seluar jeans yang koyak. maka dibuatnya fesyen koyak kat bahgian belakang... tetapi menampal dengan lapisan plastik laa. seluar koyak tu untuk pompuan aje laaa. hahahahahaa... ada jugak feseyen camtu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hexagold
kiriman Sep 21 2008, 11:27 AM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 65



Kalau keluar pakai seluar koyak kat lutut boleh bawa sembahyang ke? Kalau kat surau tak ada kain pelekat macam mana? Dulu masa kecik aku ada seluar koyak kat lutut konon nak fesyen, tapi bila mak aku basuh terus jadi seluar pendek, pakai kat rumah ajelah. Sampai sekarang aku tak pakai seluar koyak kat lutut, sebenarnya ni meniru identiti barat ni.Tapi fesyen masing-masing ok.


--------------------
Blog Rasmi saya-klik sini[/size]
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 pengguna membaca topik ini (2 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 12:52 AM