IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kenapa kaki aku selalu rasa kebas
melindaapang
kiriman Mar 3 2014, 02:25 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



aku ni pesakit diabetes bbrp tahun dh. dulu x de apa pe masalah lah, tp kebelakangan ni kaki aku selalu rasa kebas eh. korang tau x knp mcm ni?? aku risau sgt lah ni.. serius x kekebasan kaki ni? tlg bg tau ye...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mona
kiriman Mar 4 2014, 01:47 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 27-February 14
No. Ahli: 2,496



Ayah saya seorang pesakit kencing manis, kaki dia kebas juga. Selalu sakit dan kebas teruk2 sampai tak boleh tidur. Dah cuba macam2 cara. Akhirnya kawan suruh cuba Live-well MECOMIN, dalam beberapa bulan, keadaan ayah saya dah semakin pulih. Kebas dah kurang
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman Mar 5 2014, 02:53 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



kwn sy ade bagi tau pasal kakinya selalu kebas macam u..
selepas jumpa doktor baru tau dia telah menghadapi penyakit kencing manis..sudah 6 tahun dia dpt penyakit ini..
kebanyakkan pesakit kencing manis akan ade kerosakkan saraf..
lebih baik u cepat menerima rawatan,janganlah tanggung masa lagi jika tidak akan menyebabkan pemotongan kaki..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Mar 6 2014, 02:32 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



hai mona, nk tanya sat, yg Livewell Mecomin tu blh beli kat mane eh? sbb aku rasa nk cuba gak.
tlg bg tau ye, harap kaki aku x kan rasa kebas lepas makan Mecomin tu. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Mar 7 2014, 10:10 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 60
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



supplement tu memang satu benda boleh bantu kurangkan kebas
maka, senaman pun kena ada juga!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Mar 7 2014, 02:02 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Kaki saya selalu kebas, memang rasa tak selese.,kawan kata, memang pesakit kencing manis akan hadapi masalah ni. Saya juga tak terkecuali. Memang susah nak diubati. Nasib baik hari tu saya nampak katalog Live well di Guardian, dalam ada cerita tentang pembaikpulihan saraf untuk pesakit kencing manis. Saya pakai cuba aje, sebiji sekali, 3 kali sehari.Tak sangka dalam masa beberapa bulan, dah sembuh banyak. Jika anda mau cuba, cubalah baca di laman web dulu.
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dreschan
kiriman Apr 21 2014, 05:14 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 16-March 13
No. Ahli: 2,435



QUOTE (bazaoyu @ Mar 7 2014, 02:02 PM) *
Kaki saya selalu kebas, memang rasa tak selese.,kawan kata, memang pesakit kencing manis akan hadapi masalah ni. Saya juga tak terkecuali. Memang susah nak diubati. Nasib baik hari tu saya nampak katalog Live well di Guardian, dalam ada cerita tentang pembaikpulihan saraf untuk pesakit kencing manis. Saya pakai cuba aje, sebiji sekali, 3 kali sehari.Tak sangka dalam masa beberapa bulan, dah sembuh banyak. Jika anda mau cuba, cubalah baca di laman web dulu.
http://www.livewell2u.com/products.php?p=mecomin

supplement vitamin B sama dgn Livewell Mecomin tu x? sbb kedua2 supplement ni pon blh mengelakkan kerosakan saraf kan? jd klo makan vitamin B je pon sama kan? atau ade apa pe perbezaan x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
josephgoh
kiriman Apr 22 2014, 12:38 AM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 21-April 14
No. Ahli: 2,501



Supplement senang dicerna oleh badan berbanding dengan makanan mentah, sebab tu ia lebih bagus. Jika badan tak cukup nutrient, misalnya kekurangan Vit B12 akan terjadi masalah Pernicious anemia atau buah pinggang lemah.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
titipoh
kiriman Apr 23 2014, 10:18 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 26-March 13
No. Ahli: 2,440



product ini memang boleh dipercayai sebab kawan sy dah makan dan kakinya tak sakit lagi..
Live-well Mecomin mengandungi mecobalamin yg dpt bantu menjana semula saraf yang rosak dan juga menggalakkan saraf yang sihat
dan supplement Vitamin B pula lebih kepada mengekalkan kesihatan saraf kita
tapi Live-well Mecomin khas bagi org yg dpt penyakit kencing manis dan pesakit Pra-Diabetes je, tak galak utk org yg tak ada penyakit kencing manis makan supplement ini
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milooaiss
kiriman Apr 24 2014, 02:46 PM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 29-April 13
No. Ahli: 2,448



aku cadang korang makan makanan yg ade vitamin B12 lebih bagus lah! x yah bazir duit beli supplement. makan lah makanan mcm ketam, kerang.... smua ni makanan yg ade byk Vitamin B12 yg blh bantu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jossy
kiriman Apr 25 2014, 01:53 AM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 24-April 14
No. Ahli: 2,505



Kaki aku selalu sakit dan kebas, dah lama saya hanya makan sayur aje sebab ada kencing manis, ini memang masalah semua pesakit kencing manis. Susah lo nak sembuh. Tapi makan sayur saja menyebabkan badan sayakekurangan Vitamin B12.. Baru2 ni saya terbaca di blog berikut tentang produk untuk kencing manis. http://www.ciklilyputih.com/2014/04/tercar...ahan-untuk.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 01:37 PM