IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Telefon Bimbit, Jenama mana pilihan anda?
abdfatah
kiriman Sep 22 2008, 08:13 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 20-September 08
No. Ahli: 70



Telefon bimbit atau atau lebih dikenali sebagai handphone dengan singkatan hp. jenama apa sekalipun yang anda gunakan tetap menjadi satu keperluan kepada ramai orang. Mereka sudah tentunya tak boleh nak berpisah walau sedetikpun dengan telefon bimbit mereka lebih2 lagi kalo telefon bimbit tersebut dilengkapi dengan pelbagai fungsi yang menarik. mahal atau murah bukan soalnya, yang penting gunakan telefon bimbit dengan sebaik baiknya.

apa guna telefon mahal kalo prepaid pinjam dengan kawan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mencari
kiriman Sep 23 2008, 08:52 AM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 22-September 08
No. Ahli: 79



guna nokia best..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 24 2008, 12:48 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



prepaid pinjam dengan kawan? tu mmg aku setuju sangat. hahaha. HP harga 2000 - 3000 tapi call out tak dapat. yelar beli handphone beribu dapat tapi takkan la nak beli kredit pun susah. aku masih guna Nokia 2100. sekarang nak beli nokia yang ada 3G. ada yang murah tu harga dalam RM400 - RM500. dapat gak MMS dan Video calling


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 30 2008, 07:21 AM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



kalau sebut bab jenama hp ni, hanya ada beberapa jenis jer yang aku minat dan percaya..satunya Samsung, Sony ericsson dan Nokia..sebab jenama ni aku tengok reliable, user friendly, murah dan teknologi yang disediakan adalah teknologi terkini..paling aku suka ialah jenama SE atau Sony Ericsson ni..sebab bagi aku, hp SE ni murah berbanding jenama lain dari segi teknologi yang di letak dalam hp ni. hp 3g pun starting RM450 iaitu hp aku beli W660i yang sekarang ni aku tengah guna wat surf internet..laju dan reliable. tulah aku dah beberapa jenis hp SE aku guna..nokia aku kurang skit sebab bentuk yang kurang menarik.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Oct 7 2008, 11:47 AM
Kiriman #5


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Saya tgh usha yg ini, amat sesuai utk yg nak surf internet secara mobile guna wlan/wifi..



--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Oct 9 2008, 08:59 AM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



aku suka o2 yang dalam gambar tu. best sebab ada butang huruf. rasa cam guna komputer plak. tapi tula harga mahal sangat. tak mampu nak beli. hehehe.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ketaqlutut
kiriman Oct 13 2008, 01:57 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 37
Sertai: 11-October 08
No. Ahli: 120



saya pilih OS dulu sblm jenama pastu model dan seterusnya function last sekali design..
Symbian S60 3rd Editions 9.1 or later....Windows Mobile tak nak sbb dah ada PC Windows..nak variable sikit.. cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
biey_ila
kiriman Nov 14 2008, 08:20 AM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 11-November 08
Daripada: putrajaya
No. Ahli: 209



MCM SONI....


--------------------
biey
~~~anda mampu mengubahnya~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
biey_ila
kiriman Nov 14 2008, 08:21 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 123
Sertai: 11-November 08
Daripada: putrajaya
No. Ahli: 209



NAK TEL YG CANTIK... HARGA UNDER RM700... N FUNCTION DIE ok.. APE ERK???? HEHEHHE doh.gif


--------------------
biey
~~~anda mampu mengubahnya~~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Nov 14 2008, 01:54 PM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



cantik O2 dlm gambar tu. bape ribu tu ye..?


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Jan 29 2009, 07:09 PM
Kiriman #11


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Yang dalam gambar tu dah obsolete dah
Version sama cam Dopod 838 Pro...pengeluaran dah stop
Yang ada 2nd hand jer
Kalo 2nd hand dalam RM500-600
Tp kalo nak guna PDA phone ni...kena minat ngan Win Mobile la
Aku memang peminat setia PDA phone smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WaKenaBeb
kiriman Jan 29 2009, 07:55 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 425
Sertai: 16-November 08
Daripada: NegeriHangJebat
No. Ahli: 252



dr 3210 sampai N95 8GB aku guna. maknanya selama hampir 10 tahun aku pakai nokia. model lain x masuk la... tp aku bukan sokong yahudi. hehehe.... aq.gif biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Jan 29 2009, 08:39 PM
Kiriman #13


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (WaKenaBeb @ Jan 29 2009, 07:55 PM) *
dr 3210 sampai N95 8GB aku guna. maknanya selama hampir 10 tahun aku pakai nokia. model lain x masuk la... tp aku bukan sokong yahudi. hehehe.... aq.gif biggrin.gif

aku pon hanya menggunakan nokia tiada lain. bukan sebab rekabentuk atau sokong sesiapa..
sebab aku taip sms guna dictionary malay...
kalau yg cam biasa org lain guna tu(kebanyakkan)..aku tak berapa pandai..
terkial... unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Feb 3 2009, 06:19 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



nokia hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aEiN
kiriman Apr 24 2009, 04:40 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 166
Sertai: 27-March 09
Daripada: aRau PerLis,,,
No. Ahli: 816



boikot nokia,,,

Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Apr 24 2009, 06:56 PM
Kiriman #16


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



aik...kenapa boikot nokia...pakai chowkia.....
E71....cam senang nak taip msj aje...cam keyboard
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aEiN
kiriman Apr 25 2009, 12:16 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 166
Sertai: 27-March 09
Daripada: aRau PerLis,,,
No. Ahli: 816



nokia brg israel la,,,

xkn la x thu,,,,

E71??yg mner??
ade pic die x???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Apr 25 2009, 12:22 PM
Kiriman #18


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



E71 pun ok gak...
Ada QWERTY keyboard
Untuk eksekutif memang cukup2 cun
Skang dah kuar E73 kan?

Ni pic E71





--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Apr 25 2009, 12:26 PM
Kiriman #19


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



doc..aku suke cam keyboard tu...senang sikit nak msj...tapi..xnak la mcam2 fungsi..bukan reti pakai pon..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Apr 25 2009, 12:45 PM
Kiriman #20


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Aku pun suka
Tp buat masa skang aku pakai PDA phone
Coz kebanyakan medical program ada untuk versi Win Mobile


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 pengguna membaca topik ini (2 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 7th April 2020 - 12:48 PM