IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

15 Mukasurat V   1 2 3 > » 

sHäm
Posted on: Aug 31 2016, 11:40 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Bila lapang-lapang dah tak tau nak lepak mana. Banyak tempat yang selalu pi dah banyak gulung tikar.

Sini? Hmm... tak dak orang. cry.gif

Thanks to Mr Dot kerana tak "padam" Cakap.Net ni mcm yang lelain. icon_rolleyes.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #26268 · Replies: 7 · Views: 3,947

sHäm
Posted on: Jul 21 2013, 11:55 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Saya pun dah lama tak masuk...apa khabar Afiq, Abe Mie?

Salam Ramadhan (dah 12 hari pose heh3) dan Salam Syawal untuk semua rakan2 yang masih kenal + ingat saya, juga kepada para pelawat yang masih sudi melawat CDN.

Tak lupa juga untuk En Dot...apa khabar agaknya?

Itu aje kot...Assalamualaikum.
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #21939 · Replies: 3 · Views: 2,079

sHäm
Posted on: Jun 19 2012, 12:51 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Saya tak berani main macam ni. Invest makan commission ..... huhu, takut bunyinya.

Bro, convert HTML code tu ke BB code baru leh nampak. Mcm ni:


  Forum: Cakap Pelaburan & Pengurusan Kewangan · Post Preview: #21572 · Replies: 1 · Views: 2,496

sHäm
Posted on: Jun 19 2012, 12:42 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Dulu semasa 80's, minyak 2T kering belasah minyak masak la, Yamaha CDI 80 ... laugh.gif
  Forum: Cakap Dunia Automotif · Post Preview: #21571 · Replies: 5 · Views: 7,432

sHäm
Posted on: Jun 19 2012, 12:38 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Dah lama tak layan gusti. Dulu memang gila tengok, entah pasal apa jadi kureng minat lak. Last sekali kalau tak silap semasa lakonan Vince McMahon limo meletup, pastu banyak sangat lakon sana lakon sini dah jadi macam filem pulak .. tongue.gif
  Forum: Cakap Dunia Hiburan · Post Preview: #21570 · Replies: 10 · Views: 5,213

sHäm
Posted on: Jun 19 2012, 12:12 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (ganazz @ Mar 20 2012, 10:05 AM) *
tak faham daa.... pakej 1mb pun boleh donglok cam nie punya gaya.....


Wah .. Laju tuuu, teruja betul nengok. Apa rahsianya ye, serious nak tau ni .. nod.gif
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #21566 · Replies: 76 · Views: 54,111

sHäm
Posted on: Jul 15 2011, 12:46 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Kasi tukar DNS, rasanya boleh .... Guna GoogleDNS atau UltraDNS atau OpenDNS.
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #20668 · Replies: 3 · Views: 3,145

sHäm
Posted on: Jan 1 2011, 12:41 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Petua yang bagus! icon_rolleyes.gif
  Forum: Cakap Kesihatan & Petua · Post Preview: #20398 · Replies: 2 · Views: 2,171

sHäm
Posted on: Jan 1 2011, 12:23 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Ntah mengapa, jari-jemari nie kaku aje bila masuk rayau2 kat sini. Ader hantu kot .. haha, maklum laa orang kan tak de .. laugh.gif
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #20397 · Replies: 28 · Views: 15,350

sHäm
Posted on: Jul 17 2010, 09:54 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Ye la, Chef WaKenaBeb boleh beri petua untuk sedapkan lagi Kuih Makmur tu. Harap2 dia baca topik ni.

