IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> SyedHafidz.com | Kisah Mahasiswa Berpendapatan 4 Angka Sebulan
CekDet
kiriman Sep 9 2008, 05:17 PM
Kiriman #1


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Salam...

Mahasiswa 4 angka sebulan? belum keje dah pegang duit ke?

Semuanya di dalam Blog SyedHafidz.com | Nota Maya Usahawan Internet Muda.

Blog saya secara tak rasminya dah pun berusia setahun. Blog saya berkisar kepada aktiviti perniagaan yang saya jalankan di internet.
Seperkara lagi, dalam blog saya juga berkongsi tips dan triks bagaimana untuk menjalankan perniagaan internet.
Alhamdulillah sambutan kepada blog amat menggalakkan. Pengunjung berjaya mencapai target awal yang telah saya tetapkan..
hopefully akan sentiasa bertambah dari semasa ke semasa...
Kepada rakan2 yang berminat untuk mendalami perniagaan internet, anda dijemput dengan segala hprmatnya ke blog saya...
smile.gif
Thanks


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wgn_white
kiriman Sep 12 2008, 11:00 AM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 12-September 08
No. Ahli: 26



QUOTE (CekDet @ Sep 9 2008, 05:17 PM) *
Salam...

Mahasiswa 4 angka sebulan? belum keje dah pegang duit ke?

Semuanya di dalam Blog SyedHafidz.com | Nota Maya Usahawan Internet Muda.

Blog saya secara tak rasminya dah pun berusia setahun. Blog saya berkisar kepada aktiviti perniagaan yang saya jalankan di internet.
Seperkara lagi, dalam blog saya juga berkongsi tips dan triks bagaimana untuk menjalankan perniagaan internet.
Alhamdulillah sambutan kepada blog amat menggalakkan. Pengunjung berjaya mencapai target awal yang telah saya tetapkan..
hopefully akan sentiasa bertambah dari semasa ke semasa...
Kepada rakan2 yang berminat untuk mendalami perniagaan internet, anda dijemput dengan segala hprmatnya ke blog saya...
smile.gif
Thanks


Dah capai empat angka?
Ok...
Nak tengoklah...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g
kiriman Sep 12 2008, 11:11 AM
Kiriman #3


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



4 angka tak susah.. kena rajin sikit je dah boleh dpt sebulan income 4 angka bagi student spt keje parttime kat hotel, jual burger, freelance, dan lain2.. skang ni kena pk camana nak dpt 5 angka lak.. emmm rolleyes.gif


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 15 2008, 02:19 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



fuyooo.....nak dapat senang agaknya 4 angka tersebut. tapi yang payahnya adalah utk mengekalkan prestasi kita di peringkat 4 angka tersebut dan seterusnya boleh memberikan kita hasil pulangan 5 angka. Usaha tangga kejayaan semua. sapa rajin bekerja dan berusaha pasti akan mencapai segala-galanya


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 18 2008, 01:29 PM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



yups, nak kekalkan pendapatan memang susah..
kalau kita tak come out dngan income channel baru, ada kemungkinan akan menurun balik...
yang pasti, siapa rajin dia akan berjaya..


QUOTE (taukey @ Sep 15 2008, 02:19 PM) *
fuyooo.....nak dapat senang agaknya 4 angka tersebut. tapi yang payahnya adalah utk mengekalkan prestasi kita di peringkat 4 angka tersebut dan seterusnya boleh memberikan kita hasil pulangan 5 angka. Usaha tangga kejayaan semua. sapa rajin bekerja dan berusaha pasti akan mencapai segala-galanya



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 18 2008, 01:30 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



betul...
sekang ni target utk 5 angka pulak...
smile.gif

QUOTE (mat.g @ Sep 12 2008, 11:11 AM) *
4 angka tak susah.. kena rajin sikit je dah boleh dpt sebulan income 4 angka bagi student spt keje parttime kat hotel, jual burger, freelance, dan lain2.. skang ni kena pk camana nak dpt 5 angka lak.. emmm rolleyes.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 19 2008, 04:30 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



cek det ni mesti terror dalam bab bab cari duit tambahan atau sampingan atau utama. hehehe. sebab kalau dah target 5 angka tu memang dah capai target 4 angka lagi. saya setakat ni baru capai 3 angka jer baru. tu pun dah tambah semua sekaligus. sekarang nak cuba maintainkan pulak. byk lagi kena belajar. tapi aku masih kurang satu sahaja dalam pencarian duit sampingan ni. aku kurang fokus dan usaha. nak kata semangat tu hilang tak juga la. nak kata malas tu mmg betul. hehehe. korang buat apa kalau korang jadi malas? apa yang buatkan korang jadi rajin balik?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 22 2008, 02:51 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



saya bukanlah teror...Ramai lagi yang teror..
Yups, sebenarnya 60 % daripada income saya datang daripada autopilot & backend selling...
So, income saya sebenarnya banyak datang daripada income sampingan berbanding produk utama..
smile.gif
memang kena fokus bro...sebenarnya suma orang boleh cuma kurang fokus je..so just stake in focus!
saya cadangkan awak bina list untuk dapatkan residual income...
senang bila dah ada list..tak payah nak kalut bersaing dengan orang..
hohoho

