IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> anak kencing toto
melindaapang
kiriman Sep 8 2022, 11:37 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 70
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Hi korang. Nak mintak tips sikit. Anak aku ada satu toto kesayangan ni tau. Walaupun dia tido atas katil tapi dia tetap nak lapik jugak toto kesayangan dia tu. Soooo disebabkan dia selalu terkencing malam, aku dah pernah lapik plastik tapi dia tak boleh tido. Jenuh lah seminggu kdg 3/4 kali nak kena basuh toto dia sampai mesin aku jemmmm berasap! Laki aku mmg nak beli mesin baru so mesin apa agak2 yg boleh kerap basuh toto dia around 8kg beratnya. kalau boleh biarlah yg ada brand so that tahan lama sikit nak berbaktı utk toto anak aku tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 12 2022, 02:25 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 109
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (melindaapang @ Sep 8 2022, 11:37 PM) *
Hi korang. Nak mintak tips sikit. Anak aku ada satu toto kesayangan ni tau. Walaupun dia tido atas katil tapi dia tetap nak lapik jugak toto kesayangan dia tu. Soooo disebabkan dia selalu terkencing malam, aku dah pernah lapik plastik tapi dia tak boleh tido. Jenuh lah seminggu kdg 3/4 kali nak kena basuh toto dia sampai mesin aku jemmmm berasap! Laki aku mmg nak beli mesin baru so mesin apa agak2 yg boleh kerap basuh toto dia around 8kg beratnya. kalau boleh biarlah yg ada brand so that tahan lama sikit nak berbaktı utk toto anak aku tu.


hadoii penat la maknya nak membasuh toto. kena cari mesin yg heavy duty and besar la nak senang basuh toto. kalau tak mendobi hari hari la jawabnya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 12 2022, 02:29 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 51
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (zizi_zack @ Sep 12 2022, 02:25 PM) *
hadoii penat la maknya nak membasuh toto. kena cari mesin yg heavy duty and besar la nak senang basuh toto. kalau tak mendobi hari hari la jawabnya


mahal jugak kalau nak mendobi hari hari baik spend duit sikit beli mesin baru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 12 2022, 07:43 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (melindaapang @ Sep 8 2022, 11:37 PM) *
Hi korang. Nak mintak tips sikit. Anak aku ada satu toto kesayangan ni tau. Walaupun dia tido atas katil tapi dia tetap nak lapik jugak toto kesayangan dia tu. Soooo disebabkan dia selalu terkencing malam, aku dah pernah lapik plastik tapi dia tak boleh tido. Jenuh lah seminggu kdg 3/4 kali nak kena basuh toto dia sampai mesin aku jemmmm berasap! Laki aku mmg nak beli mesin baru so mesin apa agak2 yg boleh kerap basuh toto dia around 8kg beratnya. kalau boleh biarlah yg ada brand so that tahan lama sikit nak berbaktı utk toto anak aku tu.

Susah nyaa jadi cmtu. Kalau kita nk rendam je tiap hari mmg x dan la kan dgn kerja nya. Blik rumah nk fikir toto anak.. Kalau x biasa kan dgn toto lain, mmg kena cari mesin basuh yg cpt skit laa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 12 2022, 07:43 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (MissSheety @ Sep 12 2022, 02:29 PM) *
mahal jugak kalau nak mendobi hari hari baik spend duit sikit beli mesin baru

Tula, kena tgk bajet jugk. Tpi dh klu msin basuh tip top, puas hati guna tiap hari. Nk byr mhl2 pun xde mslh gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 12 2022, 07:45 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (zizi_zack @ Sep 12 2022, 02:25 PM) *
hadoii penat la maknya nak membasuh toto. kena cari mesin yg heavy duty and besar la nak senang basuh toto. kalau tak mendobi hari hari la jawabnya

Haah, nsib baik laa skrg ni melambak je washer yg btul2 bleh guna untuk daily wash. So xde la washer jem kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 13 2022, 03:43 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 51
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (tennyliew @ Sep 12 2022, 07:43 PM) *
Tula, kena tgk bajet jugk. Tpi dh klu msin basuh tip top, puas hati guna tiap hari. Nk byr mhl2 pun xde mslh gedik.gif


mesin sekarang macam macam teknologi baru dah ada kan. kena tahu la apa yg kita nak. macam siapa yg ada anak kecik boleh cari yg ada antibacterial function
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 13 2022, 04:41 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 109
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 12 2022, 07:45 PM) *
Haah, nsib baik laa skrg ni melambak je washer yg btul2 bleh guna untuk daily wash. So xde la washer jem kan


korang guna mesin apa untuk daily wash? front load ke top load?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 13 2022, 09:25 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (MissSheety @ Sep 13 2022, 03:43 PM) *
mesin sekarang macam macam teknologi baru dah ada kan. kena tahu la apa yg kita nak. macam siapa yg ada anak kecik boleh cari yg ada antibacterial function

