IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Tolong! Rumah banyak habuk!
Ayup_Maya
kiriman Aug 18 2018, 01:12 PM
Kiriman #41


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 10
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Zten @ Aug 18 2018, 11:41 AM) *
mereka ingat sendiri punya servis sudah best sangat, mana tahu ada pesaing yang lagi best...
Sekarang kualiti pun teruk, mana boleh menang dalam industri ini...


Paksa pelangan bayar 100 % cancellation fee untuk tamat kontrak pun kata servis dan polisi yang best, kelakar lah~
Tu yang banyak orang complain pasal benda ni, kalau dia boleh bagi diskaun masih ok sikit~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ayup_Maya
kiriman Aug 18 2018, 01:15 PM
Kiriman #42


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 10
Sertai: 2-August 17
No. Ahli: 2,772



QUOTE (Gemini @ Aug 18 2018, 12:09 PM) *
Sekarang banyak orang pakai mesin kerbersihan udara tu yang ada lampu isyarat bagitau keadaan udara di rumah, kalau ok tak payah lah setiap hari buka~ Bukan keadaan luar sahaja, keadaaan mesin dia pun ada bagitau sudah nak servis ke belum, tu fungsi sangat best!


oh!!! kalau ada lampu isyarat macam ni rasanya ok juga... tak payah lah selau fikir bila nak panggil servis, sentiasa kena check mesin takut mana ada rosak... Sekarang semua dah jadi senang!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Aug 18 2018, 02:13 PM
Kiriman #43


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (Azeerah @ Aug 18 2018, 11:20 AM) *
hehe...product research mmg penting utk membuat purchase decision...sebab tak boleh sesal selepas beli...


Ya.. buat kompare dulu, baru tau mana satu lbh sesuai anda... Cuckoo dgn Coway ade kelebihan sendiri... so kena pilih berhati-hati
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 19 2018, 09:28 PM
Kiriman #44


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (Azeerah @ Aug 14 2018, 06:48 PM) *
COWAY ni brand negara ape? Korea ke?


Yup Coway ni jenama dr Korea punya, kualiti dan servis lebih baik berbanding jenama yg satu lagi yg dr Korea juga rolleye0012.gif Kau lihat semua komen2 tentang jenama tu sudah tau brp buruk produk jenama yg satu lagi tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 19 2018, 09:35 PM
Kiriman #45


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (Fatihah @ Aug 17 2018, 02:20 PM) *
Dengar kata cancellation fee bagi CUCKOO pun tinggi, adalah 100% daripada total payment of the remainder of the rental period!!!


Yeah cuckoo punya perlu bayar dgn penuh kalau mau cancel, mrk sendiri tau produk mrk x berkualiti tinggi, kalau customer beli balik rumah dan cuba tentu mau cancel, jadi mrk pun terpaksa cas 100% supaya customer x ada pilihan dan hanya boleh terus guna je.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 19 2018, 11:47 PM
Kiriman #46


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (Ayup_Maya @ Aug 18 2018, 01:15 PM) *
oh!!! kalau ada lampu isyarat macam ni rasanya ok juga... tak payah lah selau fikir bila nak panggil servis, sentiasa kena check mesin takut mana ada rosak... Sekarang semua dah jadi senang!


Kalau ada servis pd masa yg tetap tentu x kan rosak punya, Coway tu dua bulan servis sekali, kalau ada sebarang masalah atau ada komponen yg perlu ditukar mrk juga akan tukar tanpa cas sebarang bayaran kalau masih dlm masa kontrak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 19 2018, 11:51 PM
Kiriman #47


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Shahmir @ Aug 15 2018, 11:12 PM) *
Boss masa skrg ni penapis udara tu sudah jadi benda yg penting dlm kehidupan seharian kita, kerana udara kat sekeliling kita tu semakin tercemar kian hari, jadi tanpanya beli sebuah penapis udara tentulah akan menjejaskan kesihatan kita kalau nafas byk udara yg tercemar tu.