PM WaKenaBeb: http://www.cakap.net/index.php?act=Msg&CODE=4&MID=252
  Forum: Cakap Resepi & Masakan · Post Preview: #19950 · Replies: 2 · Views: 7,510

sHäm
Posted on: Jun 29 2010, 08:58 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (♦محم @ Jun 29 2010, 06:12 PM) *
eh..bukan ade blog ke sebelum ni..sh@m...tgh tunggu juga...mungkin ade promosi2 yg hangat..he3


Promosi? Hari2 ada tetapi saya hanya postkan yang lazim "orang kita" guna aje .. Website Builder, Demo Creator, Burning Software dan mcm2 lagi tu rasanya kurang sambutan. Yang saya perasan sangat dari statistics short url yang selalu saya guna semasa posting topik promo tu ialah Antivirus yang sangat diminati. Jadi saya sticked dengan apa yang laris aje lagipun banyak masa digunakan bak seperti update blog pula .. haha

Berbalik kepada Google Chrome, dari pengamatan saya, sememangnya ia dah belasah Firefox dari segi kelajuan dan penggunaan Memory. Lebih ketara apabila DNS cache telah direkod dimana pada sesetengah website tu bila kita klik aje .. zapp!!! terus buka sepenuhnya, haha, sepantas kilat!!

Satu lagi ialah bagaimana ia mengawal pop-up, tidak lagi muncul pop-up bar mengatakan pop-up telah diblocked tetapai ia cuma tunjuka icon aje kat adress/search bar, jadi kita surf lebih nyaman .. hehe .. akan tetapi "pada pop-up in new tab" masih lagi GC tak dapat handled, yang lain seperti pop-up in new windows dan pop-under amat berkesan sekali blockernya.

p/s: dulu ada blog, hari2 update, dah ramai pengikut, tetapi bila timbul isu plagiat tempohari .. hmmm, dah hilang semangat, hampir setengah tahun tak update dan nama blog pun tak de lagi (yang dulu padam terus tapi content masih simpan).
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19882 · Replies: 25 · Views: 12,379

sHäm
Posted on: Jun 29 2010, 12:46 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (♦محم @ Jun 27 2010, 11:13 PM) *
dia mmg laju la dari musang berapi tu...
nak update blog pon laju aje. tiada masalah....tapi...plugin tak byk...bookmark pon xmenarik

Wahaha .. memang laju la M. Afiq, saya dah try GC v5 ... senang nak main PTC, jimat banyak masa. Tapi, yang leceh dan masih tak diberi perubahan ialah tentang Bookmark. Setiap kali kita nak ke website yang ada dalam Bookmark, kita kena scroll semula (jika website tu jauh ke belakang), dia tak tetap pada last site dalam bookmark yang kita lawati seperti dalam Firefox.

Tapi entah kenapa saya tak dapat keserasian dengan Google Chrome, tidak seperti Firefox semasa saya migrated dari IE walaupun kelajuan menjadi faktor utama users berpindah Browser.

Btw, update blog laju? .. huhu, saya tak de blog cry.gif
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19880 · Replies: 25 · Views: 12,379

sHäm
Posted on: Jun 27 2010, 09:04 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Special untuk pepornoan .. dah ada Domain Name khas lak kat diaorang, haii!! ... apa la nak jadi dunia la ni.
  Forum: Cakap Isu Semasa · Post Preview: #19863 · Replies: 4 · Views: 3,626

sHäm
Posted on: Jun 27 2010, 08:51 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Satu aje tak berkenan dengan Google Chrome ni iaitu ia guna banyak sangat system resource. Cuba lihat pada installation program (pada Add/Remove Program), besar juga la space yang dia ambil tambahan bila update, naik lagi .. ehek!

Memory pun tinggi juga ia sedut, lagi banyak tab dibuka lagi tinggi ia makan .. tu semasa versi 3 dulu, sekarang dah tak cuba, mungkin dah ada perubahan kot ..
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19861 · Replies: 25 · Views: 12,379

sHäm
Posted on: Jun 21 2010, 10:16 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Sama2 mat.g smile.gif
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #19814 · Replies: 2 · Views: 2,752

sHäm
Posted on: Jun 21 2010, 05:39 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pernah main Solitaire? Alahh .. main daun terup dalam Windows tuuu ... haha .. nak main dalam handphone tak? Paragon Software Group menawarkan Solitaire Games (ori nih) untuk anda sempena Piala Dunia 2010 dan boleh dimuat turun mulai sekarang sehingga 11 Jun 2010 (promosi tamat/Piala Dunia tamat).

