IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Pengumuman & Cadangan
Cakap sebarang pengumuman atau kemukakan apa-apa cadangan untuk kebaikan CAKAP.Net dan kita bersama.
Moderator: mat.g™, ganazz
30 263 Last Post Apr 17 2018, 08:31 AM
Cakap: Buy real passports, (genuinedo...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Perkenalan
Cakaplah tentang diri anda disini.. nama penuh, nama glemer, asal mana, pekerjaan, dah berkeluarga ke belum, hobi dan apa-apa saja.
Moderator: WebZone-_-Attack, ganazz
127 847 Last Post Jan 27 2018, 11:26 AM
Cakap: Selamat Pagi
Oleh: jualobatperangsang
New Posts Cakap Kedai Kopi
Cakap apa-apa sahaja seperti bersembang dikedai kopi, warung atau kopitiam.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
97 2,846 Last Post Oct 21 2018, 09:34 AM
Cakap: Lagu yang korang layan
Oleh: ganazz

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Dunia ICT Terkini
Cakap-cakap mengenai hal ehwal industri ICT dan informasi terkini mengenai dunia pengkomputeran.
Moderator: B@zSh™, ganazz
69 771 Last Post Apr 17 2018, 08:43 AM
Cakap: Beli Real IELTS, (https://www....
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Perisian, Perkakasan & Rangkaian
Diskusi tutorial/panduan/tips permasalahan dan penyelesaian mengenai sistem pengoperasian, perisian aplikasi, perkakasan dan rangkaian komputer.
Moderator: B@zSh™, ganazz
154 1,576 Last Post Sep 13 2017, 10:34 PM
Cakap: Is Islam compatible with athei...
Oleh: JoeClark
New Posts Cakap Pembangunan Web, Grafik & Multimedia
Diskusi tutorial/panduan/tips pembangunan web, grafik & multimedia seperti Photoshop, Flash, Animasi 3D, Dreamweaver dan lain-lain.
Moderator: Alexandra, ganazz
23 167 Last Post Apr 17 2018, 08:36 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Pengaturcaraan
Diskusi tutorial/panduan/tips pengaturcaraan seperti JAVA, .NET, C/C++, SAP ABAP dan lain-lain.
Moderator: CyberBot, ganazz
7 25 Last Post Apr 17 2018, 08:37 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (genuine...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Laman Web Terpilih
Anda ingin kongsi website menarik? atau ada blog/website sendiri? sila tayang kat sini.
Moderator: CyberBot, ganazz
56 480 Last Post Sep 19 2018, 01:26 PM
Cakap: Blog nak belajar Forex...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Movie/Video/Clip
Kongsikan link-link download Movie/Video/Clip untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
219 432 Last Post Jan 25 2018, 05:52 PM
Cakap: bulan ni ada apa movie yg best...
Oleh: FLou91
New Posts Permainan Komputer
Kongsikan link-link download Permainan Komputer untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
260 165 Last Post Apr 17 2018, 08:46 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Perisian/Aplikasi/Utiliti
Kongsikan link-link download Perisian/Aplikasi/Utiliti untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
375 1,865 Last Post Apr 17 2018, 08:47 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts E-Books
Kongsikan link-link download E-Books untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
102 146 Last Post Sep 30 2012, 11:57 AM
Cakap: Fix Your Own PC
Oleh: mohamedhidayat

