IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cara Memakai Perfume Yang Betul, Boleh bagi pandangan
B@zSh™
kiriman Nov 25 2008, 09:08 PM
Kiriman #1


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Assalamualaikum wbt sume

Aku x pasti betul ke tak tempat post aku ni..kalo salah mod tolong ubah k
OK...aku nak bertanya berkenaan cara pemakaian perfume yang betul

Yang aku tahu...untuk perfume spray biasanya kalo kita x pakai body spray @ cologne atau body sparay/cologne yang berbeza bau ngan perfume kita kena spray 1 kat ketiak kanan & kiri then ke dada
Lepas tu spray kat leher kanan & kiri then lengan kanan & kiri
Dan dinasihatkan agar jangan gosok perfume tu sebab nnt note atas or median akan hilang...maybe yang akan terbau note base jer
Yang ni untuk jenis spray

Kalo oil base mcmn pulak yer? adakah cara pemakain dia kita kena pakai kat kawasan pulse sahaja?

Kalo ada sape2 nak bg pandangan or share tips pemakaian perfume ni sangat2 la di alu-alukan wink.gif

Thanks


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Nov 25 2008, 09:41 PM
Kiriman #2


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Uihh .. banyaknya tempat awak spray B@zSH .. aku tak dapat la nak share sebab guna deodorant ketiak je ar.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Nov 26 2008, 12:16 AM
Kiriman #3


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ahaks bro
Takde la setiap masa spray banyak mcm tu
Hopefully ada orang boleh share tips-tips yang lain


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
missnariza
kiriman Nov 27 2008, 09:42 AM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 184
Sertai: 18-November 08
Daripada: klang
No. Ahli: 264



Antara yang boleh dikongsi bersama anda,

Perfume dapat meningkatkan rasa percaya
diri. Anda akan lebih yakin dengan diri sendiri.

Cuba beberapa tips berikut ini untuk memaksimakan
perfume Anda.

Biasakan memakai perfume anda selepas
mandi.Pakai setelah badan agak kering . Jangan
terus memakainya setelah habis
mandi.

Tunggu sejenak agar kulit Anda memproduksi
minyak alami tubuh.

1. Untuk memastikan wangian dari minyak wangi anda berkembang secara baik, oleskan perfume atau minyak wangi paling sedikit 1 jam sebelum anda pergi untuk memberi waktu kepada minyak wangi untuk mesra dengan minyak pada kulit anda.

2. Anda mulai gunakan perfume ke titik-titik tertentu bahagian nadi. cthnya pergelangan tangan

3. Kenakan minyak wangi secara berlapis. Iaitu anda harus menggunakan sabun, krim dengan wangi yang sama dengan minyak wangi anda.
Dengan mengenakan wewangian secara bersama membuat keharumannya tahan lebih lama.

4. Kunci dari wewangian adalah jika anda menggunakan pelembab (krim) wangi dan perfume.
Sebaiknya oleskan perfume terlebih dulu, kemudian krim.
Krim ini akan mengunci bau perfume tersebut.

5. Anda juga jangan memakai perfume semasa mengenakan perhiasan ataupun dekat perhiasan.
Kerana perfume akan merosakkan perhiasan tersebut .

Moga anda akan wangi & harum sepanjang hari. grin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Nov 27 2008, 04:13 PM
Kiriman #5


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



QUOTE
4. Kunci dari wewangian adalah jika anda menggunakan pelembab (krim) wangi dan perfume.
Sebaiknya oleskan perfume terlebih dulu, kemudian krim.
Krim ini akan mengunci bau perfume tersebut.

Krim yang dimaksudkan ni krim yang sama bau dengan perfume ke miss?
Kalo lain-lain x terkunci la ek? biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
missnariza
kiriman Nov 27 2008, 05:09 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 184
Sertai: 18-November 08
Daripada: klang
No. Ahli: 264



iye....klu tak kan kita pening, orang pun pening plak...
macam2 bau ade.. da.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Nov 27 2008, 07:17 PM
Kiriman #7


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Ahaks...
Tul jugak...kalo combine mcm2 bau jadi pelik laks


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwan
kiriman Sep 7 2009, 12:21 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 25-August 09
No. Ahli: 1,817



yap! aku pkai wangian kat semua tubuh bdn aku,wangi 3hari 3malm wa ckp sama lu wo0...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 12:59 AM