IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Petronas upgrade minyak baru
zizi_zack
kiriman Jan 30 2019, 04:37 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



Salam korang, semalam sambil scroll Facebook nampak Petronas upgrade ron95 dorang.. ada tambah apa dekat formula petrol tu kot.. Sapa dah cuba? Meh share sikit pengalaman korang kat sini.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 5 2019, 11:07 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (zizi_zack @ Jan 30 2019, 04:37 PM) *
Salam korang, semalam sambil scroll Facebook nampak Petronas upgrade ron95 dorang.. ada tambah apa dekat formula petrol tu kot.. Sapa dah cuba? Meh share sikit pengalaman korang kat sini.


Saya dah cuba petrol Pertronas yang baru, fungsi dia agak baik memang rasa masa tekan minyak.. kereta gerak cepat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 5 2019, 11:10 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



Tak silap saya, minyak ni dikaji kat europe, so, aku confident la jugak dgn quality dia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 6 2019, 11:39 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (zizi_zack @ Jan 30 2019, 04:37 PM) *
Salam korang, semalam sambil scroll Facebook nampak Petronas upgrade ron95 dorang.. ada tambah apa dekat formula petrol tu kot.. Sapa dah cuba? Meh share sikit pengalaman korang kat sini.


Aku tak sure sgt pasal minyak ni, tapi yang aku tahu formula baru ni boleh buat enjin kereta lagi bersih.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 6 2019, 11:41 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Feb 5 2019, 11:07 PM) *
Saya dah cuba petrol Pertronas yang baru, fungsi dia agak baik memang rasa masa tekan minyak.. kereta gerak cepat..


Sama juga, minggu lepas saya dah cubakan minyak baru ini memang berbeza dengan Ron 95 yang biasa digunakan dan kesannya kepada kereta lebih baik dapat jalankan lebih kuat dan cepat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 6 2019, 11:43 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Aku pon ada terbaca kat blog mana tah.. Pusat kajian untuk minyak ni taraf international. Aku saran kan korang cuba dulu minyak baru ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 6 2019, 11:46 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Kalau nak banding dengan Ron 97, PRIMAX 95 Drive Pro memang ada fungsi yang hampir sama.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Feb 7 2019, 10:52 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (zizi_zack @ Jan 30 2019, 04:37 PM) *
Salam korang, semalam sambil scroll Facebook nampak Petronas upgrade ron95 dorang.. ada tambah apa dekat formula petrol tu kot.. Sapa dah cuba? Meh share sikit pengalaman korang kat sini.


Itu PRIMAX 95 Drive Pro betul ke? semalam saya dah isi untuk cuba fungsinya memang rasa bezanya.. Kualiti Petronas memang baik
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Feb 7 2019, 10:57 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 6 2019, 11:46 PM) *
Kalau nak banding dengan Ron 97, PRIMAX 95 Drive Pro memang ada fungsi yang hampir sama.


Bagi saya, minyak yang boleh brsihkan enjin kerata ni mmg bagus. Primax ni dari apa yang saya baca ada fungsi tu...dia macam ada cleaning agent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Feb 7 2019, 11:04 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 32
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 6 2019, 11:43 PM) *
Aku pon ada terbaca kat blog mana tah.. Pusat kajian untuk minyak ni taraf international. Aku saran kan korang cuba dulu minyak baru ni.


Ini yang buat aku tambah keyakinan nak guna PRIMAX 95 Drive Pro ini
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Feb 8 2019, 04:31 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 34
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 6 2019, 11:41 PM) *
Sama juga, minggu lepas saya dah cubakan minyak baru ini memang berbeza dengan Ron 95 yang biasa digunakan dan kesannya kepada kereta lebih baik dapat jalankan lebih kuat dan cepat.



yang ni saya setuju.... masa tekan brek memag cepat sikit pick up kereta...tambah pula masa trafik jem yang lama...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 10 2019, 02:16 AM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (zizi_zack @ Feb 8 2019, 04:31 PM) *
yang ni saya setuju.... masa tekan brek memag cepat sikit pick up kereta...tambah pula masa trafik jem yang lama...


