IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kencing Berdiri
wanmus
kiriman Sep 9 2008, 02:23 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



Yes..satu lagi topik hangat (hanya untuk lelaki je kot)..

Aku x marah benda ni, cuma nak kongsi satu jer..Tolonglah basuh selepas membunag tu.Yang kelakarnya, aku pernah nak semayang subuh di stesen keretapi Butterworth,Penang. Sebelum masuklah toilet dulu, then ada mamak ni just kencing kat tempat yang beridiri tu, pas sudah, masuh tangan then terus keluar. Aku x kisahlah..yang kisanya time nak semayang tu, aku tengok mamat tadi jadi imam kat surau stesen keretapi tu..FUHHH..terus terpaksa kitorang tggu dia habis semayang dulu..dah sahlah semayang dia tak sah sebab kencing tak basuh...Sengal punyer orang..pastu siap kene tanggunglah dosa makmum dia kat belakang tu..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 9 2008, 05:29 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



yekkk...menjijikkan ..
kalau kencing pun tak gheti nak basuh..memang tahap cipanla kebengongan orang tu..huhuhu
basically, benda ni memang berlaku kalau gi kat tandas2 awam...memang pengotor..bau jangan citela..
Saya kadang tu nak buang air pun terus tak jadi...
smile.gif

QUOTE (wanmus @ Sep 9 2008, 02:23 PM) *
Yes..satu lagi topik hangat (hanya untuk lelaki je kot)..

Aku x marah benda ni, cuma nak kongsi satu jer..Tolonglah basuh selepas membunag tu.Yang kelakarnya, aku pernah nak semayang subuh di stesen keretapi Butterworth,Penang. Sebelum masuklah toilet dulu, then ada mamak ni just kencing kat tempat yang beridiri tu, pas sudah, masuh tangan then terus keluar. Aku x kisahlah..yang kisanya time nak semayang tu, aku tengok mamat tadi jadi imam kat surau stesen keretapi tu..FUHHH..terus terpaksa kitorang tggu dia habis semayang dulu..dah sahlah semayang dia tak sah sebab kencing tak basuh...Sengal punyer orang..pastu siap kene tanggunglah dosa makmum dia kat belakang tu..



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 9 2008, 05:48 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



huhu..betul..lagi2 lah tandas kat stesen bas atau tempat2 awam.. stesen bas pudu lagilah..bayar 30sen tapi fuuhhh, Tuhan jelah tahu..satu lagi kalau yang dah kencing berdiri pastu basuh tangan tu pergi renjis kat kita...macamana tu? tak ke kena kat kita bekas kencing dia tu? sengal...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bluzz
kiriman Sep 9 2008, 09:51 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 15



eeeee... ada juga mamat macam tu. memangsah lah kat rumah dia pun buat perkara yang sama hoiiiii. mengalahkan kuching


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 15 2008, 06:19 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



aku ingat thread ni tentang apa. tengok tajuk kencing berdiri. membasuh adalah penting sebab kebersihan dan kesihatan kita sendiri juga. kalau dah merenjis kat kita air basuh tu mau basuh lagila gamak nyer. biggrin.gif

tapi kalau kencing berdiri ini macam cemaner geng geng semua?? Link : http://www.youtube.com/watch?v=T47kt6DuT-4


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 15 2008, 08:14 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (taukey @ Sep 15 2008, 06:19 PM) *
aku ingat thread ni tentang apa. tengok tajuk kencing berdiri. membasuh adalah penting sebab kebersihan dan kesihatan kita sendiri juga. kalau dah merenjis kat kita air basuh tu mau basuh lagila gamak nyer. biggrin.gif

tapi kalau kencing berdiri ini macam cemaner geng geng semua?? Link : http://www.youtube.com/watch?v=T47kt6DuT-4


hahahahahhaha..berdebar pulak aku tengok video tu..ade jugak ke pompaun ni kencing berdiri?hahhaha..rupenye pakai alat bantuan..alaaa, kan nabi pernah bersabda, antara maksudnya: ramai manusia akan masuk neraka sebab tak bersuci dengan betul..ni lah antara yang di maksudkan nabi..kencing tak basuh pastu gi sembahyang..sama2lah kita amik iktibar


