IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Closed TopicStart new topic
> 10 Sebab Mengapa Lee Chone Wei Kalah...
Razif
kiriman Sep 12 2008, 02:36 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 42
Sertai: 8-September 08
Daripada: Penang
No. Ahli: 14



Dari sebua blog, mungkin ada betulnya juga kata-katanya....
Kaji bersama!!! tongue.gif


1. Lin Dan no 1 world player - lee choong wei no 2.

2. Lin Dan main dekat kampung dia… kampung lee chong wei kat penang.

3. sorakkan untuk lin dan lagi kuat kat stadium dari sorakan untuk chong wei. tapi most malaysian memang dok depan tv sokong chong wei.

4. kalau tgk baju lin dan die pakai sleeveless shirt - chong wei asik betulkan sleeve die jek. cam mane nk focus.

5. sometimes kaler boleh membuatkan kita bertenaga tgk baju lin dan kaler gold and red - lee chong wei kaler itam cam gi funeral.

6. kalau tgk badan lee chong wei kurus jek… tak macam atlit.. - lin dan tgk lengan pon tau die work out.

7. kat tengkuk lee chong wei penuh ngan rantai… jari ade cincin… lin dan ade satu rantai jek… byk sgt maybe macam azimat kut tapi kalau dah byk macam mengganggu jek.

8. kalau tgk muke lee chong wei, macam tak hepi jek… die patut more relaks sebab dah comfirm dpt satu medal.

9. maybe die asik teringat dpt RM300k, die nk buat ape ngan duit tuh… blom dpt RM1 juta lagi.

10.ala dapat silver medal pon boleh dpt pangkat datuk.. buat pe susah susahkan


Camne??? Betul ke???


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Sep 12 2008, 09:46 AM
Kiriman #2


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Permain perseorangan mcm Chong Wei kira nampak maintain dia punya performance.. tp mcm player lain spt Hafez Hashim, Roslin mmg drop giler2.


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Sep 12 2008, 05:57 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



he..he ada saja analisis korang ye. aku rasa LCW kalah semangat tu, penyokokh lin dan bukan main banyak


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 14 2008, 01:46 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



lee chong wei dah tua..tapi kenapa yang tua dapat gi final? mana lagi pemain2 muda kebangsaan yang kita banggakan? semuanya tersungkur di peringkat awal atau suku akhir..dahlah antara harapan besar negara dalam badminton ni..games lain macam just sertai untuk dapat pengalaman dan nama je kot. Lumba basikal pun dah down sekarang..Renang pun sedih..Adakah berbaloi kita hantar atlit2 untuk tidak membawa sebarang medal buat negara? sama-samalah kita fikirkannya.. Wallahualam


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
richzuan
kiriman Sep 14 2008, 06:04 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 14-September 08
Daripada: Seremban
No. Ahli: 36



aku rasa , hantar atlit tu bagus..
nak uji kemampuan atlet kita,nak tengok sampai mana diorang boleh pergi..
kalau menang boleh menjadi kebanggaan negara..
mengharumkan nama negara..banyak negara akan tunduk dengan kehebatan negara dalam bidang sukan tersebut..
masalahnya sekarang ni adalah,struktur kebajikan ahli-ahli sukan kita..
adakah cukup ataupun tidak..adakah segala dana digunakan sepenuhnya ke jalan yang betul..
bidang sains sukan patut dipertingkatkan..sebab sains tu sebenarnya boleh mengolah
macam-macam benda termasuk kemampuan diri kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Sep 15 2008, 02:17 PM
Kiriman #6


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



LCW dapat 300K, pangkat Datuk(sape2 jadi bini dia dpt titlr Datin), elaun pencen RM3000 sebulan sampai mati... wahhh mewah siutt.. rezeki dia wub.gif


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 17 2008, 11:34 AM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



Lee Chong Wei kalah sebab ini kali pertama kot dia bermain kat Olimpik. sebab suasana di olimpik ni lain sket agak nya. itu menurut pelbagai interview oleh para wartawan yang saya tengok kat tv. Walaupun kalah tapi keseronokan itu ada sebab mampu menyertai olimpik yag hanya disertai oleh atlet atlet terhandal dunia. satu lagi mungkin dia terlalu gopoh