Wow, apa terjadi kpd petronas RON95 pro drive ni? fomula baru mmg begitu baik performance? aku belum cuba lagi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Feb 10 2019, 02:19 AM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (tennyliew @ Feb 10 2019, 02:16 AM) *
Wow, apa terjadi kpd petronas RON95 pro drive ni? fomula baru mmg begitu baik performance? aku belum cuba lagi...

ya, mmg begitu luar biasa sebab formula dia dgn ron95 lain tiada sama... ada bahan tambahan utk menjaga enjin kita...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Feb 10 2019, 02:21 AM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (john77 @ Feb 7 2019, 11:04 PM) *
Ini yang buat aku tambah keyakinan nak guna PRIMAX 95 Drive Pro ini


berfungsi saya x tahu jelas tapi kereta i honda jazz mmg cepat drpd dulu pakai ron95 biasa... aku rasa lebih jimat minyak...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Feb 10 2019, 02:46 AM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



QUOTE (tennyliew @ Feb 10 2019, 02:16 AM) *
Wow, apa terjadi kpd petronas RON95 pro drive ni? fomula baru mmg begitu baik performance? aku belum cuba lagi...


patut la cuba, sebab F1 pun sudah cakap minyak ni berfungsi dan berkesan bila pandu... bahan tambahan tu bagi perjalanan lebih lancar...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Feb 10 2019, 02:47 AM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 02:21 AM) *
berfungsi saya x tahu jelas tapi kereta i honda jazz mmg cepat drpd dulu pakai ron95 biasa... aku rasa lebih jimat minyak...


aku pun rasa lebih jimat minyak... mcm dulu masuk RM50 minyak biasa dan skrg masuk pro drive rm50... dpt lebih kurang 50km jarak perjalanan... nak terus pakai tenggok ada betul tidak... haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MalaysiaBoleh
kiriman Feb 10 2019, 09:16 PM
Kiriman #17


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,629



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 02:21 AM) *
berfungsi saya x tahu jelas tapi kereta i honda jazz mmg cepat drpd dulu pakai ron95 biasa... aku rasa lebih jimat minyak...


kalau pakai highway mmg jimat minyak... aku rasa ron95 pro drive ni masa berhenti bila nak jalan akan cepat sikit... dulu motor lebih capet skrg aku lagi cepat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MalaysiaBoleh
kiriman Feb 10 2019, 09:17 PM
Kiriman #18


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,629



QUOTE (BukitRibuan @ Feb 10 2019, 02:47 AM) *
aku pun rasa lebih jimat minyak... mcm dulu masuk RM50 minyak biasa dan skrg masuk pro drive rm50... dpt lebih kurang 50km jarak perjalanan... nak terus pakai tenggok ada betul tidak... haha


kalau mcm tu mmg bagus, kena seterus guna petronas ron95 pro drive... aku pun harap blh jimat minyak aku sebab selalu nak outstation kerja...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 10 2019, 09:20 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (MalaysiaBoleh @ Feb 10 2019, 09:17 PM) *
kalau mcm tu mmg bagus, kena seterus guna petronas ron95 pro drive... aku pun harap blh jimat minyak aku sebab selalu nak outstation kerja...

aku buat research primax pro drive ni mmg best... di luar negara ada kaji dan bahan tambahan baru di dalam petrol ni... x cari pun x erti petrol ni amat penting utk enjin kita...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 10 2019, 09:23 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 02:19 AM) *
ya, mmg begitu luar biasa sebab formula dia dgn ron95 lain tiada sama... ada bahan tambahan utk menjaga enjin kita...

primax 95 pro drive ni dua kali ganda bahan minyak utk menbersihkan enjin kita... lain kali enjin blh tahan lama kan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 16th November 2019 - 12:33 AM