IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> apa tu data roaming??
bazaoyu
kiriman May 19 2016, 07:03 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



ada x siapa bleh bagitau aku apa data roaming?
kawanku panggil aku guna roaming ni masa gi melancong kat sri lanka..apa tu kegunaannya?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman May 20 2016, 12:55 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



handfon sy pun ade perkataan ni. sy xtahu ape benda tu
x berani nk tekan haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muhd
kiriman May 25 2016, 12:30 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 15-September 15
No. Ahli: 2,575



lol itu utk membenarkan telko ko masih bleh aktif dan guna utk menghubungi org kat MY lah..
senang je nak guna
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 25 2016, 12:33 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (kepler123 @ May 20 2016, 12:55 PM) *
handfon sy pun ade perkataan ni. sy xtahu ape benda tu
x berani nk tekan haha

sama je aku ni haha
takut jika tekan byk nak byr ehh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 25 2016, 12:33 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Muhd @ May 25 2016, 12:30 AM) *
lol itu utk membenarkan telko ko masih bleh aktif dan guna utk menghubungi org kat MY lah..
senang je nak guna


mcm mne nak guna tu??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muhd
kiriman May 25 2016, 12:36 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 15-September 15
No. Ahli: 2,575



QUOTE (bazaoyu @ May 25 2016, 12:33 AM) *
mcm mne nak guna tu??


carilah saje laman web telko ko
atau call mereka tanye..apa susah haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kin
kiriman May 25 2016, 12:42 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 24-June 15
Daripada: KL
No. Ahli: 2,571



Telko mana yg ko guna?
Boleh cari info kat laman web utk tau harga data roaming oh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2016, 08:49 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Muhd @ May 25 2016, 12:36 AM) *
carilah saje laman web telko ko
atau call mereka tanye..apa susah haha


Aku guna celcom dgn maxis nie.. rasa nak guna celcom lebih baik kan?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2016, 08:50 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Kin @ May 25 2016, 12:42 AM) *
Telko mana yg ko guna?
Boleh cari info kat laman web utk tau harga data roaming oh


Aku guna maxis & celcom oh..mana yg baik?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kin
kiriman May 26 2016, 09:20 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 24-June 15
Daripada: KL
No. Ahli: 2,571



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2016, 08:50 PM) *
Aku guna maxis & celcom oh..mana yg baik?


Aku guna celcom rasa ok je lah. Skrg nie pon ada roaming pelan yg murah jgk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Muhd
kiriman May 26 2016, 09:22 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 12
Sertai: 15-September 15
No. Ahli: 2,575



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2016, 08:49 PM) *
Aku guna celcom dgn maxis nie.. rasa nak guna celcom lebih baik kan?


aku x tau sbb guna DG. tapi bleh cuba lah cari website celcom kut..member guna celcom pon cakp ok eh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2016, 09:25 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Kin @ May 26 2016, 09:20 PM) *
Aku guna celcom rasa ok je lah. Skrg nie pon ada roaming pelan yg murah jgk


ade ke? murah mcm mne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kin
kiriman May 26 2016, 09:32 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 24-June 15
Daripada: KL
No. Ahli: 2,571



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2016, 09:25 PM) *
ade ke? murah mcm mne?


Sehari RM20-38 saja eh.
Ade lagi data yg x de limit eh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman May 26 2016, 10:54 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Kin @ May 26 2016, 09:32 PM) *
Sehari RM20-38 saja eh.
Ade lagi data yg x de limit eh


wah pelan apa tu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kin
kiriman May 26 2016, 10:57 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 24-June 15
Daripada: KL
No. Ahli: 2,571



QUOTE (bazaoyu @ May 26 2016, 10:54 PM) *
wah pelan apa tu?


Yg ni aku rasa hargenya lebih berpatutan...RM138 seminggu utk call x had

https://www.celcom.com.my/personal/plans/in...p=1360826523383
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Apr 7 2017, 04:03 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



apa plan yg korg pkai kalau ke luar negara?mmber aku cakap psl maxis plan 158/188 ada unlimited call,sms n receive calls.tapi takot jgk nnt kna caj beribu sbb xtaw kan.ada spa pnh guna?pastu yg plg rsau nk plan tu kna sign up dlu contract sthun,mcm ada agenda pulak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 26th August 2019 - 06:42 AM