IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kisah Air Tin
CekDet
kiriman Sep 9 2008, 05:09 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.

kadi tanye kat pompuan tu… . “kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

pompuan tu jawab… “saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya.”

si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh… sudah… mende aku nak goreng kadi ni… .

kadi pun tanye si jantan… “hah… kamu… .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela”

“tuan kadi… kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya ‘masukkan’ dalam vending machine, pas saya ‘tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?”

jawab kadi..”hak kamu le..”

jantan tu kata lak..”hah… sama le kes ni pun. Kan tuan… kan… kan “

P/S :

1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine.
2. Jgn samakan anak anda macam air tin
3. Jgn samakan ‘anu’ anda cam duit syiling … hehehehehhe “


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 10 2008, 09:47 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



hahaha..nilah di katakan matlamat menghalalkan cara..jangan wat macam ni..kalau boleh bab rumahtangga janganlah sampai malukan pasangan masing-masing..sebab kalau bercerai xperlah, tapi cube fikir kalau anda berbaik semula, sudah pasti ayat-ayat tadi akan menjadi duri yang menghiris hati sikit2..so, kita sama2lah berfikir sebelum cakap, lagi2 dengan pasangan hidup kita..buruk-buruk mana dia pun, dia dah pilihan anda..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ijamidayu
kiriman Sep 11 2008, 09:41 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 10-September 08
No. Ahli: 23



Pergh.. Dia samakan isteri dia dengan mesin vender..

Pada aku yg tengok wife aku lahirkan baby first kami.. Macam nak putus nyawa.. Pergh.. Musti x tgk waktu anak dia lahir la tue..

Bnyk kita leh pelajari dr kelahiran baby ke dunia ALLAH nie..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 28 2008, 11:18 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Yela...
untungla yang dapat tengok...
sekurang2nya dapat menghargai pengorbanan seorang isteri yang bertungkus lumus melahirkan anak..


QUOTE (ijamidayu @ Sep 11 2008, 09:41 AM) *
Pergh.. Dia samakan isteri dia dengan mesin vender..

Pada aku yg tengok wife aku lahirkan baby first kami.. Macam nak putus nyawa.. Pergh.. Musti x tgk waktu anak dia lahir la tue..

Bnyk kita leh pelajari dr kelahiran baby ke dunia ALLAH nie..



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clement
kiriman Sep 29 2008, 07:39 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 151
Sertai: 19-September 08
No. Ahli: 49



QUOTE (CekDet @ Sep 9 2008, 05:09 PM) *
sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. pas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.

kadi tanye kat pompuan tu… . “kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

pompuan tu jawab… “saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya.”

si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh… sudah… mende aku nak goreng kadi ni… .

kadi pun tanye si jantan… “hah… kamu… .bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela”

“tuan kadi… kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya ‘masukkan’ dalam vending machine, pas saya ‘tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. saya nak tanye tuan..air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin?”

jawab kadi..”hak kamu le..”

jantan tu kata lak..”hah… sama le kes ni pun. Kan tuan… kan… kan “

P/S :

1. Jgn samakan isteri anda macam vending machine.
2. Jgn samakan anak anda macam air tin
3. Jgn samakan ‘anu’ anda cam duit syiling … hehehehehhe “



Ha...ha...bijak juga suami tu. Bijak bodoh angry.gif
Ada juga suami spt ini.....ha...ha.... laugh.gif
Apa pun biarlah suami & isteri sentiasa harmoni smile.gif

sbg suami kita harus menghargai isteri yg melahirkan anak...susah oooo....
Klu saya tempatkan diri saya waktu tu,,,,,huuuu,,,,mmg 50-50 huh.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Clement
kiriman Sep 29 2008, 07:40 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 151
Sertai: 19-September 08
No. Ahli: 49



QUOTE (wanmus @ Sep 10 2008, 09:47 PM) *
hahaha..nilah di katakan matlamat menghalalkan cara..jangan wat macam ni..kalau boleh bab rumahtangga janganlah sampai malukan pasangan masing-masing..sebab kalau bercerai xperlah, tapi cube fikir kalau anda berbaik semula, sudah pasti ayat-ayat tadi akan menjadi duri yang menghiris hati sikit2..so, kita sama2lah berfikir sebelum cakap, lagi2 dengan pasangan hidup kita..buruk-buruk mana dia pun, dia dah pilihan anda..



betul...betul...aku setuju... smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 30 2008, 12:51 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



entahlah..sekarang makin ramai pasangan suami isteri bercerai..kenapa ye? sebab diorang miskin? mungkin ada lah sebilangan kecil sebab kesempitan hidup..tapi kenapa sekarang hartawan, jutawan dan artis pun ramai yang bercerai? kenapa yer? mungkin tiadanya keberkatan dalam keluarga tu..dalam hubungan kasih sayang antara keluarga dan lebih tepat lagi antara suami isteri tu..sekarang macam dah trend, kalau gaduh jer mintak cerai..kononnya perempuan sekarang boleh survive sendiri tanpa suami..tapi aku tengok macam teruk jer kalau boleh survive pun


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
masyuk21
kiriman Oct 9 2008, 03:11 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 9-October 08
No. Ahli: 110



huhu.. tu la kalo bercerai. walaupun lawak tapi pengajaran tersirat ada gak. yang aku nampak, bercerai tu menjadikan hal bertambah rumit. kesian kat anak dia la nanti. dalam kes ni, tak pasal2 anak dia jadi tin minuman. haha.

kepada mereka yang berumahtangga, selesaikanlah perkara2 yang ada dengan bijaksana. bercerai ni lagi tambah masalah ada la.. huhu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th October 2019 - 08:07 AM