IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

3 Mukasurat V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Masalah Kereta Kuat Makan Minyak Tak Dapat Cari Punca Masalah Tolong!!!
Mina63
kiriman Aug 30 2018, 09:37 PM
Kiriman #21


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,835



QUOTE (weiyaow @ Aug 29 2018, 03:58 PM) *
Kau tak pernah dengar pasal Pasukan Hamilton ke?
Pasukan Hamilton jugak pakai petronas primax dlm F1 race sebab ia dpt boost more power with 30% less fuel consumption...
Kalau tak percaya, pergi try jer...

tapi minyak yg dipakai oleh Hamilton sama dgn minyak yg kita pakai ke?

kereta F1 pun langsung x sama dgn kereta kita...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mina63
kiriman Aug 30 2018, 09:39 PM
Kiriman #22


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,835



QUOTE (Suhada @ Aug 27 2018, 02:39 PM) *
boleh tak aku tau petrol mana yg kau pakai? Mungkin minyak petrol yg kau pakai x sesuai dgn enjin...boleh cuba pakai minyak petrol lain...

apa maksudnya? kenapa petrol kereta ada beza byk ke? bukan hanya beza ron95 dan ron97 saja???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mina63
kiriman Aug 30 2018, 09:46 PM
Kiriman #23


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 4-April 18
No. Ahli: 2,835



QUOTE (MrFantastic @ Aug 29 2018, 04:56 PM) *
Pasukan F1 tu mana boleh disamakan dgn kita org biasa yg pandu kat jalan atau highway ni, tentulah guna petrol yg berbeza punya tapi guna nama yg sama je utk promote.

betullah, ini hanya taktik marketing utk menperkenalkan minyak mrk saja...kenapa korang nak percaya benda ni rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Aug 30 2018, 11:44 PM
Kiriman #24


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (weiyaow @ Aug 29 2018, 03:58 PM) *
Kau tak pernah dengar pasal Pasukan Hamilton ke?
Pasukan Hamilton jugak pakai petronas primax dlm F1 race sebab ia dpt boost more power with 30% less fuel consumption...
Kalau tak percaya, pergi try jer...

Hamilton thn ni sudah kalah dahhh
tu kesalahan apa pulak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 30 2018, 11:52 PM
Kiriman #25


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Aug 30 2018, 11:44 PM) *
Hamilton thn ni sudah kalah dahhh
tu kan kesalahan primax, lol

thn ni Hamilton kalah ke??
siape kalahkan dia??
mungkin sbb skill dia dah x hebat haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Aug 31 2018, 12:10 AM
Kiriman #26


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ Aug 30 2018, 11:52 PM) *
thn ni Hamilton kalah ke??
siape kalahkan dia??
mungkin sbb skill dia dah x hebat haha

Vettel yg kalahkan dia..
aq rasa sbb petronas x jlnkan r&d so Hamilton kalah haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Aug 31 2018, 12:19 AM
Kiriman #27


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Aug 31 2018, 12:10 AM) *
Vettel yg kalahkan dia..
aq rasa sbb petronas x jlnkan r&d so Hamilton kalah haha

ade byk punca dia kalah..mungkin sbb x ade luck, cuaca, dll
thn lepas kang dia pun isi minyak yg sama, so x besar lah masalah minyak yg dipkai
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Aug 31 2018, 12:23 AM
Kiriman #28


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (chucheongfan @ Aug 31 2018, 12:19 AM) *
ade byk punca dia kalah..mungkin sbb x ade luck, cuaca, dll
thn lepas kang dia pun isi minyak yg sama, so x besar lah masalah minyak yg dipkai

masih x dpt terima dia kalah...kalah 11 saat drpd Vettel..klu kalah dml 10 saat aq masih blh terima..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bidayah
kiriman Aug 31 2018, 12:27 AM
Kiriman #29


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 5-April 18
No. Ahli: 2,839



QUOTE (Mina63 @ Aug 30 2018, 09:37 PM) *
tapi minyak yg dipakai oleh Hamilton sama dgn minyak yg kita pakai ke?

kereta F1 pun langsung x sama dgn kereta kita...

aku pun rasa x sama, enjin kereta F1 x sama dgn enjin kereta kita, jadi wlpun guna petrol yg sama pun ada beza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Sep 4 2018, 01:13 PM
Kiriman #30


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Bidayah @ Aug 31 2018, 12:27 AM) *
aku pun rasa x sama, enjin kereta F1 x sama dgn enjin kereta kita, jadi wlpun guna petrol yg sama pun ada beza.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Sep 4 2018, 01:21 PM
Kiriman #31


