IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Closed TopicStart new topic
> Cakap Formula 1, jom cerita pasal F1
wanmus
kiriman Sep 17 2008, 05:17 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



Anda minat F1? F1 ni F1 car atau lumba keta F1..satu2nya sukan yang aku minat tengok kat TV ms sekolah dulu..sebab aku duk asrama, soo nak tgk bola ke ape ke, susah skit. tapi kalu F1 ni ntah macamana aku boleh minat..mula2 mika hakinen dalam list yang aku minat sebab kejayaan dia ngan West Mclaren mercedes Team..pastu david couthard..tapi sekarang dah tukar Lewis Hamilton..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 20 2008, 04:53 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



minat jugak tengok pasal F1 nih. lagi seronok kalo dapat tengok live dengan bunyik keter formula one tu sendiri kat malaysia. pastinya ramai peminatnya yang tersendiri yang berpusu-pusu untuk tengok secara live akan sukan F1 tersebut. dapat tengok dalam tv pun okey laa. yang lebih menarik perhatian sedikit dan ngeri tatkala berlaku ekseden F1 tu.... bersepai jadinya kalo dah berdentum sesama derang nih... apopun menda camgitu memang takleh nak elak dah... namun penonton F1 tetap setia menanti kehadiran F1 tersebut... kat mana lagi kalo tidak kat litar perlumbaan F1 malaysia........ kat mana yer litar tersebut? vroooooooooooooooommmmm.........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 20 2008, 05:27 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



ahahaha..ada jugak sama minat ngan aku..aku kalau tengok live (biasa kat tv jer smile.gif ) mesti nantikan saat2 nak start tggu lampu hijau dan kat pusingan2 akhir..kenapa? mula2 tgk masa nak start tu nak tgk kot2 ader excident, sebab biasanya pusingan2 awal mudah berlaku excident..yerlah pemandu masih angresif dan jarak antara pemandu masih rapat..pastu dah lame2 boring..pastu tunggu minit2 akhir tgk sape menang..hehhe..tapi kalau duk tggu dan tgk kumpulan aku Vodafone Mclaren Mercedes dah out kedua2 kete dia, aku pun tutup tv..hehhehe


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
abdfatah
kiriman Sep 21 2008, 11:16 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



koleksi ekseden tu yang ngeri sikit. bersepai keter depa nih kalo dah bertembung satu sama lain. kalo sebijik dua okey laa. kalo dah bertembung reramai tu yang tragis sikit... apohalpun nama lagi perlumbaan. itu adalah risikonya yang perlu dihadapi... perlumbaan tetap perlu diteruskan... dan setiap kali ada formula 1, ia tetap menjadi penantian kepada peminat2 F1.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 21 2008, 12:02 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



kereta bersepai tu memang ianya direka sebegitu rupa untuk mengurangkan impak kepada pemandu..bak kata pepatah, baik rosak keta dari rosak tuan kete..hehehni pepatah moden ni..ia dibuat berdasarkan hukum momentum kalau ingat kita belajar kat sekolah dulu. secara basicnya, apabila masa perlanggaran kita tambahkan maka impak memontum tu akan berkurang..jadi untuk menambahkan masa impak tu berlaku, kereta direka supaya lebih lembut dari dulu..bagi mengurangkan kesan perlanggaran kepada pemandu. ini pun sama dalam kete sekarang..memang direka untuk lembut skit dari dulu supaya kita selamat apabila excident.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 21 2008, 09:33 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



hehehehe. dari segi keselamatan satu hal. lagi satu kena murah juga. sebab byk kos utk menampung enjin dan tayar dia. lepas tu paling penting dalam perlumbaan ni adalah faktor ringan. benda tu lebih ringan lagi dari kita guna besi. jadi kelajuan maksima boleh dicapai dengan kadar yang lebih cepat terutamanya dengan enjin yang power tu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 21 2008, 11:22 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



yup..sebab tu diorang banyak gunakan komposit dan alloy supaya lebih ringan dan lebih kuat serta lebih mahal dari pakai besi..hahha..tapi serious, aku kalau boleh bawak skali kete F1 tu, aku tak taulah cmner nak cakap..bahagia lah rasa..lagi2 kete dari team yang aku minta dari sekolah arituh lagi, Vodafone Mclaren Mercedes tapi dulu namanya West Mclaren Mercedes..tajaan dah tukar, dulu syarikat west antara penaja terbesar, pastu sekarang dah tukar penaja iaitu vodafone lak


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hexagold
kiriman Sep 23 2008, 11:37 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 48
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 65



QUOTE (wanmus @ Sep 21 2008, 11:22 PM) *
yup..sebab tu diorang banyak gunakan komposit dan alloy supaya lebih ringan dan lebih kuat serta lebih mahal dari pakai besi..hahha..tapi serious, aku kalau boleh bawak skali kete F1 tu, aku tak taulah cmner nak cakap..bahagia lah rasa..lagi2 kete dari team yang aku minta dari sekolah arituh lagi, Vodafone Mclaren Mercedes tapi dulu namanya West Mclaren Mercedes..tajaan dah tukar, dulu syarikat west antara penaja terbesar, pastu sekarang dah tukar penaja iaitu vodafone lak


Aku formula 1 ni minat jugak, tetapi sekadar tengok kat tv ajelah. Tapi yang paling aku minat adalah perlumbaan rally WRC. Kalau ada rancangan pasal WRC ni mesti terpacak kat depan tv. Terutama bila kereta yang aku minat iaitu SUBARU IMPREZA ada berlumba. Tapi WRC ni kurang popular berbanding F1.


--------------------
Blog Rasmi saya-klik sini[/size]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 24 2008, 03:47 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (hexagold @ Sep 23 2008, 11:37 PM) *
Aku formula 1 ni minat jugak, tetapi sekadar tengok kat tv ajelah. Tapi yang paling aku minat adalah perlumbaan rally WRC. Kalau ada rancangan pasal WRC ni mesti terpacak kat depan tv. Terutama bila kereta yang aku minat iaitu SUBARU IMPREZA ada berlumba. Tapi WRC ni kurang popular berbanding F1.


WRC ni best tengok bile diorang main kat kawan berpasir atau berlumpur..lagi best time diorangamik selekoh tu kan hexagold? hehehe..yang aku tak paham tu macamana co-pilot bagi arahan kat pilot..yerlah kita dengar macam tak clear kan tapi rilex jer diorang siap betul pulak tu..amik corner yang kekadang tu kecik jer pun diorang boleh lepas ngan laju cmtuh..tak paham aku..tak best lah dan berbeza ngan F1 yang atas trek cantik berbanding WRC atas trek yang tak pernah siap..hahha


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Nov 16 2008, 08:28 PM
Kiriman #10


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Formula 1 musim 2008 dah abis !!! Hamilton juara , hampeh betul mad.gif sori wanmus icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BudaK-MalaS
kiriman Nov 16 2008, 08:41 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 37
Sertai: 16-November 08
Daripada: di atas bumi yg nyata
No. Ahli: 245



aku xminat sgt F1 nih..
tapi aku penah berangan nak beli F1...
hahahaa...
hface.gif hface.gif hface.gif


--------------------
+ Berdiam diri tidak semestinya tidak berilmu. Jadilah seperti resmi padi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 7th August 2020 - 12:12 PM