Permainan ini menyokong semua platform handphone:
  • Symbian S60
  • BlackBerry
  • Java
  • Windows Mobile

Dapatkan melalui:

1- Klik link berikut untuk ke laman promosi: http://adf.ly/3MxC
2- Lihat pada penjuru atas sebelah kanan (imej spt. dibawah) dan klik "SKIP AD >"



3- Pilih platform handphone anda, masukkan email dan klik butang "Get free"



4- Pada page seterusnya, klik butang "Checkout"



5- Seterusnya anda diminta mengisi Shipping Details .. hehe, hentam aje, tapi setiap column yang diboldkan mesti diisi, isi apa2 aje cuma pada Payment Options, pilih USDollar untuk currency dan payment option pilih CASH. Last sekali klik pada butang "Next"
6- Page seterusnya, scroll sampai bawah dan klik butang "Complete purchase"



7- License key dan download link akan dipaparkan pada page berikutnya.



8- Install trial version, masukkan license key yang anda terima dan ia akan diaktifkan menjadi Full Version.

Enjoy .. smile.gif
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #19809 · Replies: 2 · Views: 2,752

sHäm
Posted on: Jun 20 2010, 02:46 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Sama2 M. Afiq smile.gif
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #19805 · Replies: 2 · Views: 2,610

sHäm
Posted on: Jun 18 2010, 10:29 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Sempena Piala Dunia 2010 yang sedang berlangsung sekarang ini, Kaspersky Labs menawarkan lesen percuma untuk Kaspersky Mobile Security 9 untuk semua. KMS 9 menyokong platform berikut:

* Symbian OS 9.1, 9.2, 9.3, 9.4 Series 60 (Nokia smartphones only)
* Microsoft Windows Mobile 5.0, 6.0, 6.1, 6.5

Dapatkan melalui tips berikut:

1- Klik link berikut untuk ke laman promosi: http://adf.ly/3HCr
2- Lihat pada penjuru atas sebelah kanan (imej spt. dibawah) dan klik "SKIP AD >"



3- Lihat imej dibawah, pada step pertama (1) anda diberi 3 cara untuk download KMS 9 installer, tetapi sila pilih cara ke-3 kerana ia paling mudah dan cepat. Seterusnya, pilih OS/Platform/model handphone anda untuk download KMS 9 installer.



4- Install dan activate menggunakan lesen yang diberi (rujuk imej diatas pada step kedua (2).

Itu aje .. enjoy biggrin.gif
  Forum: Cakap Produk Elektrik, Elektronik & Digital · Post Preview: #19796 · Replies: 2 · Views: 2,610

sHäm
Posted on: May 1 2010, 02:55 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Google menawarkan pengiklanan percuma berharga RM100 melalui AdWords kepada pelanggan-pelanggan baru. Jika anda mempunyai sesuatu perniagaan/affiliates/servis untuk mendapatkan hits yang cepat dan berkesan, sila daftar dan dapatkan pengiklanan percuma ini. Setelah selesai setup maka iklan anda akan berada dalam senarai paparan Google Ads.



Dapatkan kupon anda di: https://services.google.com/fb/forms/myawcoupon1/?utm_medium=content&utm_campaign=Q210&utm_source=AdWords_Advertising_Ads_text

Note: Kempen ini sah untuk pelanggan baru Google AdWords sahaja.

Btw, affiliates seperti ClickBank tidak dibenarkan?? huh.gif
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19551 · Replies: 0 · Views: 1,963

sHäm
Posted on: Apr 26 2010, 10:47 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Belum lagi ... Long Time No See, sibuk ke Doc.?
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19529 · Replies: 18 · Views: 9,654

sHäm
Posted on: Apr 20 2010, 06:17 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (ganazz @ Apr 20 2010, 03:41 PM) *
baucer mata kail ke nie?

