IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Pilih Air con
Pernilaian 3 V
Mel
kiriman Mar 27 2017, 07:41 PM
Kiriman #1


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 27-March 17
Daripada: KL
No. Ahli: 2,706



Nak beli 1 penghawa dingin yg baru utk gantikan yg lama punya....
Apa yg perlu saya mengambil berat semasa memilih Air con ni?
Jenama, HP ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kadil
kiriman Mar 27 2017, 08:20 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 27-March 17
Daripada: M'sia
No. Ahli: 2,707



QUOTE (Mel @ Mar 27 2017, 07:41 PM) *
Nak beli 1 penghawa dingin yg baru utk gantikan yg lama punya....
Apa yg perlu saya mengambil berat semasa memilih Air con ni?
Jenama, HP ke?

pastinya jenama yg baik ialah penting sgt la...sebab yg besar punya kilang pasti ACnya yg dikeluarkannya x kan
x baik...
dengan itu, buat research dulu bagi jenama yg baik la....Nasihat saya lah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jasmi
kiriman Mar 27 2017, 08:53 PM
Kiriman #3


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,708



Yg paling penting sekali ialah harganya lah!!
haha pasti harga yg mennentukan keputusan yg awak pilih yg mana model AC dan brand
Mestilah yg lebih mahal lebih byk fungsi dan baik...pilih hati2 ho
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wati
kiriman Mar 29 2017, 10:02 AM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 29-September 16
No. Ahli: 2,659



QUOTE (Mel @ Mar 27 2017, 07:41 PM) *
Nak beli 1 penghawa dingin yg baru utk gantikan yg lama punya....
Apa yg perlu saya mengambil berat semasa memilih Air con ni?
Jenama, HP ke?


beli air-cond jenama baik harga mahal sgt,
beli yg murah takut cepat rosak pulak,
baik tak payah beli baru. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jee
kiriman Mar 29 2017, 10:14 AM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 12-May 16
No. Ahli: 2,607



QUOTE (Kadil @ Mar 27 2017, 08:20 PM) *
pastinya jenama yg baik ialah penting sgt la...sebab yg besar punya kilang pasti ACnya yg dikeluarkannya x kan
x baik...
dengan itu, buat research dulu bagi jenama yg baik la....Nasihat saya lah


mmg betul jenama penting, member i beli air-cond jenama tak pernah dengar, sebulan je dah tak sejuk,
kena buang duit servis selalu, lebih berbaloi beli yg jenama baik.
tapi kena tengok jugak badjet berapa, harga jenama baik bkn main hg tinggi,
bulan lepas i beli satu air-cond Inverter, mmg cukup sejuk dan jimat elektrik,
tapi harga lebih tinggi drp yg biasa,
kalau badjet cukup boleh beli.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
pchanesuan
kiriman Mar 29 2017, 10:32 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 28
Sertai: 21-December 13
No. Ahli: 2,489



QUOTE (Mel @ Mar 27 2017, 07:41 PM) *
Nak beli 1 penghawa dingin yg baru utk gantikan yg lama punya....
Apa yg perlu saya mengambil berat semasa memilih Air con ni?
Jenama, HP ke?


Kena check square feet rumah ko, lps tu pilih HP yg sesuai.
Kemudian, kira cara pengunaan ko sehari atau seminggu berapa lama buka... Kemudian tgk la berbaloi tak ko ambil inverter.
Last kali, ko kena pastikan kena seal semua ruang tingkap dan tempat nak pasang air-cond. Janji takde perabot yg besar halang air flow.

Jenama tak penting, janji blh pakai. Rumah aq cuma guna china brand media.
ok je dah 2 tahun lebih guna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
siti95
kiriman Mar 29 2017, 05:43 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 14-June 16
No. Ahli: 2,611



QUOTE (Mel @ Mar 27 2017, 07:41 PM) *
Nak beli 1 penghawa dingin yg baru utk gantikan yg lama punya....
Apa yg perlu saya mengambil berat semasa memilih Air con ni?
Jenama, HP ke?


I rasa kan , yang penting fungsi mana yang kamu mementingkan ~ tp betul juga kena jaga sikit pada jenama sbb tentulah jenama popular terjamin sikit haha. Rumah I guna York sbb keluarga I lebih mementingkan rapid cooling dengan energy saving punya fungsi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
siti95
kiriman Mar 29 2017, 06:01 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 14-June 16
No. Ahli: 2,611



QUOTE (pchanesuan @ Mar 29 2017, 10:32 AM) *
Jenama tak penting, janji blh pakai. Rumah aq cuma guna china brand media.
ok je dah 2 tahun lebih guna.



hmm klaw blh kan baik cuba jenama yang famous sikit. I guna York ok je udara segar , energy saving semua cun2 xde masalah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
siti95
kiriman Mar 29 2017, 06:01 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 14-June 16
No. Ahli: 2,611



QUOTE (pchanesuan @ Mar 29 2017, 10:32 AM) *
Jenama tak penting, janji blh pakai. Rumah aq cuma guna china brand media.
ok je dah 2 tahun lebih guna.



hmm klaw blh kan baik cuba jenama yang famous sikit. I guna York ok je udara segar , energy saving semua cun2 xde masalah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kadil
kiriman Mar 31 2017, 06:54 PM
Kiriman #10


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 27-March 17
Daripada: M'sia
No. Ahli: 2,707



QUOTE (pchanesuan @ Mar 29 2017, 10:32 AM) *
Kena check square feet rumah ko, lps tu pilih HP yg sesuai.
Kemudian, kira cara pengunaan ko sehari atau seminggu berapa lama buka... Kemudian tgk la berbaloi tak ko ambil inverter.

Jenama tak penting, janji blh pakai. Rumah aq cuma guna china brand media.
ok je dah 2 tahun lebih guna.


Web ade kalkulator utk kira HP dan btu/j punya.
Media ni jenama yg x teruk sgt lah.

seperti yg kawan2 kat sini cakap, saya juga setuju York ialah satu jenama yg boleh dipertimbangkan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rohas
kiriman Mar 31 2017, 07:31 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 31-March 17
No. Ahli: 2,711



QUOTE (siti95 @ Mar 29 2017, 06:01 PM) *
hmm klaw blh kan baik cuba jenama yang famous sikit. I guna York ok je udara segar , energy saving semua cun2 xde masalah


Rumah aq juga pakai York punya aircon, baik juga lah...
Ade Inverter dgn non-inverter, senyap dan jimat tenaga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mel
kiriman Mar 31 2017, 07:50 PM
Kiriman #12


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 3
Sertai: 27-March 17
Daripada: KL
No. Ahli: 2,706



sy kira saya punya kena 1.5 HP.
York customer serivce kalau baik saya terus blh buat keputusan.
saya rasa jika beli inverter la...lebih jimat elektrik dan ade tu hydro purifier.
terima kasih semua
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th June 2019 - 09:56 AM