IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )


Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Pengumuman & Cadangan
Cakap sebarang pengumuman atau kemukakan apa-apa cadangan untuk kebaikan CAKAP.Net dan kita bersama.
Moderator: mat.g™, ganazz
31 263 Last Post Mar 25 2019, 08:06 PM
Cakap: Kianpi Pil Asli Obat Penggemuk...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Perkenalan
Cakaplah tentang diri anda disini.. nama penuh, nama glemer, asal mana, pekerjaan, dah berkeluarga ke belum, hobi dan apa-apa saja.
Moderator: WebZone-_-Attack, ganazz
128 847 Last Post Mar 25 2019, 08:08 PM
Cakap: Obat Pemutih Badan Terbaik Dr ...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Kedai Kopi
Cakap apa-apa sahaja seperti bersembang dikedai kopi, warung atau kopitiam.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
98 2,895 Last Post Jun 11 2019, 11:48 AM
Cakap: Lagu yang korang layan
Oleh: ganazz

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Dunia ICT Terkini
Cakap-cakap mengenai hal ehwal industri ICT dan informasi terkini mengenai dunia pengkomputeran.
Moderator: B@zSh™, ganazz
70 771 Last Post Mar 25 2019, 08:14 PM
Cakap: Cream Titan Gel Produk Pembesa...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Perisian, Perkakasan & Rangkaian
Diskusi tutorial/panduan/tips permasalahan dan penyelesaian mengenai sistem pengoperasian, perisian aplikasi, perkakasan dan rangkaian komputer.
Moderator: B@zSh™, ganazz
155 1,576 Last Post Mar 25 2019, 08:11 PM
Cakap: Obat Peninggi Badan Grow Up As...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Pembangunan Web, Grafik & Multimedia
Diskusi tutorial/panduan/tips pembangunan web, grafik & multimedia seperti Photoshop, Flash, Animasi 3D, Dreamweaver dan lain-lain.
Moderator: Alexandra, ganazz
23 167 Last Post Apr 17 2018, 08:36 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (nombor ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Pengaturcaraan
Diskusi tutorial/panduan/tips pengaturcaraan seperti JAVA, .NET, C/C++, SAP ABAP dan lain-lain.
Moderator: CyberBot, ganazz
7 25 Last Post Apr 17 2018, 08:37 AM
Cakap: Beli pasport sebenar, (genuine...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Laman Web Terpilih
Anda ingin kongsi website menarik? atau ada blog/website sendiri? sila tayang kat sini.
Moderator: CyberBot, ganazz
57 486 Last Post May 29 2019, 07:16 AM
Cakap: Blog nak belajar Forex...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Movie/Video/Clip
Kongsikan link-link download Movie/Video/Clip untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
220 432 Last Post Apr 10 2019, 11:03 PM
Cakap: 082133024747 Erogan Asli Obat ...
Oleh: mogajaya
New Posts Permainan Komputer
Kongsikan link-link download Permainan Komputer untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
261 165 Last Post Mar 25 2019, 08:25 PM
Cakap: Selaput Dara Buatan Jadi Peraw...
Oleh: mogajaya
New Posts Perisian/Aplikasi/Utiliti
Kongsikan link-link download Perisian/Aplikasi/Utiliti untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
377 1,866 Last Post May 6 2019, 06:46 PM
Cakap: Smartphone Game Apps
Oleh: FLou91
New Posts E-Books
Kongsikan link-link download E-Books untuk dikongsi bersama.
Moderator: WebZone-_-Attack, B@zSh™, ganazz
102 147 Last Post May 6 2019, 06:48 PM
Cakap: Fix Your Own PC
Oleh: FLou91

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Isu Semasa
Percakapan dan perbincangan tentang isu-isu semasa dalam dan luar negara.
Sub kategori: Cakap Politik
Moderator: padaiyappa©, ganazz
344 1,021 Last Post Apr 10 2019, 10:58 PM
Cakap: 082133024747 Ciri Forex Asli H...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Kesihatan & Petua
Berkongsi maklumat kesihatan dan petua-petua untuk kebaikan bersama.
Moderator: sHäm, ganazz
127 716 Last Post Aug 24 2018, 10:51 PM
Cakap: jerebu semakin teruk
Oleh: MrFantastic
New Posts Cakap Keluarga & Rumahtangga
Perbincangan perihal kekeluargaan seperti cerita rumahtangga, penjagaan anak, kehamilan, jodoh dan lain-lain.
Moderator: sHäm, ganazz
57 548 Last Post Jun 5 2019, 09:10 PM
Cakap: Kejam!Anak jadi mangsa!
Oleh: bazaoyu
New Posts Cakap Maklumat dan Pengetahuan
Kemukakan semua maklumat umum dan informasi untuk dikongsikan bersama.
Moderator: CyberBot, ganazz
61 575 Last Post Jun 14 2019, 11:01 AM
Cakap: Jawatan Kosong Guru Al-Quran (...
Oleh: Moderator2

