IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> DH TERLEBIH BELANJA UTK DATA PLAN
cyclebin10
kiriman Mar 18 2015, 06:03 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



dh guna xpax utk 5 tahun tp aq rase x berbaloi la gune PPU rase nak tkr kpd telco lain je
PPU ni bazir duit sampai xde duit nk beli seluar dgn baju baru hface.gif hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 18 2015, 06:51 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



XPAX mmg mahal bila charge utk PPU. cuma dia org yg charge PPU, telco lain mana ade charge. Customer mesti lah lari mcm tu... Baik guna WIFI percuma kat Starbucks semua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Mar 19 2015, 09:27 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Sebenarnya, Xpax patut bagi customer pilihan utk nak bayar PPU ke tak sbb sudah ramai yg tak puas dgn PPU tu. Aq ni sudah guna Xpax lama, tak pernah ade masalah dgn rangkaian dan kelajuan line tu, cuma tak puas dgn PPU. rasa mcm kena tipu la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Mar 19 2015, 12:28 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Hahahha... Saya dah guna internet tanpa had lepas terima mesej tu.. tak kisah lah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Mar 19 2015, 03:32 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



prepaid camne klao tkr telco lagi bleh gune nombor same ke x ?
dh lbh 13 thun aq gune nombor yg same
klao kena tkr nombor mmg yusahkan la kena forward msg kpd member2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Mar 20 2015, 09:58 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (cyclebin10 @ Mar 19 2015, 03:32 PM) *
prepaid camne klao tkr telco lagi bleh gune nombor same ke x ?
dh lbh 13 thun aq gune nombor yg same
klao kena tkr nombor mmg yusahkan la kena forward msg kpd member2


nk gune nombor same?? xpasti bleh balik check dgn sykt telco ko yg aq tau xpax dah hapuskan plan PPU dn tkr dgn 4g LTE
klao nk maklumat lbh lanjut bleh check kat url ni h t t p : / / w w w . x p a x . c o m . m y / i n t e r n e t
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 20 2015, 12:20 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (sunflo0303 @ Mar 19 2015, 12:28 PM) *
Hahahha... Saya dah guna internet tanpa had lepas terima mesej tu.. tak kisah lah


Kawan aq yg guna plan bulanan tu tak cakap pasal sms ni pon. tak leh percaya semua la aq rasa, sebab bila telco ni kata tanpa had, dia org masih lagi caj bila quota habis. Bukannya apa yg baru, Xpax masih guna PPU. Skrg masa utk tukar telco la kalian.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Mar 20 2015, 05:58 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (cyclebin10 @ Mar 19 2015, 03:32 PM) *
prepaid camne klao tkr telco lagi bleh gune nombor same ke x ?
dh lbh 13 thun aq gune nombor yg same
klao kena tkr nombor mmg yusahkan la kena forward msg kpd member2


Xpax dia org sudah confirm x guna PPU lagi, jadi skrg ko blh surf tanpa caj tambahan bila quota habis tapi speed dia akan slow sikit. Kalao nak speed yg mantap, blh guna WIFI hotspot dia org tu selagi plan masih aktif. Ko blh check plan baru tu dulu sebelum tukar la.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Mar 21 2015, 11:37 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Mar 20 2015, 05:58 PM) *
Xpax dia org sudah confirm x guna PPU lagi, jadi skrg ko blh surf tanpa caj tambahan bila quota habis tapi speed dia akan slow sikit. Kalao nak speed yg mantap, blh guna WIFI hotspot dia org tu selagi plan masih aktif. Ko blh check plan baru tu dulu sebelum tukar la.



klao gitu ak simpan la nombor rclxm9.gif x de caj lebih pon lagi2 wifi hotspot free kan...
tqvm krn berkongsi rolleye0012.gif mmg syukur akhirnya cel xpax dgr ape yg customer nk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Mar 21 2015, 11:37 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Mar 20 2015, 05:58 PM) *
Xpax dia org sudah confirm x guna PPU lagi, jadi skrg ko blh surf tanpa caj tambahan bila quota habis tapi speed dia akan slow sikit. Kalao nak speed yg mantap, blh guna WIFI hotspot dia org tu selagi plan masih aktif. Ko blh check plan baru tu dulu sebelum tukar la.



klao gitu ak simpan la nombor rclxm9.gif x de caj lebih pon lagi2 wifi hotspot free kan...
tqvm krn berkongsi rolleye0012.gif mmg syukur akhirnya cel xpax dgr ape yg customer nk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hamid
kiriman Mar 21 2015, 07:16 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 21-March 15
No. Ahli: 2,551



QUOTE (bazaoyu @ Mar 19 2015, 09:27 AM) *
Sebenarnya, Xpax patut bagi customer pilihan utk nak bayar PPU ke tak sbb sudah ramai yg tak puas dgn PPU tu. Aq ni sudah guna Xpax lama, tak pernah ade masalah dgn rangkaian dan kelajuan line tu, cuma tak puas dgn PPU. rasa mcm kena tipu la.


Saya pun sudah prepaid banyak tahun, setiap kali pun terima mesej pemberitahuan apabila data capai 70% atau 100%.. Saya rela bayar lebih sikit, tapi line janganlah perlahan kan.. kalau tak, tak berbaloi.. Saya suka guna prepaid, sbb boleh agak tahu perbelanjaan saya..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman Mar 24 2015, 11:36 AM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



wahai kwan, ari tu saya telah check baki kredit mmg takde tolak kredit walaupun dah terlebih kuota
64kbps apa yg perlu minta lagi sedangkan free ngan 4G speed
syukur tak tukar telco line
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ironfist
kiriman Mar 24 2015, 11:43 AM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 20-August 14
Daripada: JB
No. Ahli: 2,524



kak sy yg guna xpax ari tu heran jugak sbb takde tolak kredit walaupun dah abis guna kuota
dia telepon kat service centre baru tau PPU dah dimansuhkan
rilek je sy tgk dia layar tenet skrg klo dulu pasti dah jerit bile kredit kena tolak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 24 2015, 11:47 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (Kathy K @ Mar 24 2015, 11:36 AM) *
wahai kwan, ari tu saya telah check baki kredit mmg takde tolak kredit walaupun dah terlebih kuota
64kbps apa yg perlu minta lagi sedangkan free ngan 4G speed
syukur tak tukar telco line


kalau cam tu nampaknya mmg ada byk org yg tak puas hati bila ada PPU
hmm boleh pertimbang langgan semula xpax ni
terus macam ni sume customer mesti guna semula telco mrk
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th October 2019 - 03:13 PM