IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

Profil
Foto Personal
Bintang
 
Pilihan
Pilihan
Pernyataan Personal
WaKenaBeb buat masa ini tidak mempunyai sebarang pernyataan personal.
Maklumat Personal
WaKenaBeb
Eksekutif Junior
107 tahun
Lelaki
NegeriHangJebat
Lahir Jun-27-1910
Minat
Tiada Info
Statistik
Sertai: 16-November 08
Profil Dilihat: 17,846*
Kemunculan Terakhir: 10th September 2012 - 11:23 AM
Masa: Sep 21 2017, 02:26 AM
425 kiriman (0 per hari)
Maklumat Perhubungan
AIM Tiada Info
Yahoo Tiada Info
ICQ Tiada Info
MSN Tiada Info
* Paparan profil terkemaskini setiap jam

WaKenaBeb

Member Rasmi

**


Topik
Kiriman
Komen
Kawan
setakat ini..
28 Dec 2009
nak duet x? mst nak kn..bace kt bawh nie..


SALAM..daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???

Bosan layan email mcm ni n seumpama ini kan??

tp aku pun dulu mcm tu gak..tp skrg ni fuh...tbatok batok terus...
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..
Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini,
ya,mudah saja,klik2 iklan tak samapai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..
katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi
sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika
sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda
peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..
banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%
percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..
untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah
mencecah 22000 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:
1.klik link yg kt bwh skali...
2.klik join catcheye now
3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting
sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
4.Isi jawapan:
soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)
5.klik agree and proceed..Ok
siap

kemudian apa perlu buat?
1.klik sign in
2.lepas sign in klik
reward panel
3.awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.
4.copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.
5.postkan risalah ni di mana2, buletin myspace atau emailkan kepada kawan2.
6.lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.
percayalah!sebab
benda ni 100% percuma

tryla dulu lepas tu nilaikan sendiri sebab benda ni free 100%..

xperlu yuran apa2..yg penting kena rajin dan berusaha tiap2 ari sahaja...

xperlu jual barang pun...tryla dan nilaikan sendiri...



REZEKI TUHAN YG BG..TP,KITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. biggrin.gif
klik, klik, klik
kt bwah nie...

http://www.catcheye.com.my/?r=38539

thumbup.gif
15 Dec 2009



Aslmkm... aku cadang nk sambar psp ni mggu depan. Nk minta nasihat pd yg otai dlm psp. Baper harga baru skrg yg siap hack? Firmware ape yg bagus? Yg penting boleh main download game. Klu boleh, listkan satu2 ape yg harus utk psp ni ye.. Thanks. ;)
6 Nov 2009
*Malaysia Boleh..Buy Malaysian Products...Long Live Malaysia..Malaysia Ku Cemerlang... !*

*BMW 535isells for RM178,000 in the US*

*BMW 328isells for RM155,000 in the US*

*The 2009 model BMW 328i 2 door Convertible sells for USD44,014 or*
*RM155,369.00 in the US . In Malaysia the same car sells for over*
*RM460,000.This is an untenable situation. *

*Audi A4 2.0T Cabriolet Convertiblesells for RM142,000 in the US*

*The 2009 model Audi A4 2 Door 2.0T Cabriolet Convertible sells in the*
*US for USD40,328.00 or RM142,357. In Malaysia the same car would sell for about RM265,000.*

*VW GTI 2.0Tsells for RM85,000 in the US*


*And the 2010 model Toyota Camry 2.4L sells in the US for USD 19,659.00 or RM69,396. In Malaysia the 2008 Toyota Camry 2.4L sells for RM170,000.

*Car prices in Malaysia are about three times higher than the prices in the United States.We are a developing nation. Our land and labour costs are so much cheaper than the US . Why are our cars so expensive? It does not make any sense. Tak masuk akal.*

*Then here are some car prices from our neighbour Indonesia . The Toyota Altis sells in Indonesia for about RM46,000. The same car sells here for around RM 112,000. Again we are three times more expensive than Indonesia. *

*The Honda Jazz sells here for RM108,000. In Indonesia the Jazz sells for RM 36,000. Three times more expensive.*

*We are paying ridiculously high prices (and actually impoverishing the Malays - who are the largest buyers of cars in Malaysia) to support an out of date, out of touch with reality motor car policy.*