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Agama; Fiqah, Tauhid & Akidah
Perbincangan tentang isu-isu agama seperti fiqah, tauhid, akidah dan lain-lain.
Moderator: Geekspro, ganazz
120 231 Last Post Apr 10 2019, 10:55 PM
Cakap: 082133024747 Titan Gel Asli Cr...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Misteri & Mistik
Kupaskan cerita/peristiwa yang misteri, mistik, seram, tahyul dab sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
62 609 Last Post Apr 17 2018, 08:52 AM
Cakap: Buy real passports, (WhatsApp ...
Oleh: scottwelo1
New Posts Cakap Sastera
Adakah anda minat bidang sastera? Anda mempunyai bakat/skil dalam kesusasteraan? Atau ada sumber-sumber menarik yang ingin diketengahkan? Sila kongsi disini.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
15 1,237 Last Post Kelmarin, 09:07 PM
Cakap: Buku buku
Oleh: john77
New Posts Cakap Fesyen & Gaya
Cakap mengenai gaya hidup, trend, fesyen dahulu dan terkini.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
19 212 Last Post May 31 2019, 03:08 PM
Cakap: Shopping raya pon mahal
Oleh: SayidKasturi
New Posts Cakap Resepi & Masakan
Kongsi dan cuba resipi-resepi lazat, unik, istimewa dan tersendiri, termasuklah masakan tempatan & antarabangsa.
Moderator: sHäm, ganazz
49 162 Last Post Aug 8 2017, 10:40 AM
Cakap: Jual Vimax
Oleh: welewes
New Posts Cakap Anjung Seri & Dekorasi
Perihal dekorasi rumah, pejabat, laman, bilik dan lain-lain. Kongsi tips dan panduan tentang hiasan dan kelengkapan dalaman/luaran.
Moderator: sHäm, ganazz
13 46 Last Post Apr 15 2016, 03:40 PM
Cakap: Mengidam Perabot baru :P
Oleh: cyclebin10
New Posts Cakap Fotografi & Lensa
Teknik fotografi, lighting, produk, perkakasan kamera dan lensa serta koleksi foto terpilih atau hasil kreativiti anda.
Moderator: sHäm, ganazz
14 94 Last Post Dec 28 2011, 08:45 AM
Cakap: Gaya Lepak Musim Tengkujuh
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital
Cakap tentang handphone terbaru, PDA, pemain mp3, TV LCD/Plasma, aircond, peti ais, gadget terkini dan bermacam-macam lagi.
Moderator: Alexandra, ganazz
43 387 Last Post May 19 2017, 08:34 PM
Cakap: Berapa harga boleh dapat iphon...
Oleh: zizi_zack

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Lawak & Jenaka
Silakan kepada sesiapa mempunyai cerita jenaka atau pandai buat lawak atau yang sewaktu dengannya.
Moderator: ♦محمد أفيق♦, ganazz
244 1,077 Last Post Apr 10 2019, 10:51 PM
Cakap: 082133024747 Atlant Gel Asli C...
Oleh: mogajaya
New Posts Cakap Pelancongan & Percutian
Kongsi tips dan pengalaman ketika melancong dan bercuti, jelajahi tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara.
Moderator: mat.g™, ganazz
27 224 Last Post May 2 2019, 11:12 AM
Cakap: tolong i please..
Oleh: sunflo0303
New Posts Cakap Sukan & Rekreasi
Cakap-cakap dunia sukan seperti cakap bola/futsal, bowling, olahraga, sukan air dan diskusi aktivti-aktiviti sukan dan riadah yang lain.
Sub kategori: Cakap Bola Sepak
Moderator: Alexandra, ♦محمد أفيق♦, ganazz
30 231 Last Post Jun 11 2019, 01:59 PM
Cakap: Cari Jodoh Club !
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Dunia Hiburan
Cakap tentang artis dalam dan luar negara, selebriti, gosip-gosip panas, muzik, filem, teater dan sebagainya.
Moderator: sHäm, ganazz
90 1,261 Last Post Feb 17 2019, 09:42 PM
Cakap: Satu Lagu Dari Album Terbaru P...
Oleh: ganazz
New Posts Cakap Dunia Automotif
Minat dan kaki kereta/motor, model-model terbaru, perlumbaan, rally, drag, drift, superbike, motorsport, kelab-kelab, ubahsuai enjin/body, baikpulih, alat-alat ganti dan sebagainya.
Moderator: padaiyappa©, ganazz
55 518 Last Post Feb 10 2019, 11:43 PM
Cakap: Petronas upgrade minyak baru
Oleh: chucheongfan

Kategori Topik Susulan Kiriman Terakhir
New Posts Cakap Kerjaya & Pengalaman
Kongsikan pengalaman jatuh bangun kerjaya anda, iklan kerja kosong dan perbincangan mengenai kerjaya/bisnes.
Moderator: mat.g™, ganazz
21 325 Last Post Jun 13 2019, 03:19 PM
Cakap: Kerja di Rumah (RM2500) Penter...
Oleh: Moderator2
New Posts Cakap Pelaburan & Pengurusan Kewangan
Pengurusan kewangan, pelaburan wang, amanah saham, simpanan, tips dan panduan.
Moderator: mat.g™, ganazz
47 3,485 Last Post Kelmarin, 11:07 PM
Cakap: InstaForex - Company News
Oleh: michael scotfield
New Posts Ruangan Urusniaga & Pengiklanan
Jualan produk dan perkhidmatan serta sewa/beli barangan/servis.
Moderator: mat.g™, ganazz
1,581 2,791 Last Post Kelmarin, 12:02 PM
Cakap: Jawatan Kosong Guru Tuisyen (R...
Oleh: Moderator2

Collapse

> Statistik

29 pengunjung aktif dalam 15 minit yang lepas
Active Users 29 tetamu, 0 ahli, 0 ahli tak dikenali
Google.com
Papar maklumat dengan: Klik Terkini, Nama Ahli
Statistik
Board Stats Ahli-ahli telah menghasilkan jumlah 29,949 kiriman
Kita mempunyai 1,362 ahli berdaftar
Ahli terbaru ialah Puteriz
Pengguna yang online paling ramai ialah 474 pada Jul 3 2012, 04:15 PM
Versi Ringkas Masa sekarang: 18th June 2019 - 09:30 AM