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
budakbaik
kiriman Sep 16 2008, 02:51 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 16-September 08
No. Ahli: 42



pasti ke nmpk dia tak basuh?
kalau tempat kencing berdiri tu boleh gak basuh
mestila tak nmpk time dia basuh....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aeryxz'
kiriman Sep 16 2008, 07:02 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 16-September 08
No. Ahli: 41



QUOTE (taukey @ Sep 15 2008, 06:19 PM) *
tapi kalau kencing berdiri ini macam cemaner geng geng semua?? Link : http://www.youtube.com/watch?v=T47kt6DuT-4


yang ni part xleh blah.. geli seh pmpuan kencing berdiri..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 16 2008, 09:54 PM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (budakbaik @ Sep 16 2008, 02:51 PM) *
pasti ke nmpk dia tak basuh?
kalau tempat kencing berdiri tu boleh gak basuh
mestila tak nmpk time dia basuh....


masalahnya dah berdiri tepi aku..namapak semua yang berlaku...kalau dia basuh pun, mestilah nampak..tapi jawapannya sedih..x basuh pun...sedih dan menggelikan..pastuh tanggung dosa makmum dia pulak sebab makmum dia x sah dan x tahu kisah sebenarnya..sengal betullah lelaki cmner..so, kita sebagai lelaki mestilah jadi yan terbaik..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Sep 19 2008, 11:01 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



basuh jangan tak basuh. kebersihan adalh amalan yang mulia, kalau semua sihat tak ada lah sakit-sakit


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 20 2008, 04:12 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



isu yang terpenting adalah kena basuh ler... jangan tak basuh. bukan sekadar basuh... perkara kencing berdiri nih pun memang tak elok. yang sebetulnya kencing kena duduk dengan caranya yang tersendiri kenapa perlu berdiri... nak cepat ke? zaman dah berubah? takkan nak ikut peredaran zaman pasal kebersihan yang perlu dijaga... bukan setakat kencing kena duduk dengan tertib ternimnya bahkan kena pulak berdehem... kalo kencing berdiri kemudian tak basuh... apo hal?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 20 2008, 05:30 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (abdfatah @ Sep 20 2008, 04:12 PM) *
isu yang terpenting adalah kena basuh ler... jangan tak basuh. bukan sekadar basuh... perkara kencing berdiri nih pun memang tak elok. yang sebetulnya kencing kena duduk dengan caranya yang tersendiri kenapa perlu berdiri... nak cepat ke? zaman dah berubah? takkan nak ikut peredaran zaman pasal kebersihan yang perlu dijaga... bukan setakat kencing kena duduk dengan tertib ternimnya bahkan kena pulak berdehem... kalo kencing berdiri kemudian tak basuh... apo hal?


betul tu fatah..yang aku paling tak berkenan kalau ada tandas disediakan tempat khas kencing berdiri tuh..dahlah berbau sebab diorang ni bukan sediakan air untuk basuh pun..pastu kekadang x tekan flush..nah ko, bau dia satu tandas tu..macam haram jer perangai..kalau cina tu xperlah memang diorang xpernah basuh..ni melayu pun ade, siap yang tua pun ade jugak..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hexagold
kiriman Sep 23 2008, 11:42 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 65



Aku ada baca dalam buku agama tentang orang kencing berdiri ni. Dulu aku pun kencing berdiri, tapi bila baca mengenai antara orang-orang yang mendapat azab kubur adalah orang tidak membasuh kencing dan kencing berdiri. Terus sampai la ni aku kencing mencangkung punya. Bukannya apa, aku suka berkongsi apa yang aku baca, kalau rasa-rasa bermanfaat boleh ikut, kalau tak buat donno aje.