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Isu Semasa
Percakapan dan perbincangan tentang isu-isu semasa dalam dan luar negara.
Sub kategori: Cakap Politik
Moderator: padaiyappa©, ganazz
339 1,021 Last Post Apr 17 2018, 08:59 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Kesihatan & Petua
Berkongsi maklumat kesihatan dan petua-petua untuk kebaikan bersama.
Moderator: sHäm, ganazz
127 716 Last Post Aug 24 2018, 10:51 PM
Cakap: jerebu semakin teruk
Oleh: MrFantastic
New Posts Cakap Keluarga & Rumahtangga
Perbincangan perihal kekeluargaan seperti cerita rumahtangga, penjagaan anak, kehamilan, jodoh dan lain-lain.
Moderator: sHäm, ganazz
55 488 Last Post Aug 20 2018, 12:06 AM
Cakap: Tolong! Rumah banyak habuk!
Oleh: Shahmir
New Posts Cakap Maklumat dan Pengetahuan
Kemukakan semua maklumat umum dan informasi untuk dikongsikan bersama.
Moderator: CyberBot, ganazz
60 528 Last Post Oct 19 2018, 11:16 AM
Cakap: Jawatan Kosong Guru Al-Quran (...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Agama; Fiqah, Tauhid & Akidah
Perbincangan tentang isu-isu agama seperti fiqah, tauhid, akidah dan lain-lain.
Moderator: Geekspro, ganazz
119 231 Last Post Apr 21 2017, 12:22 PM
Cakap: Mencari Guru Quran sambilan un...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Misteri & Mistik
Kupaskan cerita/peristiwa yang misteri, mistik, seram, tahyul dab sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
62 609 Last Post Apr 17 2018, 08:52 AM
Cakap: Buy real passports, (WhatsApp ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Sastera
Adakah anda minat bidang sastera? Anda mempunyai bakat/skil dalam kesusasteraan? Atau ada sumber-sumber menarik yang ingin diketengahkan? Sila kongsi disini.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
14 1,236 Last Post Apr 17 2018, 08:52 AM
Cakap: Buy real passports, (WhatsApp ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Fesyen & Gaya
Cakap mengenai gaya hidup, trend, fesyen dahulu dan terkini.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
18 205 Last Post May 15 2017, 11:15 AM
Cakap: Mencari Cikgu Tuisyen Form 4 ...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Resepi & Masakan
Kongsi dan cuba resipi-resepi lazat, unik, istimewa dan tersendiri, termasuklah masakan tempatan & antarabangsa.
Moderator: sHäm, ganazz
49 162 Last Post Aug 8 2017, 10:40 AM
Cakap: Jual Vimax
Oleh: welewes
New Posts Cakap Anjung Seri & Dekorasi
Perihal dekorasi rumah, pejabat, laman, bilik dan lain-lain. Kongsi tips dan panduan tentang hiasan dan kelengkapan dalaman/luaran.
Moderator: sHäm, ganazz
13 46 Last Post Apr 15 2016, 03:40 PM
Cakap: Mengidam Perabot baru :P
Oleh: cyclebin10
New Posts Cakap Fotografi & Lensa
Teknik fotografi, lighting, produk, perkakasan kamera dan lensa serta koleksi foto terpilih atau hasil kreativiti anda.
Moderator: sHäm, ganazz
14 94 Last Post Dec 28 2011, 08:45 AM
Cakap: Gaya Lepak Musim Tengkujuh
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
Cakap tentang handphone terbaru, PDA, pemain mp3, TV LCD/Plasma, aircond, peti ais, gadget terkini dan bermacam-macam lagi.
Moderator: Alexandra, ganazz
43 387 Last Post May 19 2017, 08:34 PM
Cakap: Berapa harga boleh dapat iphon...
Oleh: zizi_zack

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Lawak & Jenaka
Silakan kepada sesiapa mempunyai cerita jenaka atau pandai buat lawak atau yang sewaktu dengannya.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
242 1,077 Last Post Apr 17 2018, 09:01 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Pelancongan & Percutian
Kongsi tips dan pengalaman ketika melancong dan bercuti, jelajahi tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara.
Moderator: mat.g™, ganazz
25 161 Last Post Feb 14 2018, 07:31 PM
Cakap: Beli Senarai Emel Kakitangan ...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Sukan & Rekreasi
Cakap-cakap dunia sukan seperti cakap bola/futsal, bowling, olahraga, sukan air dan diskusi aktivti-aktiviti sukan dan riadah yang lain.
Sub kategori: Cakap Bola Sepak
Moderator: Alexandra, ♦محمد أفيق♦, ganazz
30 226 Last Post Oct 9 2018, 08:57 AM
Cakap: Cari Jodoh Club !
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Dunia Hiburan
Cakap tentang artis dalam dan luar negara, selebriti, gosip-gosip panas, muzik, filem, teater dan sebagainya.
Moderator: sHäm, ganazz
90 1,257 Last Post Oct 14 2018, 10:58 PM
Cakap: Satu Lagu Dari Album Terbaru P...
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Dunia Automotif
Minat dan kaki kereta/motor, model-model terbaru, perlumbaan, rally, drag, drift, superbike, motorsport, kelab-kelab, ubahsuai enjin/body, baikpulih, alat-alat ganti dan sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
54 469 Last Post Sep 4 2018, 05:50 PM
Cakap: Masalah Kereta Kuat Makan Miny...
Oleh: cyclebin10

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Kerjaya & Pengalaman
Kongsikan pengalaman jatuh bangun kerjaya anda, iklan kerja kosong dan perbincangan mengenai kerjaya/bisnes.
Moderator: mat.g™, ganazz
21 297 Last Post Oct 18 2018, 01:14 PM
Cakap: Kerja di Rumah (RM2500) Penter...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Pelaburan & Pengurusan Kewangan
Pengurusan kewangan, pelaburan wang, amanah saham, simpanan, tips dan panduan.
Moderator: mat.g™, ganazz
46 3,031 Last Post Kelmarin, 11:36 PM
Cakap: InstaForex - Company News
Oleh: michael scotfield
New Posts Ruangan Urusniaga & Pengiklanan
Jualan produk dan perkhidmatan serta sewa/beli barangan/servis.
Moderator: mat.g™, ganazz
1,566 2,744 Last Post Kelmarin, 09:24 PM
Cakap: Jus Monavie | www.batinmalay.c...
Oleh: nazanotrex

Collapse

> Statistik

31 pengunjung aktif dalam 15 minit yang lepas
Active Users 31 tetamu, 0 ahli, 0 ahli tak dikenali
Google.com
Papar maklumat dengan: Klik Terkini, Nama Ahli
Statistik
Board Stats Ahli-ahli telah menghasilkan jumlah 29,085 kiriman
Kita mempunyai 1,362 ahli berdaftar
Ahli terbaru ialah Puteriz
Pengguna yang online paling ramai ialah 474 pada Jul 3 2012, 04:15 PM
Versi Ringkas Masa sekarang: 24th October 2018 - 09:07 AM