*We are paying the highest car prices in the world to support the Proton and other locally made cars as well as support a mind boggling AP policy which only benefits a relatively few rich Malays. A disproportionately large number of Malays and other Malaysians are being impoverished to subsidise the wealth of a few inefficient rich.*

*26 million Malaysians have to pay three times more for their cars just to support Proton and 120,000 people who are directly and indirectly involved in the motor sector in Malaysia and the AP holders. That is a ratio of 216:1.*

*This ratio of 216:1 is too skewed. 26.0 million happier people can contribute many more votes than 120,000 members of an inefficient motor industry. 26 million unhappy people can change a Government. (The maths is not really difficult here)*

*And this outdated policy is impoverishing the Malays more than anyone else.*

*Here is some news from our DPM Tan Sri Muhyudin Yassin about our car*
*policy. This is truncated:*

*Muhyiddin assures govt support for automotive parts and component sector:*

*1. KUALA LUMPUR, May 26 - The deputy prime minister said special focus will be given to "facilitate and encourage" the development of the automotive parts and component sector despite the current global and regional economic downturn.*

*2. "Under the CEPT and Asean Trade in Goods Agreements, Malaysia has agreed to eliminate import duties on all products in the Normal Track on January 1, 2010. This includes motor vehicles, auto parts and components," he said.*

*3. He pointed out that . . . the motor vehicle sub sector in Malaysia will not be directly impacted because of its heavy dependence on the domestic market.*

*4. "The Malaysian government recognises the contribution of the domestic automotive industry *
*towards the development of the country."*

*Para 2 sounds promising but then Para 3 and 4 basically says that the Malaysian motor car industry will continue to be protected. This means we will continue paying the highest car prices in the world for automobiles. *

*Cuba kita kira : kalau kereta Honda Jazz di jual dengan harga yang sebenarnya (lebih kurang RM36,000 saja) dan bukan pada harga sekarang (RM108,000) maksudnya bayaran bulanan pembeli kereta akan jadi kurang,*
*mungkin sepertiga sahaja daripada bayaran bulanan sekarang.*

*Jika sekarang orang bayar RM1,500 sebulan untuk beli Honda Jazz, kalau harga kereta *
*lebih menepati harga pasaran dunia, orang kita perlu bayar sekitar RM500 saja sebulan.*

*Maksudnya tanpa Kerajaan perlu membuat apa pun (merangsang ekonomi, belanja berpuluh billion Ringgit duit rakyat untuk stimulus dan sebagainya) setiap rakyat Malaysia yang membeli kereta yang seharga dengan Honda Jazz akan dapat menjimatkan sehingga RM1,000 sebulan daripada kos sara hidup bulanannya.*

*This is like giving the car buyer an RM1000 pay rise without incurring any extra costs *
*for the taxpayer, the Government or the economy. *
*It will greatly reduce the cost of living in Malaysia and spur greater economic growth too.*

*Tapi sekarang, yang menjadi mangsa dulu dan yang menjadi miskin dulu orang Melayu juga. *
*Orang Melayu yang paling ramai sekali menjadi pembeli kereta dalam negara kita. *
*Orang Melayu kebanyakannya makan gaji - tiap bulan dapat gaji tetap. *
*Bila harga kereta naik gila, yang menjadi miskin di saf depan sekali adalah orang Melayu juga.*

*In absolute numbers, the Malays are suffering the most because they are the most in number *
*among the fixed income people who also buy cars.*

*Some folks said the other day that Proton has 150 major component suppliers, dealers, distributors *
*and about 500 other parts suppliers too. Of the 150 major component suppliers, about 15 of them are listed companies. *
*In total they employ about 120,000 people. The Proton supply chain is a mix of bumiputras and non bumiputras. *
*But here is a sad fact : none of them are operating at their level best efficiency.*

*Our motor car policy is forcing Malaysians to subsidise Proton so that Proton *
*can sustain major inefficiencies in the Malaysian economy. This is not a good thing at all.*


*We have to unwind this situation. Set a target of 18 months from now to unwind all protection for our motor industry. Remove the impoverishing AP policy also in 18 months. *
*Let Malaysian car prices reflect world market prices for the same makes of cars.*

*If a BMW 535 sells for RM178,000 in America , it should sell for a little less here in Malaysia *
*(our rentals and salaries are cheaper). Fw: Car Prices In Malaysia*

*The Ministers continue making pronouncements about the car industry as though nothing has happened. *
*I hope everyone will please wake up. *
*The Government has a real chance of getting thrown out of office in about three years. *
*The people will not accept inept answers anymore.*

*The ridiculous car prices in Malaysia is an issue that is just beginning to get more attention and publicity. *
*It is going to become a really big issue in the near future. Be forewarned.*
14 Sep 2009
Jangan terkezut dengan judul 'kemaluan' tu, bacalah dulu kisah ni..