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wie84
kiriman Sep 17 2008, 02:13 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 12-September 08
Daripada: Miri
No. Ahli: 29



Owh, betul ker klu dah dpt title Datuk ni, dapat elaun pencen RM3k? Hehe, baru tau lah... Best jugak yer jd Datuk.. Hue Hue..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 18 2008, 09:50 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



bukan sebab dia dapat title tu dia dapat elaun pencen 3k. itu janji kerajaan kepada atlet negara yang ke olimpik. sapa dapat emas dapat sejuta ringgit. pastu perak dapat 300k. dan seterusnya. ditambah lagi dengan elaun pencen utk mengalakkan lagi mereka bersemngat.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 19 2008, 06:20 AM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



QUOTE (taukey @ Sep 18 2008, 09:50 AM) *
bukan sebab dia dapat title tu dia dapat elaun pencen 3k. itu janji kerajaan kepada atlet negara yang ke olimpik. sapa dapat emas dapat sejuta ringgit. pastu perak dapat 300k. dan seterusnya. ditambah lagi dengan elaun pencen utk mengalakkan lagi mereka bersemngat.


betul tu taukey..gelaran datuk tu just gelaran yang diberikan oleh sultan atau raja. ianya sekadar gelaran untuk sesiapa yang banyak berbakti kepada negara dalam banyak bidang..tapi kebanyakkannya sekarang dalam ekonomi..sebab apa tu kurang pastilah..mungkin boleh cek balik kot pasni.. dan kalau dah dapat gelaran datuk ni, orang akan hormat skitlah..tiada gaji atau bayaran dibayar kepada mereka..mereka kaya tu sebab usaha mereka sendiri..


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 19 2008, 04:22 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



pasal ekonomi tu mmg byk yang dapat terutama sekali yang memberikan impak dan kesan yang tinggi dalam negara. sekiranya kita lihat jarang kita lihat org org yang ada gelaran Datuk ni miskin. hehehe. betul tak? semua usaha mereka ni telah berhasil sebenarnya. dan mereka kalau diikutkan dah tak perlu bekerja lagi dah. dah boleh duduk lepak kat rumah. tapi lumrah org sebegini mmg mereka tetap akan bekerja juga sebab dah jadi tabiat mereka.

p/s: aku rasa ada satu tanggapan kita semua, orang yang bergelar Datuk ni memang kaya raya. tapi hakikatnya kadang-kadang ada orang bergelar datuk tu orang biasa jer. tapi ada gak org yang ingin diberi gelaran Datuk ni menolak utk menerima gelaran ni juga.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rajakamil
kiriman Sep 26 2008, 06:26 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



antara faktor kegagalan LCW ialah sememangnya kehebatan Lin Dan yang tidak dapat kita nak sangkal lagi...Dengan sokongan padu penyokong tuan umah pon dah cukup buat LCW kecut perut...tapi aku tetap respek dia punye performance tetap maintain....xde jatuh...

masalah yang skrg nie, siapa yang bakal menggantikan LCW ni?? belum ada atau pon memang xnak tonjolkan lagi bakat2 muda nie?? konon-konon nya wat suspen la kan...ceh


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 26 2008, 09:27 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



hahahaha. RajaKamil perkataan LCW tu ingatkan aku pada seorang blogger la pulak. LiewCF. hahaha. tak pasal pasal ingat plak sedangkan thread tentang badminton. penganti LCW ni pun blm ada rasanya. Aku rasa memang ada jaguh tu cuma masih blm lagi keluar kot. ahaha. nak bagi dunia saspen sket


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BudaK-MalaS
kiriman Nov 16 2008, 01:09 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 37
Sertai: 16-November 08
Daripada: di atas bumi yg nyata
No. Ahli: 245



ape kata korang yg main...
hahaha....


--------------------
+ Berdiam diri tidak semestinya tidak berilmu. Jadilah seperti resmi padi
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 17th October 2019 - 01:18 AM