IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Abang Jib
Posted on: Jun 5 2018, 07:00 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (SitiHawa @ Jun 2 2018, 06:29 PM) *
tunggulah sampai 8jun ape berita yg akan dia umumkan, aq rase mereka akan mengumukan package internet baru..

mungkin bukan kot....dah ade byk packat skrg , sy rasa dia buat event yg free barang utk kitorg
tp mmg xkan rugi kalau ikut live tu
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #30855 · Replies: 16 · Views: 673

Abang Jib
Posted on: Jun 5 2018, 06:58 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (bazaoyu @ May 31 2018, 04:49 PM) *
Hiii..


Aku nak cerita perkara yang terjadi kat aku semalam. Aku naik LRT. Berasak sana sini. Then ada sekumpulan bangla ni. Ya Tuhannn.. Bau badan dia . Bau bawang! Aku dah lah puasa. Pening kepala aku... Hmmm. Wajar kah aku bawak sheildtox untuk dorang?? Hmmm.


ahaha, sy dah lama xde ambik LRT ni, masih ingt lagi dulu naik lrt dgn monorail tu .... tiap2 ahri ade bau lain drpd bangla2 tu.....bau bawang tu sajeeeee laaa rolleyes.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #30854 · Replies: 16 · Views: 673

Abang Jib
Posted on: Mar 4 2017, 03:21 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (SitiKasih @ Mar 2 2017, 12:58 AM) *
ko pakai tayar apa brand?
sebenarnya brand yg paling jimat cost adalah mane satu?
continental good, tpi harga je, x manpu

agak2 harge berpa tu continel ?
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #27199 · Replies: 14 · Views: 2,179

Abang Jib
Posted on: Mar 4 2017, 03:20 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (Zafri @ Mar 4 2017, 12:29 AM) *
x manpu pn nak pakai jg, sikit je tu beze, bukan sentiasa tukar tu . brp tahun baru sekali. kemalangan smkin tambah....sebabkan fikiran ni..

ya tu same pikir ako , kete pnting o. kala ade masalah x bole keje hahaha. continental baik ke michelin.
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #27198 · Replies: 14 · Views: 2,179

Abang Jib
Posted on: Feb 27 2017, 01:12 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


salam, yg jazz aku ni nak tkr tyre. ape brand yg korg pakai rasa ok, harge pn ok
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #27163 · Replies: 14 · Views: 2,179

Abang Jib
Posted on: Nov 6 2016, 11:59 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (TunTeratai @ Nov 4 2016, 05:40 PM) *
salam...

tengok facebook celcom free upgrade bagi semua iphone customer, selain dari iphone user, ada free upgrade juga ke?


ya tu, bukan memang free upgrade, tpi semua iphone user ke? macam i nampk iphone 7& 7S only? upgrede tu double up data o ....crazy
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #26620 · Replies: 12 · Views: 1,577

Abang Jib
Posted on: Oct 26 2016, 12:02 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (tukang kebun @ Jun 17 2016, 10:58 AM) *
Kita geng lah mcm ni . Tidur?mesti kau tiap2 1am sampai 7am surf tenet je kan. hehe
rolleye0012.gif


tido awal la....nak data byk beli je tu internet plan, RM 30/sbulan dpt 4GB, memang best ni
yg penting tu signal baik
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #26551 · Replies: 28 · Views: 3,131

Abang Jib
Posted on: Oct 26 2016, 12:00 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (siti95 @ Oct 24 2016, 10:03 AM) *
xpax mana yang korang bincang ni ? xde pun tengok kat website xpax , mana datangnya cal2 yang percuma


https://www.xpax.com.my/xpaxturbo
ni yg Xpax terbaru... burung hantu kuat.tiap2 hari 333MB . basic internet pn banyk jg.
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #26550 · Replies: 28 · Views: 3,131

Abang Jib
Posted on: Sep 30 2016, 08:11 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (daus94 @ Sep 28 2016, 09:50 PM) *
tu laaaa , 10gb memang tertarik i tapi nape dia nak bahagi 333mb sehari ? mana cukup macam ni , nak muat turun satu wayang pun x jadi


ni xpax starter plan je . rasa x cukp bole ambil tu internet plan...internet bagi 4GB saje bayr RM 30 . Telco Lain pn xde
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26428 · Replies: 12 · Views: 1,639

Abang Jib
Posted on: Sep 1 2016, 06:10 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (Abu hassan @ Sep 1 2016, 06:03 AM) *
sampai bln 10 ...ok la gedik.gif ni next plan saya. tadi ade jga check website ,plan ni free call pegi smua line


rclxm9.gif free call ni dah meng sumua, ade satu lgi, dpt 12 bulan free yonder music , bole download free
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26282 · Replies: 23 · Views: 4,169

Abang Jib
Posted on: Sep 1 2016, 05:59 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (Zabanya @ Aug 30 2016, 10:12 AM) *
Ye ke? Rasanya, lps bulan 10 pelan ni akan jadi pelan yg paling teruk. Apa2 manfaat pun dah cancel.




Digi ok jugak, walaopun harga sama tapi weekdays data sebanyak 7gb.



diji x baik la ...ako dulu guna , kalau data habis . speed macam drop smpai kosong je, langsung x jalan. 7GB VS 10 GB ...mesti la angkt 10GB tu
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26279 · Replies: 23 · Views: 4,169

Abang Jib
Posted on: Aug 30 2016, 06:45 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (Zabanya @ Aug 29 2016, 04:38 PM) *
Apalah, skrg semua postpaid plan pun dah takde contract lagi. Unless korg sign up dgn phone sekali.




Takde tarikh tetap. tak sure


ya betol , tapi smua plan tu pun mahal ,dah compare , celcom yg paling banyak benefits. signal pun kuat juga
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26255 · Replies: 23 · Views: 4,169

Abang Jib
Posted on: Aug 28 2016, 11:20 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (kepler123 @ Feb 14 2016, 04:48 PM) *
Ada unlimited streaming for yonder , setiap hari sabtu dan ahad ade extra data 1.25GB.


paling hebat tu plan ni xde contract. gi mane cari ni....murah lgi banyak benefits gedik.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26242 · Replies: 23 · Views: 4,169

Abang Jib
Posted on: Aug 28 2016, 11:18 PM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


QUOTE (kepler123 @ Feb 12 2016, 02:23 PM) *
Korang tau pelan first gold ada tawaran hebat dari 2 Feb hingga 31 March ??


ade lgi skrg , rolleyes.gif rolleyes.gif lagi celcom akn cuma awak unlimited whatsapp & wechat. speed laju
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26241 · Replies: 23 · Views: 4,169

Abang Jib
Posted on: Jun 17 2016, 12:44 AM


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615


minta jerrr...bpa JIB donation skt cukp pppun....raya tahun ni dah blh gyang kaki....kekeke
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #25931 · Replies: 22 · Views: 3,093


New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 20th November 2018 - 04:41 AM