--------------------
Blog Rasmi saya-klik sini[/size]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 24 2008, 03:09 AM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (hexagold @ Sep 23 2008, 11:42 PM) *
Aku ada baca dalam buku agama tentang orang kencing berdiri ni. Dulu aku pun kencing berdiri, tapi bila baca mengenai antara orang-orang yang mendapat azab kubur adalah orang tidak membasuh kencing dan kencing berdiri. Terus sampai la ni aku kencing mencangkung punya. Bukannya apa, aku suka berkongsi apa yang aku baca, kalau rasa-rasa bermanfaat boleh ikut, kalau tak buat donno aje.


aku pernah dengar juga tapi tak ingatlah ayat penuhnya macamana pulak.huhu..so baiklah kencing mencangkung wei..sebab kalau kencing berdiri, terpercik kat seluar, kita tak perasan.pastu seluar wat gi sembahyang..huhu..satu lagi kebanyakkan kalau orang kencing berdiri ni jarang basuhlah aku tengok..lebih2 lagi kalau kat yang mangkuk kencing berdiri tu..aku tengok diorang pas membuang terus basuh tangan dan blah..pening aku..kalau kaum lain buat ok lagi, ni siap melayu pun ada..tak paham aku


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 24 2008, 03:35 AM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



Aku ada gambar sini skit untuk tatapan kita bersama..ni gambar ayah aku amik masa sedang dalam lawatan ke indonesia dalam bulan disember tahun lepas. kalau lah kat Malaysia ada macam ni, apa anda akan buat? aku tengok orang lain kat situh macam wat tak kisah je kat budak tu..tu siap mak dia bagi lagi tuh..sengih2 malulah tu orang amik gambar anak dia kencing berdiri dan merata2..tu konfirm tak basuh pastuh..hehhe..kalau dan masa budak dah di ajar macam ni, tak tau lah kalau dah besar macamna budak ni..jangan kencing merata2 sudah..





--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 24 2008, 12:42 PM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



fuyooo....siap ambik gambar lagi bapa bro yer. tapi takkan la takder kedai kopi atau tandas awam. boleh jer masuk kedai kopi ni kalau nak kencing. aku selalu jer. lebih baik dari aku kencing kat public ni. nak tahan memang tak boleh la kan. nanti penyakit lak datang. hahaha


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 24 2008, 06:05 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (taukey @ Sep 24 2008, 12:42 PM) *
fuyooo....siap ambik gambar lagi bapa bro yer. tapi takkan la takder kedai kopi atau tandas awam. boleh jer masuk kedai kopi ni kalau nak kencing. aku selalu jer. lebih baik dari aku kencing kat public ni. nak tahan memang tak boleh la kan. nanti penyakit lak datang. hahaha


bapak aku memang suka kamera..apa2 yang menarik dia kan amik gambar..tu masa dia muda2 dulu..sekarang dah ada peluang gi lawatan mane2 memang dia tak lepas ngan kamera..tu yang sempat amik gambar cmni..kebetulan pulak ada topik cmni..hehhe..so bolehlah share sama2..aku pun kalau kat public, rela cari mana2 hotel atau restoran nak tumpang guna toilet..nih dah melampau..mak dia wat tak tau jer kat tepi tuh


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 26 2008, 08:12 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



ini satu tabiat yang tidak harus kita ajar kepada kanak-kanak. sebab benda macam ni akan menjadi satu kebiasaan kepada mereka nanti. jadi secara tak lansung juga ia boleh melarat-larat kepada satu benda yang lain gak nanti. kira bahaya tu beb. hehehe. silap haribulan nanti dia g buang air besar lak. kan ke teruk,.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rajakamil
kiriman Sep 27 2008, 02:56 AM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



guru kencing berdiri, anak murid kencing berlari
bapak borek anak rintik...

so, jgn sesekali guru yang sudah menjadi bapa kenciing berdiri, nanri anak-anak tuan-tuan seme kencing berlari...kalau dah kencing berlari kompem-kompem la berdirikan...ada ke org berlari sambil duduk..kalau ada tunjuk cket gambar sebagai bukti..hohoho


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hexagold
kiriman Sep 27 2008, 11:55 AM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 65



Kalau tabiat ni diamalkan, takut nanti diaorang kencing kat tempat orang bunian tinggal, mau bengkak telur tu di buatnya, mungkin kat indonesia tak ada tandas awam macam kat Malaysia kut. Tapi yang hairannya kat tepi jalan tu.


--------------------
Blog Rasmi saya-klik sini[/size]
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 12:53 AM