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (Mina63 @ Aug 30 2018, 09:46 PM) *
betullah, ini hanya taktik marketing utk menperkenalkan minyak mrk saja...kenapa korang nak percaya benda ni rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2018, 01:26 PM
Kiriman #32


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (Daud Awang @ Aug 30 2018, 03:51 PM) *
Macam mana tahu petrol tu sesuai ke tidak?
Aku ingat semua petrol tu sama saja...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2018, 01:30 PM
Kiriman #33


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (Bidayah @ Aug 31 2018, 12:27 AM) *
aku pun rasa x sama, enjin kereta F1 x sama dgn enjin kereta kita, jadi wlpun guna petrol yg sama pun ada beza.


Memang tak sama tp teknologi minyak F1 dgn minyak yg kita isi evryday dkt station minyak tu sama. Fluid Tech Solutions tu memang Petronas buat untuk F1 and untuk public lg pon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2018, 01:31 PM
Kiriman #34


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (Daud Awang @ Aug 30 2018, 03:51 PM) *
Macam mana tahu petrol tu sesuai ke tidak?
Aku ingat semua petrol tu sama saja...


Semua petrol pada dasarnya memang sama. Tapi apa yang buat Petronas ni special dr yg lain is Fluid Technology Solutions tu. Additive Petronas ni buat engine lg bersih berbanding minyak lain.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 4 2018, 01:32 PM
Kiriman #35


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (Mina63 @ Aug 30 2018, 09:46 PM) *
betullah, ini hanya taktik marketing utk menperkenalkan minyak mrk saja...kenapa korang nak percaya benda ni rolleyes.gif


Tapi reputasi Petronas dlm F1 dengan dkt jalan dah terbukti. So kalau dah terbukti minyak mereka lg efficient dr minyak lain, takde la sebab untuk tak percaya kan hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 4 2018, 01:35 PM
Kiriman #36


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Azeerah @ Aug 29 2018, 04:25 PM) *
Hanya minyak petrol primax ada fungsi ni? Minyak petrol brand lain tak ada ke?


Yang aku tahu Petronas punya je yang paling bagus. Pakai dah bape tahun, engine memang still smooth je. Pickup pon boleh rasa. Aku pon tak tahu kenapa orang ckp Petronas teruk la apa la 105.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 4 2018, 01:38 PM
Kiriman #37


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Sep 4 2018, 01:31 PM) *
Semua petrol pada dasarnya memang sama. Tapi apa yang buat Petronas ni special dr yg lain is Fluid Technology Solutions tu. Additive Petronas ni buat engine lg bersih berbanding minyak lain.


Pernah jugak dgr pasal tech ni. Kalau tak silap dia bg pembakaran tu lagi efficient dr biasa. And dia kurang kan residue dlm engine tu kan. Member pernah jugak ckp psl FTS ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 4 2018, 01:40 PM
Kiriman #38


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Mina63 @ Aug 30 2018, 09:39 PM) *
apa maksudnya? kenapa petrol kereta ada beza byk ke? bukan hanya beza ron95 dan ron97 saja???


Additive dlm minyak tu yang bezakan minyak Petronas dgn minyak lain. Personally memang aku isi Petronas sebab nk lg pickup and jimat. Lagi2 kalau jalan jauh memang aku isi Primax 97. Kalau takat dlm bandar Primax 95 dah cukup dah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Salmah Liyana
kiriman Sep 4 2018, 05:36 PM
Kiriman #39


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 6
Sertai: 2-April 18
No. Ahli: 2,825



QUOTE (cyclebin10 @ Sep 4 2018, 01:38 PM) *
Pernah jugak dgr pasal tech ni. Kalau tak silap dia bg pembakaran tu lagi efficient dr biasa. And dia kurang kan residue dlm engine tu kan. Member pernah jugak ckp psl FTS ni

tapi bukan ke yg bersihkan enjin ni biasa ade kaitan dgn minyak hitam? ape kene mengena dgn petrol?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arifmangkuk
kiriman Sep 4 2018, 05:39 PM
Kiriman #40


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 6-April 18
No. Ahli: 2,841



QUOTE (zizi_zack @ Sep 4 2018, 01:30 PM) *
Memang tak sama tp teknologi minyak F1 dgn minyak yg kita isi evryday dkt station minyak tu sama. Fluid Tech Solutions tu memang Petronas buat untuk F1 and untuk public lg pon

xpe la tak samapun. Asal ada fefeeling drive cam Hamilton ahahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Mukasurat V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 17th November 2019 - 08:59 AM