IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Cara cuci mesin top load?
FattahAmin
kiriman Mar 18 2022, 08:26 AM
Kiriman #21


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 62
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Mar 18 2022, 07:03 AM) *
Serious la 38 mins je tpi utk brapa capacity ye sbb samsung ada jgk quick wash yg 15mins tpi max 2 kg je. Kalau lebih 2kg for 38mins consider cepat dh tu sbb boleh basuh bnyk benda x perlu tnggu dlm sejam lebih baru siap


Betul tu. Kdg2 nak guna quick wash pn kena tngok jgk kalau baju tu kotor sngt. Baik x payah quick wash nnti lgi hapak & kotor je. Normal cycle mmg lama la kena tnggu tpi asalkan bersih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
belle123
kiriman Mar 19 2022, 12:10 AM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 14-September 16
No. Ahli: 2,649



QUOTE (john77 @ Mar 18 2022, 08:23 AM) *
Jimat space jgk kalau letak dlm drawer sbb size front load kecik je. Dulu guna mesin basuh top load mmg bergegar teruk sbb putaran tu kuat sngt tapi baju x bersih sngt pn. Hrga front load mahal sikit je kena ada budget lebih

yupp. lagipun ruang x besar pun front load yg panasonic ni punya which is bagus la sebab fit in any type of house jugak.. and kalau bayar installment bulanan pun baru berapa ratus which is still boleh tanggung
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Mar 19 2022, 12:14 AM
Kiriman #23


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (weiyaow @ Mar 18 2022, 07:03 AM) *
Serious la 38 mins je tpi utk brapa capacity ye sbb samsung ada jgk quick wash yg 15mins tpi max 2 kg je. Kalau lebih 2kg for 38mins consider cepat dh tu sbb boleh basuh bnyk benda x perlu tnggu dlm sejam lebih baru siap

yupp.. dia ada 2 kot capacity tu. tapi kalau ambik paling besar, yg 11kg tu pun dia still takes 38 minutes. sebab function dia pun mmg helps untuk basuh tu yg lagi cepat.. mmg worth it
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Terlajakpulak
kiriman Mar 19 2022, 12:16 AM
Kiriman #24


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 20
Sertai: 8-September 16
No. Ahli: 2,645



QUOTE (belle123 @ Mar 19 2022, 12:10 AM) *
yupp. lagipun ruang x besar pun front load yg panasonic ni punya which is bagus la sebab fit in any type of house jugak.. and kalau bayar installment bulanan pun baru berapa ratus which is still boleh tanggung

haah, kalau x silap bleh je fit dalam apartment so mmg saiz dia kalau duduk condo pulak, lagi lah muatt. apa apa pun mmg best sebab function dia ni susah nak dpt kat washer lain
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 29th November 2022 - 10:00 PM