IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Yakin windows 7 diterima baik, KosmoOnline
♦محمد أفيق♦
kiriman Sep 3 2009, 09:02 AM
Kiriman #1


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373





KUALA LUMPUR - Microsoft, pengeluar perisian, berkeyakinan terhadap sambutan terhadap sistem operasi Windows 7 yang akan diperkenalkan di pasaran Malaysia berikutan pemasangan komputer peribadi (PC) yang kian berkembang.

Ketua Pegawai Pemasaran Asia Pasifik Microsoft, Andrew Pickup (gambar) berkata, komputer yang dipasang di Malaysia diunjurkan mencecah 20 juta unit pada dekad akan datang berbanding 10 juta unit sekarang ini.

"Kami sentiasa bersikap positif mengenai pasaran Malaysia. Negara ini mempunyai 26 juta penduduk dan memiliki asas pemasangan yang besar dan 35 peratus daripadanya mempunyai akses kepada komputer peribadi," katanya pada satu taklimat media di sini semalam.

"Kami melihat wujudnya peluang yang besar bagi syarikat kerana dua pertiga penduduk negara ini tiada pengalaman dengan komputer," katanya.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Sep 4 2009, 09:02 AM
Kiriman #2


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Aku still belum bertukar ke Windows 7
Insya-Allah akan cuba bertukar dalam masa terdekat


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Sep 5 2009, 01:46 AM
Kiriman #3


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



akn berubah tidak lame lagi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Sep 5 2009, 02:05 AM
Kiriman #4


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Lama dah berubah tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Sep 5 2009, 06:18 PM
Kiriman #5


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



<<<< Belum berubah lg smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Sep 6 2009, 04:52 PM
Kiriman #6


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



<------------ Tak tahu rolleye0012.gif


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Sep 7 2009, 10:52 PM
Kiriman #7


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Dah lama DAH.....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Sep 12 2009, 01:59 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



pc aku windows 7. tp cam sama je ngan vista.
mungkin aku yg buta it kot.. hehe


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Sep 13 2009, 08:27 AM
Kiriman #9


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Sama tp Win 7 lg responsive berbanding Vista kan? smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Sep 13 2009, 11:32 PM
Kiriman #10


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



nak tukau kepada win7,......tak sabar
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Sep 14 2009, 02:28 PM
Kiriman #11


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



Nanti boleh la sape2 yang rajin buat turorial mcmn nak install Win 7 melalui thumbdrive smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Sep 14 2009, 05:09 PM
Kiriman #12


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



dah mulai memakai win7..tenet dia laju....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Sep 14 2009, 10:27 PM
Kiriman #13


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Yups .. dah tak der "connections limitation" (TCP half-open/etc.) mcm Windows terdahulu dalam Windows 7 .. Linux users mesti "berbulu" nih tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Sep 15 2009, 01:02 AM
Kiriman #14


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



themes pon menarik...
smart semuanya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Sep 15 2009, 12:48 PM
Kiriman #15


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,163
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



QUOTE (B@zSh™ @ Sep 14 2009, 02:28 PM) *
Nanti boleh la sape2 yang rajin buat turorial mcmn nak install Win 7 melalui thumbdrive smile.gif

ha ah! apa kata soh SH@am wat satu tuto pasal nie....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Sep 15 2009, 07:12 PM
Kiriman #16


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



Huhu .. tak pandai la aku .. ganazz la buat ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwan
kiriman Oct 15 2009, 12:22 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 25-August 09
No. Ahli: 1,817



ye btol.....windows 7 ni same cam vista,tapi windows 7 ni ringan dari vista,tenet pun laju giler...memang best wa ckp sama lu...huhuhuh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sHäm
kiriman Oct 15 2009, 02:18 PM
Kiriman #18


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175



QUOTE (iwan @ Oct 15 2009, 12:22 PM) *
ye btol.....windows 7 ni same cam vista,tapi windows 7 ni ringan dari vista,tenet pun laju giler...memang best wa ckp sama lu...huhuhuh

Jadi ... tak boleh kata sama la kan?
Nampak aje sama, transparency dan lain2 tapi ..
Ia adalah new OS yang dibina dari 'sehelai kertas putih' (start over).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
B@zSh™
kiriman Oct 19 2009, 10:02 AM
Kiriman #19


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,830
Sertai: 19-September 08
Daripada: New Castle
No. Ahli: 54



QUOTE (sH@m @ Oct 15 2009, 02:18 PM) *
Jadi ... tak boleh kata sama la kan?
Nampak aje sama, transparency dan lain2 tapi ..
Ia adalah new OS yang dibina dari 'sehelai kertas putih' (start over).

Yep betul kata Sh@m
Windows 7 ni new OS yang start from scratch
Diaorang amik iktibar atas kegagalan Windows Vista smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Oct 20 2009, 01:58 AM
Kiriman #20


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



Masih dengan XP rolleye0012.gif rolleyes.gif


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 16th October 2019 - 10:45 PM