IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Win32.Worm.Zimuse.A, Pemusnah Hard Disk
sHäm
kiriman Jan 31 2010, 01:36 PM
Kiriman #1


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Variant worm terbaru yang mampu memusnahkan hard disk boot sector



Baca informasi sepenuhnya

Zimuse Removal Tool
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 2 2010, 04:36 PM
Kiriman #2


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Good info to share Sh@m smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Feb 2 2010, 04:50 PM
Kiriman #3


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Thanks Doc. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Feb 2 2010, 06:02 PM
Kiriman #4


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,081
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



ko punya stesen, sH@m!



orait la punya info. 'KREJONG lagi POWER' supaya kuar jadi top no 1 kat google!

lagi citer zimuse,

CODE
http://www.eset.eu/encyclopaedia/win32-zimuse-b


kena, ... abis!!!!



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Feb 3 2010, 01:39 AM
Kiriman #5


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Sorry kawan2 ... blog aku terpaksa ditutup temporarily kerana kesan duplikasi yang menghangatkan hati aku, mungkin akan dibuka semula atau mungkin akan ditutup terus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Feb 3 2010, 01:13 PM
Kiriman #6


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,081
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



doh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 3 2010, 05:06 PM
Kiriman #7


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



QUOTE (sH@m @ Feb 3 2010, 01:39 AM) *
Sorry kawan2 ... blog aku terpaksa ditutup temporarily kerana kesan duplikasi yang menghangatkan hati aku, mungkin akan dibuka semula atau mungkin akan ditutup terus.

Sape yang duplicate tu Sh@m?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Feb 3 2010, 05:56 PM
Kiriman #8


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



QUOTE (B@zSh™ @ Feb 3 2010, 05:06 PM) *
Sape yang duplicate tu Sh@m?

Former blog follower.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 4 2010, 11:35 AM
Kiriman #9


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Isk...nape dia duplicate?
Semata2 kerana Adsense ke?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Feb 4 2010, 01:36 PM
Kiriman #10


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



QUOTE (B@zSh™ @ Feb 4 2010, 11:35 AM) *
Isk...nape dia duplicate?
Semata2 kerana Adsense ke?

Mungkin aku tersalah guna perkataan, begini ........... Duplicate tu aku maksudkan artikel aku telah difotostat, copy paste word-by-word oleh moth*******r tu dan diletakkan ke blog beliau ................. tak ada masaalah sebenarnya tetapi aku mengalami symptom "Heart Break", "Heart Ache" dan yang sewaktu dengannya.

Tiada contact form kat blog dia jadi aku terpaksa berhubung melalui ShoutMix, "Denial" memang aku dak agak, tiada seorang yang akan kata : "ooops, sorry bro, ingatkan tak pe" ... oleh kerana aku complaint kat ShoutMix, maka talibarut2 blog tu belasah aku ............... huhh!!

Memang la, setiap artikel pada sesuatu website tu bukannya 100% genuine tapi memang tak lari dari quoting sebahagian artikel asal, selebihnya webmaster tu akan guna kreativiti beliau untuk olah artikel tu bersesuaian dengan cara penyampaian beliau. Tapi, ini tidak ..... olahan aku serupa dia punya!! .. aikk!! kepala dia serupa kepala aku ka, kalau sekarang ni aku fikir tentang TAIK dia pun fikir TAIK jugak ... wohohohooo

Leceh punya NuffNanger, ni sebab aku masuk NuffNang le ni, taruk XChange script kat blog untuk xchange traffics la konon, tup2 budak belia tak faham privacy/property orang mai ganggu, dah tu rembat artikel lak .. warghhh!! .. Oooo, ini "Ada Udang disebalik Mee" laa, patut la hari2 Analytics rakam mamat ni masuk blog aku, ingatkan peminat setia tapi .....

Terus terang aku katakan, Zimuse.A adalah artikel yang membuatkan aku begini. Sudah 4 forum M'sia aku post tentang tu .. sayang, nama aje forum IT (sesetengahnya) tapi dok sembang karut-marut je. Seawal penemuan Zimuse, BitDefender edarkan risalah tu kepada semua subscribers mereka termasuklah aku, atas dasar keperhatinan aku letak kat blog untuk sebarkan berita tersebut ke serata dunia (siapa yang masuk baca je la), lepas tu aku post kat forum2 ... aku rasa aku dah jalankan amanah tu ..................................... tapi, bila artikel duplicate ni berlaku, "IT HAS BLOWN MY HEAD INTO PIECES!!" dash.gif




Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Feb 5 2010, 08:45 AM
Kiriman #11


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,081
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



CODE
http://www.wiscocomputing.com/articles/protect_web_sites.htm


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Feb 5 2010, 03:01 PM
Kiriman #12


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Terima kasih ganazz ... amat-amat-amat berguna sekali artikel tu.

Errr .. aku tertarik pada "Disable Clipboard", apa pandangan ko atau ada lain cadangan melalui pilihan2 yang terdapat dalam artikel tu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 5 2010, 04:06 PM
Kiriman #13


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Aku bersimpati ngan apa yg berlaku pada hang Sh@m
Boleh PM aku blog mana yg m*****f****r tu x?
Plagiarism adalah satu jenayah


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Feb 16 2010, 01:08 PM
Kiriman #14


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



masih belum jumpe la sesiapa yg kena virus ni kat asrama...
masih menunggu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Feb 16 2010, 06:25 PM
Kiriman #15


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Hehe
Hang ada wat servis baik pulih komputer ke kat asrama Afiq?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Feb 17 2010, 06:56 AM
Kiriman #16


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



kadang2 jer...kalau xde keje...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd November 2018 - 07:08 PM