IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Pengumuman & Cadangan
Cakap sebarang pengumuman atau kemukakan apa-apa cadangan untuk kebaikan CAKAP.Net dan kita bersama.
Moderator: mat.g™, ganazz
28 262 Last Post Jun 9 2017, 06:12 PM
Cakap: Ambank event bagi semua tujuan...
Oleh: Emir
New Posts Cakap Perkenalan
Cakaplah tentang diri anda disini.. nama penuh, nama glemer, asal mana, pekerjaan, dah berkeluarga ke belum, hobi dan apa-apa saja.
Moderator: WebZone-_-Attack, ganazz
125 847 Last Post May 9 2017, 01:26 PM
Cakap: ingin mencari jodoh...watie
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Kedai Kopi
Cakap apa-apa sahaja seperti bersembang dikedai kopi, warung atau kopitiam.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
95 2,675 Last Post Kelmarin, 09:49 AM
Cakap: Lagu yang korang layan
Oleh: ganazz

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Dunia ICT Terkini
Cakap-cakap mengenai hal ehwal industri ICT dan informasi terkini mengenai dunia pengkomputeran.
Moderator: B@zSh™, ganazz
68 769 Last Post Nov 17 2017, 06:08 PM
Cakap: Assignment Helper Singapore
Oleh: andrewsymond
New Posts Cakap Perisian, Perkakasan & Rangkaian
Diskusi tutorial/panduan/tips permasalahan dan penyelesaian mengenai sistem pengoperasian, perisian aplikasi, perkakasan dan rangkaian komputer.
Moderator: B@zSh™, ganazz
154 1,576 Last Post Sep 13 2017, 10:34 PM
Cakap: Is Islam compatible with athei...
Oleh: JoeClark
New Posts Cakap Pembangunan Web, Grafik & Multimedia
Diskusi tutorial/panduan/tips pembangunan web, grafik & multimedia seperti Photoshop, Flash, Animasi 3D, Dreamweaver dan lain-lain.
Moderator: Alexandra, ganazz
22 167 Last Post Aug 31 2016, 11:23 AM
Cakap: [wts] after effects tutorial
Oleh: sHäm
New Posts Cakap Pengaturcaraan
Diskusi tutorial/panduan/tips pengaturcaraan seperti JAVA, .NET, C/C++, SAP ABAP dan lain-lain.
Moderator: CyberBot, ganazz
5 25 Last Post May 29 2010, 12:09 PM
Cakap: Pengaturcaraan permulaan...
Oleh: biznur
New Posts Cakap Laman Web Terpilih
Anda ingin kongsi website menarik? atau ada blog/website sendiri? sila tayang kat sini.
Moderator: CyberBot, ganazz
55 470 Last Post Nov 8 2017, 07:11 AM
Cakap: Blog nak belajar Forex...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Movie/Video/Clip
Kongsikan link-link download Movie/Video/Clip untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
219 431 Last Post Aug 27 2017, 12:07 AM
Cakap: Celcom trailer-2
Oleh: meracle
New Posts Permainan Komputer
Kongsikan link-link download Permainan Komputer untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
258 164 Last Post Aug 3 2017, 02:00 PM
Cakap: Steam Game!!!!
Oleh: Fadhilazul
New Posts Perisian/Aplikasi/Utiliti
Kongsikan link-link download Perisian/Aplikasi/Utiliti untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
373 1,865 Last Post Aug 14 2017, 12:52 AM
Cakap: Smartphone Game Apps
Oleh: Roland
New Posts E-Books
Kongsikan link-link download E-Books untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
102 146 Last Post Sep 30 2012, 11:57 AM
Cakap: Fix Your Own PC
Oleh: mohamedhidayat