Mamat ni amat lah tergila-gilakan Minah anak Pak Haji Dollah. Minah nie boleh lah tahan cun nya. Mamat ni pun tak kalah lah kacaknya. Ngurat-punya-ngurat tersangkutlah dua hati ini. Pak Haji Dollah bukanlah jenis yang memilih sangat orangnya, tambahan pulak si Mamat ini pandai berlakon depan Pak Haji Dollah dia bukan main warak lagi, berkopiah dikepala.

Selepas ditetapkan hari kahwinnya, maka lancar je jawab nikahnya si Mamat tadi. Biasalah malamnya agak lewat sikit keluarga Haji Dollah masuk tidurnya pasal dok berkemas rumah lepas kenduri siangnya. Pasangan Mamat dan Minah pun lewat jugak lah masuk tidurnya. Agak terganggulah jugak kemanisan malam pertamanya tu.

Selepas semuanya selesai dan semuanya nyenyak tidurnya, Pak Haji Dollah menggejutkan semua isi rumah untuk solat subuh. Semua isi rumah pun bangun dan si Mamat dan Minah pun bangun mandi dan bersiap untuk mendirikan solat subuh. Tapi dek kerana lewat bangun, maklumlah malam pertama, Si Mamat tak sempat bersolat jemaah dengan Pak Haji Dollah. Walaupun telah dikejutkan awal oleh isterinya Minah. Dia dok asyik berbaring dek kerana penat, membetulkan urat-urat yang lenguh semalam.

Maka, Pak Haji Dollah pun suruhlah menantunya tu solat sendirian ketika ahli keluarga lainnya sedang berwirid.

Si Mamat pun qamat dan dirikanlah solat subuhnya. Selepas selesai solatnya dan memberi salam. Pak Haji Dollah pun menegur menantunya Si Mamat tadi,

"Hai Mat kenapa solat subuh tiga rakaat?"

Lantas Si Mamat Jawab "Eh.. ia ke tiga rakaat? Rasa-rasanya dah cukup empat rakaat tadi..."


MORAL: Sembahyanglah kamu sebelum dapat bapa mertua.. Nanti 'kemaluan'....

14 Sep 2009
Ada seorang pakcik yang bernama Pak DI yang sangat kaya.
Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak DI dah pun bersiap sedia terpacak di kaunter bank untuk menyimpan RM1000nya. Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya...

Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik?

Pak DI : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.

Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.

Pak DI : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.
Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.

Pak DI : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan bulu ketiak encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau
tak saya akan bayar encik RM1000.

Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.

Setelah kedua-duanya setuju mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba ketiaknya.. ooh masih ada bulu. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati bulu ketiaknyanya masih lagi ada.. Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah
berjumpa dengan Pak DI.

Manager : Pak cik sorrylah ye! .. bulu ketiak saya masih lagi ada..
Pak DI : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku cek...

Lalu dipegangnya ketiak Manager tu. Sambil tersenyum Pak DI pun berkata..

Pak DI : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni..

Pak DI pun menghulurkannya.

Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi keh.. keh.. keh...

Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak DI..

Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?
Pak DI : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik Guard kat luar tu tadi RM5000.
Manager : Bertaruh apa?
Pak DI : Bertaruh yang pak cik dapat pegang bulu ketiak Manager Bank..

Hahaha... laugh.gif
Pelawat terakhir


17 Jul 2010 - 21:52
irA


31 May 2010 - 12:43


27 Jan 2010 - 15:41


30 Dec 2009 - 1:21


13 Oct 2009 - 0:08

Komen
♦محمد أفيق♦
beb..gambar tu awek ko ke beb...
17 Dec 2008 - 14:45
AMD_Sempot_Terle...
huhu...lawa awek...hehe
13 Dec 2008 - 1:08

Kawan

418 kiriman
11th November 2009 - 04:52 PM
Papar Semua Kawan
Versi Ringkas Masa sekarang: 21st September 2017 - 02:26 AM