Yess. Klu yg mls nak fikir panjang beli auto mmg senang sng nak multitask.. Tub pun siap ade yg auto wash sekarang. Xprlu nak sental2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 13 2022, 09:26 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (zizi_zack @ Sep 13 2022, 04:41 PM) *
korang guna mesin apa untuk daily wash? front load ke top load?

Guna front load sbb lgi mudah nak stack.. Nk letak brg pun xde mslh sbb mesin pun x begegar hahaa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 13 2022, 09:29 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (zizi_zack @ Sep 13 2022, 04:41 PM) *
korang guna mesin apa untuk daily wash? front load ke top load?

Skrg ni guna top load tpi yg auto laa. Ada tgk dri panasonic pnya front load tu mcm best tau.. Siap ade blue ag weeh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 14 2022, 04:46 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 109
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 13 2022, 09:29 PM) *
Skrg ni guna top load tpi yg auto laa. Ada tgk dri panasonic pnya front load tu mcm best tau.. Siap ade blue ag weeh


blue ag wash tu apa benda? tak pernah dengar pulakk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 14 2022, 04:47 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 109
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (tennyliew @ Sep 13 2022, 09:26 PM) *
Guna front load sbb lgi mudah nak stack.. Nk letak brg pun xde mslh sbb mesin pun x begegar hahaa


kalau rumah apartment sesuai front load lah kan...kecik sikit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 14 2022, 07:21 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (zizi_zack @ Sep 14 2022, 04:46 PM) *
blue ag wash tu apa benda? tak pernah dengar pulakk


Blue ag tu built in function dlm washer tuu. Function dia utk buang 99.9 bacteria. So, if kita rse x sure baju bersih ke tak. Washer ni mmg membantu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Sep 14 2022, 07:22 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 77
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 14 2022, 07:21 PM) *
Blue ag tu built in function dlm washer tuu. Function dia utk buang 99.9 bacteria. So, if kita rse x sure baju bersih ke tak. Washer ni mmg membantu


lgipun washer tu bleh basuh toto/selimut skali kan. senang laa xpyh tiap mse tu nak kena ke dobi gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Sep 14 2022, 07:24 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 79
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (zizi_zack @ Sep 14 2022, 04:47 PM) *
kalau rumah apartment sesuai front load lah kan...kecik sikit

Yaa lgipun kalau nk stack or letak barang atas washer pun no probb. Jimat ruang pun ye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 15 2022, 04:46 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 109
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 14 2022, 07:21 PM) *
Blue ag tu built in function dlm washer tuu. Function dia utk buang 99.9 bacteria. So, if kita rse x sure baju bersih ke tak. Washer ni mmg membantu


dia guna UV light ke untuk bunuh bacteria tu? makin canggih ya washer sekarang. bukan beshe beshe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 15 2022, 08:14 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (weiyaow @ Sep 14 2022, 07:22 PM) *
lgipun washer tu bleh basuh toto/selimut skali kan. senang laa xpyh tiap mse tu nak kena ke dobi gedik.gif

Btuul. Pling x pun pgi dobi untuk drying.. Lgi best washer ni plak save water and electricity.. So xde laa bill melambung hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 15 2022, 08:54 PM
Kiriman #19


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (zizi_zack @ Sep 15 2022, 04:46 PM) *
dia guna UV light ke untuk bunuh bacteria tu? makin canggih ya washer sekarang. bukan beshe beshe

Btul awkk.. Function tu utk buang bakteria lbih banyakk. So lagi bersih baju kita tau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Sep 15 2022, 08:59 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 77
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 15 2022, 08:14 PM) *
Btuul. Pling x pun pgi dobi untuk drying.. Lgi best washer ni plak save water and electricity.. So xde laa bill melambung hface.gif

tu yg sronok kann. kalau x,, msti garu kepala je hahaha. tpi bgus la guna cold water pun banyak bakteria bleh hilang
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 6th December 2022 - 11:38 AM