Hmm, apa yg kau cakap ni juga betul, hanya aku skrg masih tinggal kat kampung dgn keluarga ku, setiap hari ulang alik ke tempat kerja kat bandar. Mmg lah kat bandar tu udara mmg tercemar, kadangkala jalan lama kat luar pun rasa pening kepala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 19 2018, 11:54 PM
Kiriman #48


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Suhada @ Aug 18 2018, 11:11 AM) *
Cancellation fee yg mereka caj terlampau tinggi lah.
Setahu i, Coway hanya caj 50% of remaining payment.


Knp coway ni mrk begitu bagus hanya cas 50% bayaran yg tinggal je? X takut ke kalau ada byk customer yg mau lari ketika kontrak masih tinggal bbrp tahun? Rugi besar syarikat mrk kalau benda mcm ni berlaku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Aug 19 2018, 11:56 PM
Kiriman #49


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Purika @ Aug 18 2018, 02:13 PM) *
Ya.. buat kompare dulu, baru tau mana satu lbh sesuai anda... Cuckoo dgn Coway ade kelebihan sendiri... so kena pilih berhati-hati


Hmm tapi dr apa ku lihat skrg x ada apa2 kelebihan dr produk cuckoo ni haha, kalau dibanding dgn coway mmg jauh bezanya. Ini bukan persaingan yg sengit, tapi sudah jelas siapa ialah pemenangnya haha, rolleyes.gif Rugi besar bagi mrk yg sudah beli cuckoo tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 19 2018, 11:59 PM
Kiriman #50


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (MrFantastic @ Aug 19 2018, 11:51 PM) *
Hmm, apa yg kau cakap ni juga betul, hanya aku skrg masih tinggal kat kampung dgn keluarga ku, setiap hari ulang alik ke tempat kerja kat bandar. Mmg lah kat bandar tu udara mmg tercemar, kadangkala jalan lama kat luar pun rasa pening kepala.


Kalau udara kat kampung mmg lah lebih segar dan bersih berbanding dgn bandar, tapi masih ada juga bulu2 burung yg akan ditiup angin ke dlm rumah kan kerana biasanya semua pintu dan tingkap dibuka besar2 punya, jadi penapis udara ni juga ada kebaikannya kalau pasang kat rumah walaupun di kawasan kampung.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 20 2018, 12:03 AM
Kiriman #51


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (MrFantastic @ Aug 19 2018, 11:54 PM) *
Knp coway ni mrk begitu bagus hanya cas 50% bayaran yg tinggal je? X takut ke kalau ada byk customer yg mau lari ketika kontrak masih tinggal bbrp tahun? Rugi besar syarikat mrk kalau benda mcm ni berlaku.


Haha, ku tanya kau, kalau produk yg kau beli tu bagus guna dan memuaskan hati kau, x kan kau masih mau tukar guna produk dr syarikat yg lain? Inilah taktik business mrk, kalau berusaha menghasilkan produk yg bagus2, x perlu risau lagi masalah customer akan lari lepas guna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Aug 20 2018, 12:06 AM
Kiriman #52


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (MrFantastic @ Aug 19 2018, 11:56 PM) *
Hmm tapi dr apa ku lihat skrg x ada apa2 kelebihan dr produk cuckoo ni haha, kalau dibanding dgn coway mmg jauh bezanya. Ini bukan persaingan yg sengit, tapi sudah jelas siapa ialah pemenangnya haha, rolleyes.gif Rugi besar bagi mrk yg sudah beli cuckoo tu.


Ini mmg benar, x kira dr apa segi pun mmg Coway lah yg lebih baik kalau dibandingkan dgn Cuckoo. Mrk byk buang duit utk buat promosi je, tapi x pun guna duit tu utk upgrade mrk punya produk dan servis, bbrp tahun nanti x tau masih dpt lihat syarikat ni ke x rolleye0012.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th November 2018 - 12:51 AM