IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Kejam!Anak jadi mangsa!
FattahAmin
kiriman May 20 2019, 07:35 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman May 20 2019, 10:08 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 54
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


knp tak nak call kepada pihak berkuasa?? sbb mereka dapat tolong u
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 20 2019, 10:31 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


sedihnya, knp remaja ni, jika berlaku masalah ni, nak bercakap dgn ibu bapa lah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman May 21 2019, 11:19 AM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



pendek akal. mungkin dah malas nak fikir hidup kut. umur muda lagi tapi sayang.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamerah
kiriman May 21 2019, 11:21 AM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,710



QUOTE (bazaoyu @ May 20 2019, 10:31 PM) *
sedihnya, knp remaja ni, jika berlaku masalah ni, nak bercakap dgn ibu bapa lah...


sebab bapak dia tara guna la budak ni bunuh diri. kawan-kawan pula pengaruh. banyak lagi benda boleh buat dalam hidup ni adikk oi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman May 21 2019, 11:31 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649

takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman May 25 2019, 03:03 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 54
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (chucheongfan @ May 21 2019, 11:31 PM) *
takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.

https://m.facebook.com/watch/?v=959672810869756&_rdr yg ni ke mksud awak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman May 25 2019, 03:04 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 54
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (sagamerah @ May 21 2019, 11:21 AM) *
sebab bapak dia tara guna la budak ni bunuh diri. kawan-kawan pula pengaruh. banyak lagi benda boleh buat dalam hidup ni adikk oi.

mungkin dia tekanan kita tak tahu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2019, 07:38 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (melindaapang @ May 25 2019, 03:04 PM) *
mungkin dia tekanan kita tak tahu


mestilah, semua tekanan apa dia mengalami kita tak tau, mereka mungkin nak kita support bukan yang tegur sahaja
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2019, 07:46 AM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 21 2019, 11:31 PM) *
takutnya sekarang ni ramai sangat ibu bapa ambil ringan pasal anak-anak. banyak lagi kesedaran yg perlu ada dlm diri setiap individu. #LebihUntukMu patut ada dlm setiap diri individu.


tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman May 27 2019, 04:30 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2019, 07:46 AM) *
tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...


korang ni video apa? asal tenang je lepas aku tengok video ni?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman May 29 2019, 02:24 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (FattahAmin @ May 27 2019, 04:30 PM) *
korang ni video apa? asal tenang je lepas aku tengok video ni?

aku kesian doe tgok anak2 yg tak ckup kasih sayang, korang yg nk ada anak tu fikir banyak kali tanggungjwab sbgai parents
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman May 29 2019, 02:25 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 63
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2019, 07:46 AM) *
tapi nak perlu kesedaran dalam diri sendiri, bukan benda yang senang buat tau, ibu bapa sentiasa busy kat kerja sbb utk keluarga, so mereka barulah ambil ringan terhadap anak, sebagai anak tak dapat teman atau ambil hati daripada ibu bapa, mereka juga dapat emotional... dan mereka akan bunuh diri. harap dari video dapat menasihati semua orang ...

kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:19 AM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (FattahAmin @ May 20 2019, 07:35 AM) *
Kesian nye.Moga dihindari benda2 mcm ni... hal mak ayah tapi anak yang terkesan.tekanan perasaan ni bukan boleh buat main.
Ibu bapa ni patut peka dgn perubahan anak, kes ni ayah dia abaikan tanggungjawab.yg jd mngsa anak.

http://www.astroawani.com/berita-malaysia/...nstagram-207649


hmm anak anak daripada broken family memang selalu depressed
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #19


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 30 2019, 12:21 AM
Kiriman #20


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 103
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ May 29 2019, 02:25 PM) *
kalau la bunuh diri tu dpt selesai masalah hidup semua org akan bunuh diri. kita sbg manusia jgn la sesuka hati suruh org bunuh diri. makin teruk keadaan org sekeliling


aku rasa kawan dia pun taktahu apa maksud D and L tu..dorang main tekan je so takleh nak salahkan dorang gak
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 13th December 2019 - 10:28 PM