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Isu Semasa
Percakapan dan perbincangan tentang isu-isu semasa dalam dan luar negara.
Sub kategori: Cakap Politik
Moderator: padaiyappa©, ganazz
337 1,020 Last Post Aug 8 2017, 10:39 AM
Cakap: Jual Vimax
Oleh: welewes
New Posts Cakap Kesihatan & Petua
Berkongsi maklumat kesihatan dan petua-petua untuk kebaikan bersama.
Moderator: sHäm, ganazz
116 688 Last Post Aug 4 2017, 09:13 PM
Cakap: Ogawa ni apa?, Produk Ogawa
Oleh: P_Windy
New Posts Cakap Keluarga & Rumahtangga
Perbincangan perihal kekeluargaan seperti cerita rumahtangga, penjagaan anak, kehamilan, jodoh dan lain-lain.
Moderator: sHäm, ganazz
67 439 Last Post Jul 2 2017, 11:26 PM
Cakap: Phone Keluarga package ada apa...
Oleh: BukitRibuan
New Posts Cakap Maklumat dan Pengetahuan
Kemukakan semua maklumat umum dan informasi untuk dikongsikan bersama.
Moderator: CyberBot, ganazz
58 479 Last Post Nov 17 2017, 10:24 AM
Cakap: Jawatan Kosong Guru Al-Quran (...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Agama; Fiqah, Tauhid & Akidah
Perbincangan tentang isu-isu agama seperti fiqah, tauhid, akidah dan lain-lain.
Moderator: Geekspro, ganazz
120 231 Last Post May 5 2017, 04:09 PM
Cakap: Mencari Guru Quran sambilan un...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Misteri & Mistik
Kupaskan cerita/peristiwa yang misteri, mistik, seram, tahyul dab sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
61 609 Last Post Jun 4 2016, 07:21 PM
Cakap: Nak Tahu Macho Man @ Gay
Oleh: SchulzCube
New Posts Cakap Sastera
Adakah anda minat bidang sastera? Anda mempunyai bakat/skil dalam kesusasteraan? Atau ada sumber-sumber menarik yang ingin diketengahkan? Sila kongsi disini.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
12 1,236 Last Post Oct 17 2014, 06:02 PM
Cakap: Macam mana dapat wang tidak pe...
Oleh: chassy741
New Posts Cakap Fesyen & Gaya
Cakap mengenai gaya hidup, trend, fesyen dahulu dan terkini.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
18 205 Last Post May 15 2017, 11:15 AM
Cakap: Mencari Cikgu Tuisyen Form 4 ...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Resepi & Masakan
Kongsi dan cuba resipi-resepi lazat, unik, istimewa dan tersendiri, termasuklah masakan tempatan & antarabangsa.
Moderator: sHäm, ganazz
49 162 Last Post Aug 8 2017, 10:40 AM
Cakap: Jual Vimax
Oleh: welewes
New Posts Cakap Anjung Seri & Dekorasi
Perihal dekorasi rumah, pejabat, laman, bilik dan lain-lain. Kongsi tips dan panduan tentang hiasan dan kelengkapan dalaman/luaran.
Moderator: sHäm, ganazz
13 46 Last Post Apr 15 2016, 03:40 PM
Cakap: Mengidam Perabot baru :P
Oleh: cyclebin10
New Posts Cakap Fotografi & Lensa
Teknik fotografi, lighting, produk, perkakasan kamera dan lensa serta koleksi foto terpilih atau hasil kreativiti anda.
Moderator: sHäm, ganazz
14 94 Last Post Dec 28 2011, 08:45 AM
Cakap: Gaya Lepak Musim Tengkujuh
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
Cakap tentang handphone terbaru, PDA, pemain mp3, TV LCD/Plasma, aircond, peti ais, gadget terkini dan bermacam-macam lagi.
Moderator: Alexandra, ganazz
43 387 Last Post May 19 2017, 08:34 PM
Cakap: Berapa harga boleh dapat iphon...
Oleh: zizi_zack

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Lawak & Jenaka
Silakan kepada sesiapa mempunyai cerita jenaka atau pandai buat lawak atau yang sewaktu dengannya.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
238 1,077 Last Post Sep 18 2015, 10:10 AM
Cakap: Cari Kata Sulit dalam Kod Mode
Oleh: sunflo0303
New Posts Cakap Pelancongan & Percutian
Kongsi tips dan pengalaman ketika melancong dan bercuti, jelajahi tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara.
Moderator: mat.g™, ganazz
24 158 Last Post Feb 22 2016, 12:19 PM
Cakap: Hendak membeli tiket penerbang...
Oleh: Dam Oss
New Posts Cakap Sukan & Rekreasi
Cakap-cakap dunia sukan seperti cakap bola/futsal, bowling, olahraga, sukan air dan diskusi aktivti-aktiviti sukan dan riadah yang lain.
Sub kategori: Cakap Bola Sepak
Moderator: Alexandra, ♦محمد أفيق♦, ganazz
30 220 Last Post Nov 7 2017, 09:18 AM
Cakap: Cari Jodoh Club !
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Dunia Hiburan
Cakap tentang artis dalam dan luar negara, selebriti, gosip-gosip panas, muzik, filem, teater dan sebagainya.
Moderator: sHäm, ganazz
88 1,214 Last Post Nov 18 2017, 12:12 PM
Cakap: Satu Lagu Dari Album Terbaru P...
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Dunia Automotif
Minat dan kaki kereta/motor, model-model terbaru, perlumbaan, rally, drag, drift, superbike, motorsport, kelab-kelab, ubahsuai enjin/body, baikpulih, alat-alat ganti dan sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
51 415 Last Post Mar 4 2017, 03:21 PM
Cakap: Honda Jazz
Oleh: Abang Jib

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Kerjaya & Pengalaman
Kongsikan pengalaman jatuh bangun kerjaya anda, iklan kerja kosong dan perbincangan mengenai kerjaya/bisnes.
Moderator: mat.g™, ganazz
20 255 Last Post Nov 16 2017, 11:53 AM
Cakap: Kerja di Rumah (RM2500) Penter...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Pelaburan & Pengurusan Kewangan
Pengurusan kewangan, pelaburan wang, amanah saham, simpanan, tips dan panduan.
Moderator: mat.g™, ganazz
35 2,148 Last Post Nov 17 2017, 09:27 PM
Cakap: forexmart- forexmart.com
Oleh: fxmart trader
New Posts Ruangan Urusniaga & Pengiklanan
Jualan produk dan perkhidmatan serta sewa/beli barangan/servis.
Moderator: mat.g™, ganazz
1,445 2,614 Last Post Nov 18 2017, 06:09 PM
Cakap: Pherazone Pheromone - WWW.BATI...
Oleh: nazanotrex

Collapse

> Statistik

17 pengunjung aktif dalam 15 minit yang lepas
Active Users 17 tetamu, 0 ahli, 0 ahli tak dikenali
Papar maklumat dengan: Klik Terkini, Nama Ahli
Statistik
Board Stats Ahli-ahli telah menghasilkan jumlah 27,445 kiriman
Kita mempunyai 1,314 ahli berdaftar
Ahli terbaru ialah andrewsymond
Pengguna yang online paling ramai ialah 474 pada Jul 3 2012, 04:15 PM
Versi Ringkas Masa sekarang: 20th November 2017 - 12:13 AM