Hahaha ... lebih kurang keluarga "Joran" gak la.

QUOTE (mat.g™ @ Apr 20 2010, 04:50 PM) *
Google AdWord(GAW) ni kira ada kaitan secara langsung dgn Google AdSense(GAS).. dimana program GAW kita jadi sebagai advertiser dan GAS pula kita sbg publisher.

Free voucher tu maknanya saudara sham bole gunakan utk buat advertisment produk/servis guna service GAW secara percuma menggunakan free kredit sbyk USD150.. nanti iklannya akan keluar dekat GAS punya ads.

Ya, begitulah seperti yang saya faham saudara mat.g .. hehe

Tapi saya tiada product .. hmmm

Saya cuma ada affiliate program bersama Commission Junction, rasanya saya perlu setup satu website untuk letakkan sellings program saya disitu, pastu baru aktifkan GAW ... apa kata saudara mat.g?
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19477 · Replies: 3 · Views: 3,371

sHäm
Posted on: Apr 20 2010, 01:48 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni posmen hantar surat yang agak istimewa kat aku .. hehe .. bukan surat cinta la .. terkejut gak tengok air-mail tu datang dari Google.Inc Hong Kong. Aku pun buka la nak tengok apa isi dalamnya, memang aku tak harapkan bayaran dari Google AdSense sebab mana cukup lagi nak request payout .. haha.

Hahh!! Dia bagi voucer percuma Google AdWord bernilai USD150 ... laaa, aku tau la apa itu Google AdWord tapi .. hehe .. kabur2 aje.

Jadi aku minta sesangat sesiapa yang tahu bagaimana nak guna Google AdWord ni, masa berjalan, offer ni valid 7 May ini aje ... jadi aku minta tolong sangat2.

Aku belum Google lagi detail tentang Google AdWord ni, aku letak kat sini pertanyaan nih kot2 ada yang mahir jadi cepat la sikit kan .. ok, tolong ye? Sambil2 tu aku nak try Google dulu ...... TQ.
  Forum: Cakap Dunia ICT Terkini · Post Preview: #19474 · Replies: 3 · Views: 3,371

sHäm
Posted on: Apr 7 2010, 11:54 AM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


Up balik topik ni .. hehe .. ada cadangan? Apa2 title pun boleh, tapi jika korang yang bagi terasa sedap aje bunyi, kalau aku yang letak sendiri title tu rasa macam kureng je .. haha
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19441 · Replies: 18 · Views: 9,654

sHäm
Posted on: Feb 13 2010, 11:48 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (ganazz @ Feb 13 2010, 08:29 PM) *
unsure.gif

Tok sah dok cari la ganazz .. hehe .. niaga syok2 je nie

rolleyes.gif
  Forum: Ruangan Urusniaga & Pengiklanan · Post Preview: #19214 · Replies: 4 · Views: 1,877

sHäm
Posted on: Feb 6 2010, 03:29 PM


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,147
Sertai: 7-November 08
Daripada: Utara
No. Ahli: 175


QUOTE (B@zSh™ @ Feb 6 2010, 02:25 PM) *
Hehe..nnt aku kasi biar diaorang lumur kat kurap diaorang

24.gif 24.gif

Errr ... blog title tu tak dapat nak decide lagi, kalau ada cadangan selain dari yang tertumpu pada "TECH" pun boleh gak .. tapi 2 patah perkataan je la, tak da "TECH" pun okay .. ada kan kan ..
  Forum: Cakap Kedai Kopi · Post Preview: #19173 · Replies: 18 · Views: 9,654

15 Mukasurat V   1 2 3 > » 

New Posts  Susulan baru
No New Posts  Tiada susulan baru
Hot topic  Topik panas (Baru)
No new  Topik panas (Tiada baru)
Poll  Undian (Baru)
No new votes  Undian (Tiada Baru)
Closed  Topik dikunci
Moved  Topik dipindah
 

Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd October 2018 - 07:31 AM