IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Buku buku
bazaoyu
kiriman Jun 13 2019, 05:07 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Hai,

Biasanya apa orang buat dgn buku buku masa belajar dulu yek?

Ramai kawan saya bagi junior je dulu, tapi saya tak sempat nak promote dulu. sekarang dah berhabuk dekat rumah tu ha... Nak buang sayang sebab belum 5 tahun pon... So agak macam relevant lagi la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Jun 17 2019, 09:07 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (bazaoyu @ Jun 13 2019, 05:07 PM) *
Hai,

Biasanya apa orang buat dgn buku buku masa belajar dulu yek?

Ramai kawan saya bagi junior je dulu, tapi saya tak sempat nak promote dulu. sekarang dah berhabuk dekat rumah tu ha... Nak buang sayang sebab belum 5 tahun pon... So agak macam relevant lagi la



Bagi tempat recycle lagi baloi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jun 18 2019, 04:31 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (john77 @ Jun 17 2019, 09:07 PM) *
Bagi tempat recycle lagi baloi


weh.. sayang kot nak jual kalau boleh jual kat student laa... atleast dorang boleh guna input buku tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jun 18 2019, 04:35 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



tu la.. saya fikir pun sama.. mula2 ingat nak jual kat acik surat khabar lama je.. tapi sebab banyak buku pasal literature/ poetry...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 18 2019, 09:43 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



Boleh tawarkan harga yg murah utk jual kpd junior kalau rasa nak bagi mrk begitu sahaja,aku dulu pun sudah guna duit seratus lebih hanya utk beli buku2 rujukan tersebut, kalau boleh jual sampai setengah harga aku pun rela lah.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 18 2019, 09:45 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (john77 @ Jun 17 2019, 09:07 PM) *
Bagi tempat recycle lagi baloi


Kalau surat khabar ataupun benda2 yg lain ok lah bagi tempat recycle, tapi buku2 ni yg masih boleh diguna sayanglah kalau buat begitu sahaja, mungkin kita x mau guna lagi tapi ada pula org kat luar tu yg berminat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jun 21 2019, 12:12 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:45 PM) *
Kalau surat khabar ataupun benda2 yg lain ok lah bagi tempat recycle, tapi buku2 ni yg masih boleh diguna sayanglah kalau buat begitu sahaja, mungkin kita x mau guna lagi tapi ada pula org kat luar tu yg berminat...


yes, exactly my point. aku rasa kalau korang check kat website yang jual barang 2nd ada je orang yang interested untuk beli buku... kalau nak site yang popular boleh try carousell
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Jun 22 2019, 05:05 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (cyclebin10 @ Jun 21 2019, 12:12 PM) *
yes, exactly my point. aku rasa kalau korang check kat website yang jual barang 2nd ada je orang yang interested untuk beli buku... kalau nak site yang popular boleh try carousell


Carousell ?? knp ni best ke ?? mudah, atau lazada tak best ke??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Jun 22 2019, 05:17 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:45 PM) *
Kalau surat khabar ataupun benda2 yg lain ok lah bagi tempat recycle, tapi buku2 ni yg masih boleh diguna sayanglah kalau buat begitu sahaja, mungkin kita x mau guna lagi tapi ada pula org kat luar tu yg berminat...


Tapi buku tu kalau tak best macam mana nak jual lebih baik recycle kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Jun 22 2019, 05:18 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) *
Carousell ?? knp ni best ke ?? mudah, atau lazada tak best ke??


Lazada, mudah tu bukan tak best lah.... aku suka je site ni.. senang nak cari barang kot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lullaby
kiriman Jun 22 2019, 05:20 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 11
Sertai: 17-March 17
No. Ahli: 2,704



QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:43 PM) *
Boleh tawarkan harga yg murah utk jual kpd junior kalau rasa nak bagi mrk begitu sahaja,aku dulu pun sudah guna duit seratus lebih hanya utk beli buku2 rujukan tersebut, kalau boleh jual sampai setengah harga aku pun rela lah.


Yang ni sesiapa dapat tawarkan harga yang kita nak, mestilah nak, try lah kat online ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwanny
kiriman Jun 22 2019, 05:25 PM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 19-May 17
No. Ahli: 2,737



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) *
Carousell ?? knp ni best ke ?? mudah, atau lazada tak best ke??


ada ke orang yang beli online tak pernah guna lazada?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kwanny
kiriman Jun 22 2019, 05:26 PM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 19-May 17
No. Ahli: 2,737



QUOTE (Lullaby @ Jun 22 2019, 05:20 PM) *
Yang ni sesiapa dapat tawarkan harga yang kita nak, mestilah nak, try lah kat online ...


Yang ni setuju, online lah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jun 22 2019, 05:37 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (kwanny @ Jun 22 2019, 05:25 PM) *
Carousell jual banyak barang yang apa kita nak , aku beli perabot kat Carousell juga, seller baik, product pun baik juga


Best nya, boleh tak share website??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jun 22 2019, 05:43 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (Lullaby @ Jun 22 2019, 05:18 PM) *
ada ke orang yang beli online tak pernah guna lazada?


adik aku prefer insta or carousell sebab dia cakap more humane.. tak delah beli depan screen sgt, boleh text ngan orang
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jun 24 2019, 11:58 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Tak silap aku, kalau yang guna carousell tu best sebab feature dorang lain sikit.. cam ada boleh pilih radius untuk meet up semua.. so tak payah la guna pos kalau dah dekat jumpa je
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jun 25 2019, 12:01 AM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) *
Carousell ?? knp ni best ke ?? mudah, atau lazada tak best ke??


yang lain bukan kata tak best.. tapi adik aku dah 3 tahun guna carousell, dia cakap at least boleh buat deal ngan buyer.. guna ada system text dorang.. so tak yah bagitau personal phone number, privacy sikit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 25 2019, 08:46 AM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) *
Carousell ?? knp ni best ke ?? mudah, atau lazada tak best ke??


Lazada mana ada org yg jual 2nd hand punya... semua benda2 yg dijual kat situ baru2 punya... kalau Carousell pula boleh jual 2nd hand...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 25 2019, 08:47 AM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:17 PM) *
Tapi buku tu kalau tak best macam mana nak jual lebih baik recycle kan


X kira best ke x tentu ada org yg berminat dgn nya asalkan ia masih berada dlm keadaan yg baik dan bukan sudah buruk2, anda jual pd harga yg murah tentu ada org yg mau beli.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 08:51 AM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (melindaapang @ Jun 22 2019, 05:43 PM) *
Manusia ni, sbb suka benda baru, barang lama tak minat, orang mmg macam ni ...


Bukan semua org pun mcm ni lah, dan kadangkala bukan kita yg x berminat barang lama, tapi sudah outdate dan x sesuai digunakan, terpaksa beli yg baru...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th September 2019 - 12:05 AM