IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Samsung S6 vs Iphone 6
Kathy K
kiriman Mar 23 2015, 09:45 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



Aku ada baca article pasal S6 nak launch dah worldwide 10 April ni. So teringin nak tahu apa yg Samsung nak offer for promotion sbb aku pernah guna S5. Bg korang lah, in every aspect of both phone, mana yg lagi bagus? S6 ke Ip6?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sonic
kiriman Mar 24 2015, 03:59 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 17-March 15
No. Ahli: 2,548



s6 edge punye design fon gempak habis. sampai fungsi dalam fon pon dibuat lebih cantik... kalau u OCD macam aku, konfem ko suka ciri menepikan widget yang u tak nak spam noti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tukang kebun
kiriman Mar 25 2015, 12:37 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 19-March 15
No. Ahli: 2,549



QUOTE (Kathy K @ Mar 23 2015, 09:45 AM) *
Aku ada baca article pasal S6 nak launch dah worldwide 10 April ni. So teringin nak tahu apa yg Samsung nak offer for promotion sbb aku pernah guna S5. Bg korang lah, in every aspect of both phone, mana yg lagi bagus? S6 ke Ip6?


tp mcm biase je edge tu.. mcm takde bnda baru je samsung nak buat.. sama je mcm note edge.. mcm takde function pape pon edge tu..
aku rasa s6 ni takleh g jauh ni.. x leh lwn iphone6.. sbb konsep design pon mcm sama je


--------------------
nak cari kayu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ironfist
kiriman Mar 26 2015, 11:43 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 20-August 14
Daripada: JB
No. Ahli: 2,524



edge ni fresh idea der. celah mana nak cari idea fresh mcm ni. mana pernah ada lg screen mcm ni. so, kita sbg consumer, kena sabar. dorang cuba buat yg terbaik utk bg kita kepuasan. so bg masa skt. nnt ada lg yg best tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cheese
kiriman Mar 27 2015, 12:08 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 27-March 15
No. Ahli: 2,552



QUOTE (tukang kebun @ Mar 25 2015, 12:37 PM) *
tp mcm biase je edge tu.. mcm takde bnda baru je samsung nak buat.. sama je mcm note edge.. mcm takde function pape pon edge tu..
aku rasa s6 ni takleh g jauh ni.. x leh lwn iphone6.. sbb konsep design pon mcm sama je


mehh.. s6 blh buat byk benda iphone6 xley.. mcm kat "EDGE" (tepi) fon, ko blh seret utk dpt info2 fon. info fon berlainan klau u kat home screen atau lock screen atau yg lain.. processor s6 pon skrg 14nm je. samsung yg mulakan ni.. quality sekuat desktop, blh main HD game atau tgk HD movie sume, tanpa takut lag atau fon panas. https://www.youtube.com/watch?v=1kl9fsuHIkk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman Mar 27 2015, 01:04 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



dua2 fon mmg lain dr design sbb S6 Edge ada 2 edges dan S6 maseh sama klasik design
entah apa rasanya guna S6 Edge sbb x pernah guna hp yg ada "edge" tepi tu, susah guna ke tak?
cakap fasal hp ingat tak dulu bila I5 kuar Samsung buat video ni utk perli cikit, haha
kalau cam ni, kali ni ada tak PB utk ni?
Samsung S3 poking fun on Iphone5 launching
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman Mar 27 2015, 05:08 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



QUOTE (tukang kebun @ Mar 25 2015, 12:37 PM) *
tp mcm biase je edge tu.. mcm takde bnda baru je samsung nak buat.. sama je mcm note edge.. mcm takde function pape pon edge tu..
aku rasa s6 ni takleh g jauh ni.. x leh lwn iphone6.. sbb konsep design pon mcm sama je


tak tentu gak. aku rasa kita semua pun tak pnh hands on lg. so tak byk review lg. tggu dia keluar, mybe ada yg baik ke buruk ke.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tukang kebun
kiriman Mar 30 2015, 05:15 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 30
Sertai: 19-March 15
No. Ahli: 2,549



QUOTE (Kathy K @ Mar 27 2015, 01:04 PM) *
dua2 fon mmg lain dr design sbb S6 Edge ada 2 edges dan S6 maseh sama klasik design
entah apa rasanya guna S6 Edge sbb x pernah guna hp yg ada "edge" tepi tu, susah guna ke tak?
cakap fasal hp ingat tak dulu bila I5 kuar Samsung buat video ni utk perli cikit, haha
kalau cam ni, kali ni ada tak PB utk ni?
Samsung S3 poking fun on Iphone5 launching


dah pernah guna note edge.. takde pape pon sbnrnye edge tu.. yg plg risau takut jatuh adalah.. mau bederai edge tu.. hehe

ye ke ada prebooking? sblm ni mcm tak penah ada pon.. mau bgaduh ngan apple ni.. ahha


--------------------
nak cari kayu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pchanesuan
kiriman Mar 31 2015, 11:06 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 28
Sertai: 21-December 13
No. Ahli: 2,489



ramai yg minat benda ni. edge ni kalau kita tgk blk, dia punya kegunaan tu sgt easy access. blh letak apa yg kau rasa penting kat edge tu. so nnt tak perlu nak tekan menu button dah. plus edge ni pon tahan lasak gak weii.. bukan senang2 nk pecah., aku tgk org selamba je baling kt video ni.. biar betul screen tak pecah

agak2, kalau ada prebooking, ramai tak yg interested?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cheese
kiriman Apr 2 2015, 09:08 AM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 27-March 15
No. Ahli: 2,552



LOL!! S6 bkn mcm smartfon lain bro.. Klau ak jatuhkan s6 pon ak senyum jugak, sbb ak tau fon masih dlm kondisi terbaik. S6 dibina guna tech sama dgn kapal terbang, glas dan besi fon memang kukuh.. Besi yg digunakan ialah aluminium (Al6013)

ak dgr preebooking mcm ada btol.. aku ad bc kt link ni.. gila ah
http://www.soyacincau.com/2015/03/30/celco...galaxy-s6-edge/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Apr 2 2015, 10:55 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



peh.. ley thn s6 ni punya lasak.. tak sia2 made from metal.. ley tapau fon lin ah kalau mcm gini..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kathy K
kiriman Apr 2 2015, 11:09 AM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 7-June 14
No. Ahli: 2,511



nnt aku rasa aku cuba dulu kot guane kan kot dah ada display kat malaysia ni. bkn pe, tak tahu lg mcm mana on hand kan? kot rimas ke leceh ke apa ke nnt, tak lah rugi duit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 26th August 2019 - 03:46 PM