IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> kena tukar tayar
tennyliew
kiriman May 8 2017, 05:54 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



Tumpang tanya,
adik kena tukar tayar dah.. cuma nak tanya korang pakai brand ape ni?
suddenly rasa nak tukar brand tayar haha
mintak beritahu harga jugak ya.. kena compare compare dahulu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman May 8 2017, 10:59 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Setahu saya, Continental dan Silverstone harga berpatutan
Klo u nak kualiti punya, boleh ambik Yokohama
u boleh buat survey harga semua ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nasu21
kiriman May 9 2017, 03:05 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 9-May 16
No. Ahli: 2,604



i rase continental ok lagi la walaupun prices dia mahal siket
tapi better la boleh buat drift lagi hahahaha
kalau nak check prices, try usha kat lazada boleh bajet berapa
yg u boleh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman May 9 2017, 03:32 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



QUOTE (tennyliew @ May 8 2017, 05:54 PM) *
Tumpang tanya,
adik kena tukar tayar dah.. cuma nak tanya korang pakai brand ape ni?
suddenly rasa nak tukar brand tayar haha
mintak beritahu harga jugak ya.. kena compare compare dahulu


bagi I, semua tayar sama yg bezanya qualiti saja
u punya bajet berapa, kereta apa yg u pakai sekrang??
sebab kalau nak cari tayar yg bagus, kena tahu jugak kereta apa yg u pakai
So far, I dah pakai mcm2 brand tayar yg ada kat malaysia ni
hehehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 11 2017, 03:19 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (tennyliew @ May 8 2017, 05:54 PM) *
Tumpang tanya,
adik kena tukar tayar dah.. cuma nak tanya korang pakai brand ape ni?
suddenly rasa nak tukar brand tayar haha
mintak beritahu harga jugak ya.. kena compare compare dahulu


sy pkai tayar dari continental wlupun mahal tapi tahan lama kalau pandai jaga
kdg2 org condemn brand tu sbb beli yg tiruan pnye agaknye.. hahaha
kalau mcm continental, harga 1 tayar model cc6, RM 190 x silap ikot kedai la
tapi elok tau boleh sesuai dgn semua cuaca yg adde kat Malaysia ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman May 11 2017, 03:48 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



QUOTE (nasu21 @ May 9 2017, 03:05 PM) *
i rase continental ok lagi la walaupun prices dia mahal siket
tapi better la boleh buat drift lagi hahahaha
kalau nak check prices, try usha kat lazada boleh bajet berapa
yg u boleh

hmm mmg betul la kite yg prempuan pun dah kenal dah tayar mane yg bagus..
i pakai kereta vellfire pun rase ok n sesuai la continental dgn kereta i
sebelum ni rase mcm continental ni mahal tapi lama2 pakai, jadi suka plak
ye la grip kuat n x bising... dulu pakai brand yg tah pape, kena bukak radio kuat2
sbb bsing.. nasib mmber yg rekemen kan klu x, mmg i pakai je brand tah pape 2..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Firdaus4123
kiriman May 12 2017, 02:21 AM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 12-May 17
No. Ahli: 2,732



continental quality bagus tapi amat mahal
boleh up to 400++ untuk satu tayar
yg skg saya cuma guna yg economy
asalkan boleh function dan jalan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
NadirahMohd
kiriman May 12 2017, 02:36 AM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 12-May 17
No. Ahli: 2,733



kereta i tua..maintenance cos tinggi dah
kalau pakai tayar yg mahal mhal tak boleh tanggung
continental byk org pakai tapi amat mahal bagi I
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman May 13 2017, 01:59 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 75
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (NadirahMohd @ May 12 2017, 02:36 AM) *
kereta i tua..maintenance cos tinggi dah
kalau pakai tayar yg mahal mhal tak boleh tanggung
continental byk org pakai tapi amat mahal bagi I


Continental tayar x mahal kot.. cuma seratus lbh sebiji
brand ni boleh tahan lama, lagipn kualitinya okei
bahan berkualiti tp harga berpatutan.. tulah sbb aku pakai brand ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman May 13 2017, 02:58 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



adik dah tahu dah.. Continental byk mentioned kat sini
member i kata Silverstone, Goodyear, Continental dan lain2 lagi dlm harga biasa
rasanya Continental lbh rekomen tok pakai tp survey masih x ckp
besok pergi workshop tanya. trimekasih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman May 13 2017, 03:04 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (Firdaus4123 @ May 12 2017, 02:21 AM) *
continental quality bagus tapi amat mahal
boleh up to 400++ untuk satu tayar
yg skg saya cuma guna yg economy
asalkan boleh function dan jalan


member i pakai tayar Continental jugak tp dia kata x mahal pun
CC6 cuma hampir 200 sebiji je.. model ape yg u beli nak harga 400+?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th May 2024 - 04:26 AM