IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> chekcup online
zizi_zack
kiriman Jan 24 2020, 03:50 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 117
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



boleh tak kalau aku tak payah pergi buat checkup kalau aku sakit ke, just communicate dgn doktor tapi doktor tahu keadaan dan semua details guna pakaian yg boleh bagi real time info kt doktor ke. sbb kdg2 kita bukannya ada masa pun nak pergi jumpa doktor ke. hmm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 28 2020, 05:47 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (zizi_zack @ Jan 24 2020, 03:50 PM) *
boleh tak kalau aku tak payah pergi buat checkup kalau aku sakit ke, just communicate dgn doktor tapi doktor tahu keadaan dan semua details guna pakaian yg boleh bagi real time info kt doktor ke. sbb kdg2 kita bukannya ada masa pun nak pergi jumpa doktor ke. hmm


maksudnya you nak video call dengan doctor ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 28 2020, 05:48 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 139
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (zizi_zack @ Jan 24 2020, 03:50 PM) *
boleh tak kalau aku tak payah pergi buat checkup kalau aku sakit ke, just communicate dgn doktor tapi doktor tahu keadaan dan semua details guna pakaian yg boleh bagi real time info kt doktor ke. sbb kdg2 kita bukannya ada masa pun nak pergi jumpa doktor ke. hmm


kalau macam ni kena guna teknologi khas ni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 28 2020, 08:40 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (bazaoyu @ Jan 28 2020, 05:47 PM) *
maksudnya you nak video call dengan doctor ke?

rasanya bukan...apa yg sy faham...patients pki pakaian khas dan doktor blh tahu real time data melalui smart device yg connected dgn pakaian khas tu..
.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 28 2020, 08:41 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (bazaoyu @ Jan 28 2020, 05:48 PM) *
kalau macam ni kena guna teknologi khas ni...

apa teknologi khas yg begitu hebat? ada fungsi mcm ni...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Jan 29 2020, 02:53 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 29
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Jan 28 2020, 08:40 PM) *
rasanya bukan...apa yg sy faham...patients pki pakaian khas dan doktor blh tahu real time data melalui smart device yg connected dgn pakaian khas tu..
.

mcm pakaian kawalan jauh ke? doktor blh detect penyakit patient dgn segera
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Jan 29 2020, 02:54 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 29
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Jan 28 2020, 08:40 PM) *
rasanya bukan...apa yg sy faham...patients pki pakaian khas dan doktor blh tahu real time data melalui smart device yg connected dgn pakaian khas tu..
.

kalo nk guna technology ni kenalah ada internet yg laju baru blh buat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 29 2020, 05:19 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Azeerah @ Jan 29 2020, 02:53 PM) *
mcm pakaian kawalan jauh ke? doktor blh detect penyakit patient dgn segera


Kena pakai wireless technology la ni. Kalau tak cemana nak detect
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 29 2020, 05:20 PM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Azeerah @ Jan 29 2020, 02:54 PM) *
kalo nk guna technology ni kenalah ada internet yg laju baru blh buat


Jangan risau malaysia kan dah ada 5g sekarang
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 30 2020, 01:00 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (cyclebin10 @ Jan 29 2020, 05:19 PM) *
Kena pakai wireless technology la ni. Kalau tak cemana nak detect

Yeke? Skrg ni dh ada teknologi yg begitu hebat dh..xpayah lah nk risau penyakit2 xdpt dikesan kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 30 2020, 01:01 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (cyclebin10 @ Jan 29 2020, 05:20 PM) *
Jangan risau malaysia kan dah ada 5g sekarang

Aq tau yg ni..kan TM yg memperkenalkan 5G ni? Dgr tu dh memanfaatkan org ramai dlm bidang lain, haraplah dlm bidang perubatan jugak blh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 30 2020, 01:03 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Azeerah @ Jan 29 2020, 02:54 PM) *
kalo nk guna technology ni kenalah ada internet yg laju baru blh buat

Yalah, tp kan skrg ni malaysia dh ada teknologi 5G, so xde masalah lah nak internet yg laju dan stable i
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Fatihah
kiriman Jan 30 2020, 01:04 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,788



QUOTE (Azeerah @ Jan 29 2020, 02:53 PM) *
mcm pakaian kawalan jauh ke? doktor blh detect penyakit patient dgn segera

Tu pdpt aku lahh, asalkan teknologi 5G dh boleh bant utk detect penyakit patient dgn segera
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Jan 30 2020, 02:53 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 29
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Jan 30 2020, 01:03 PM) *
Yalah, tp kan skrg ni malaysia dh ada teknologi 5G, so xde masalah lah nak internet yg laju dan stable i

Mcm mane dgn yg duk kat luar bandar dan area kampong2 tu? 5G jugak blh guna kat area2 ni ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Azeerah
kiriman Jan 30 2020, 02:54 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 29
Sertai: 29-August 17
No. Ahli: 2,790



QUOTE (Fatihah @ Jan 30 2020, 01:01 PM) *
Aq tau yg ni..kan TM yg memperkenalkan 5G ni? Dgr tu dh memanfaatkan org ramai dlm bidang lain, haraplah dlm bidang perubatan jugak blh

Aku pernah dgr yg ni, kan dh ada smart traffic light, smart parking system semua tu, jadi xde masalah kalo ada checkup online
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 30 2020, 03:02 PM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Azeerah @ Jan 30 2020, 02:54 PM) *
Aku pernah dgr yg ni, kan dh ada smart traffic light, smart parking system semua tu, jadi xde masalah kalo ada checkup online

Cuma perlu line internet yang laju la. Kalau setakat 3g memang tak jadi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 30 2020, 03:03 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Azeerah @ Jan 30 2020, 02:53 PM) *
Mcm mane dgn yg duk kat luar bandar dan area kampong2 tu? 5G jugak blh guna kat area2 ni ke?

Kalau tm 5g boleh je sebab coverage luas
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 30 2020, 03:03 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Fatihah @ Jan 30 2020, 01:03 PM) *
Yalah, tp kan skrg ni malaysia dh ada teknologi 5G, so xde masalah lah nak internet yg laju dan stable i

Kena pakai tm punya 5g baru line stable. Kalau telco lain aku tka harap
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 30 2020, 03:04 PM
Kiriman #19


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 143
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Fatihah @ Jan 30 2020, 01:01 PM) *
Aq tau yg ni..kan TM yg memperkenalkan 5G ni? Dgr tu dh memanfaatkan org ramai dlm bidang lain, haraplah dlm bidang perubatan jugak blh

Yes tm buat stand alone 5g so lagi cepat & efisien
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th July 2024 - 11:01 AM