IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

Profil
Foto Personal
Bintang
 
Pilihan
Pilihan
Pernyataan Personal
Lady buat masa ini tidak mempunyai sebarang pernyataan personal.
Maklumat Personal
Lady
Eksekutif Junior
32 tahun
Perempuan
Sailor of Dream
Lahir Jan-19-1985
Minat
Tiada Info
Statistik
Sertai: 9-December 08
Profil Dilihat: 12,391*
Kemunculan Terakhir: 10th June 2013 - 09:37 PM
Masa: Nov 19 2017, 01:44 AM
110 kiriman (0 per hari)
Maklumat Perhubungan
AIM Tiada Info
Yahoo none
ICQ Tiada Info
MSN Tiada Info
Contact Sulit
* Paparan profil terkemaskini setiap jam

Lady

Member Rasmi

**


Topik
Kiriman
Komen
Kawan
setakat ini..
29 Jan 2009
Timbang-timbangkan dulu dan siasatlah kebenarannya sebelum membuat apa-apa keputusan.



Wassalam…




BOIKOT KFC


Salam semua...

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan mas yar akat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak s yar ikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya memba yar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak s yar ikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak s yar ikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua s yar ikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika mas yar akat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.


sekian.


Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443


p/s: mod,klo x sesuai tolong delete @ adjust ye...
16 Jan 2009
Bahan-Bahan:
250 gr cream cheese
400 gr susu cair
1/3cup fresh lemon
1 teaspoon gelatin
secubit garam 180 gr biskut digestive
100 gr butter
Cara:
1-hancur2kn biskut digestive
2-panaskn butter dlm kuali.bl biskt tu dh hncur,campurkan butter yg telah cair tu bersama biskut.
3-padat2kan biskut di dalam bekas.(dlm 2 inci)
4-campurkn cheese+susu cair+jus lemon kedalam satu bks.mix hngga sebati(gune mixer lg best.kaco2 pn xpe kalo larat)
5-dh agak2 sebati,masukkn gelatin yg telah dilarutkan ke dlm air panas ke dlm bhn yg tlh sebati td.
6-tuangkn bhn2 yg sebati tu ats biskut.
7-msukkn dlm fridge n sedia ntk d mkn stlh bbrp jam.mudh kn??

*gelatin boleh di ganti dengan agar2..kene pepandai budget ok..kegunaanny ntk keraskn cket cheese tu.bia kasi padat cket n xcair..tepulang kreativiti memasing..selamat mencoba!!
Cadangan Hidangan:
dh sejuk tu,keluarkn drpd fridge,sapukn jem blueberry o stoberi o ap2 lah yg best di atas cheese cake(nampk mcm kedai pn cket)he2..sedia ntuk di ngap!!


p/s:aku copy je nih,cuba nya blum lagi...nanti la tunggu free nak juga try nih....mcm senang kan, hface.gif hface.gif
14 Jan 2009
KUALA LUMPUR - Pelakon Memey Suhaiza Suhaimi, 20, bakal mengikut jejak langkah artis-artis lain seperti Saleem dan Rosnah Mat Aris yang digantung oleh RTM seandainya dia didapati bersalah oleh Mahkamah Syariah atas tuduhan berkhalwat baru-baru ini.

Ketua Pengarah RTM, Datuk Abdul Rahman Hamid berkata, RTM secara prinsip tidak mahu masyarakat memandang serong terhadap stesen penyiaran kerajaan itu gara-gara menyiarkan paparan drama atau filem lakonan artis bermasalah.

"Dalam kes Memey ini, sememangnya RTM memandang serius kes salah lakunya tapi Memey masih belum dibuktikan bersalah di mahkamah dan pada masa yang sama, cakap-cakap mengenainya hanya jadi mainan akhbar.

"Justeru, RTM tak boleh secara drastik menghukumnya sama ada digam terus atau digantung dalam tempoh masa tertentu,'' katanya kepada Kosmo! ketika dihubungi semalam
13 Jan 2009
Isu jam tangan mewah Siti Nurhaliza berharga ratusan ribu itu nampaknya menarik minat semua pihak termasuk Diana Danielle.

Tidak mahu ketinggalan dalam liga penerima hadiah mewah, Diana Danielle menyatakan yang BMW X5 berharga RM560,000 itu adalah hadiah dari ibu tersayang, Norsiah Ramli.

Beberapa bulan lepas, ketika sambutan hari lahir ke-17 beliau, Diana Danielle dengan terang & jelas menyatakan yang pembelian BMW X5 ini menggunakan duit sendiri hasil titik peluh beliau dalam bidang seni.

Antara artis yang turut sama dalam senarai penerima hadiah mewah ini adalah Juliana Banos (Ferrari - RM1 juta), Rozita Che Wan (Jam Tangan - RM18k), & Abby Abadi (Barang Kemas - RMX,XXX).


p/s:aku kutip kat ohbulan....kaya minah ni,
Pelawat terakhir
oms


2 Nov 2010 - 22:10
Tetamu


21 May 2009 - 15:39


18 May 2009 - 20:11


13 Apr 2009 - 12:23
awe


13 Mar 2009 - 0:27

Komen
Ahli lain tidak buat sebarang komen untuk Lady.

Kawan

2582 kiriman
2nd November 2013 - 10:30 AM

740 kiriman
4th May 2016 - 02:17 PM

129 kiriman
18th August 2009 - 02:20 PM

0 kiriman
5th February 2009 - 05:44 PM
Papar Semua Kawan
Versi Ringkas Masa sekarang: 19th November 2017 - 01:44 AM