QUOTE (taukey @ Sep 19 2008, 04:30 PM) *
cek det ni mesti terror dalam bab bab cari duit tambahan atau sampingan atau utama. hehehe. sebab kalau dah target 5 angka tu memang dah capai target 4 angka lagi. saya setakat ni baru capai 3 angka jer baru. tu pun dah tambah semua sekaligus. sekarang nak cuba maintainkan pulak. byk lagi kena belajar. tapi aku masih kurang satu sahaja dalam pencarian duit sampingan ni. aku kurang fokus dan usaha. nak kata semangat tu hilang tak juga la. nak kata malas tu mmg betul. hehehe. korang buat apa kalau korang jadi malas? apa yang buatkan korang jadi rajin balik?



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 24 2008, 12:14 PM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



mailing list memang penting. aku belum lagi berniat nak buat. biar aku power sedikit dalam blogging dahulu. sebab fokus aku buat masa ni mmg utk adsense dan program PPP. iklan link text ada susah sikit sebab google dapat detect pulak dah script script dan terus merundumkan PR blog


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 25 2008, 08:04 AM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



betull..aku mula2 dulu ingat mailinglist ni tak delah penting sangat walaupun beberapa im dah sound berpuluh kali yang list ni penitng untuk buat sale..mula2 aku tak paham dan tak yakin..tapi bila dah try skali, alhamdulillah..bolehlah..tapi takdelah sampai cam cekdet ngan taukey dapat dapat 3-4 angka tu..alaa skit2 jer..maklumlah sekarang nak fight ngan competitor susah skit..dah hampir setahun n nak kene renew domain baru ada sale yang boleh dikatakan alhamdulillah..tapi tulah, rezeki Allah ni tak datang bergolek kalau tak usaha dan takkan hilang kalau kita bersyukur..so kerapkanlah kita untuk bersyukur..Alahmdulillah


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 25 2008, 01:30 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



boleh buat secara sambilan kalau nak...Contohnya, awak buat 1 laporan @ produk percuma, dan collect senarai nama dari situ
tak susah kan...Pada saya kita tak perlu menunggu..


QUOTE (taukey @ Sep 24 2008, 12:14 PM) *
mailing list memang penting. aku belum lagi berniat nak buat. biar aku power sedikit dalam blogging dahulu. sebab fokus aku buat masa ni mmg utk adsense dan program PPP. iklan link text ada susah sikit sebab google dapat detect pulak dah script script dan terus merundumkan PR blog



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
taukey
kiriman Sep 25 2008, 06:53 PM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 194
Sertai: 14-September 08
No. Ahli: 38



QUOTE (wanmus @ Sep 25 2008, 08:04 AM) *
betull..aku mula2 dulu ingat mailinglist ni tak delah penting sangat walaupun beberapa im dah sound berpuluh kali yang list ni penitng untuk buat sale..mula2 aku tak paham dan tak yakin..tapi bila dah try skali, alhamdulillah..bolehlah..tapi takdelah sampai cam cekdet ngan taukey dapat dapat 3-4 angka tu..alaa skit2 jer..maklumlah sekarang nak fight ngan competitor susah skit..dah hampir setahun n nak kene renew domain baru ada sale yang boleh dikatakan alhamdulillah..tapi tulah, rezeki Allah ni tak datang bergolek kalau tak usaha dan takkan hilang kalau kita bersyukur..so kerapkanlah kita untuk bersyukur..Alahmdulillah



fuyoo 3 angka jer. RM100 sebulan. aku masih tak boleh lawan cekdet lagi. wanmus tipu arrr. wanmus nyer mesti gempak jugak. takkan la kot tak sampai 3 angka aku tu. hehehe. dan wanmus ada jual hosting pastu masuk team jutawan lagi. mesti hebat jugak.

cekdet ni lagi la. mesti senang senang dapat 4 angka tiap bulan nih. hehehe. nanti aku jadikan ko sifu aku. biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 26 2008, 10:30 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



wanmus ni sebenarnye merendah diri...huhuhu smile.gif
siap ada jual hosting lagi, musti income masyuk kan..saya pun teringin gak jual hosting tapi bukan sekarang la...kena tunggu sket masa lagi..
smile.gif

Sifu? Rasanya ramai lagi yang lebh hebat2...yang 5 angka yang dah ada...
tapi kalau nak berkongsi idea @ mintak pandangan tak da masalah..
mana saya boleh tolong saya akan tolong...as long as awak betul2 serius nak buat bisnes di internet ni..
wink.gif

QUOTE (taukey @ Sep 25 2008, 06:53 PM) *
fuyoo 3 angka jer. RM100 sebulan. aku masih tak boleh lawan cekdet lagi. wanmus tipu arrr. wanmus nyer mesti gempak jugak. takkan la kot tak sampai 3 angka aku tu. hehehe. dan wanmus ada jual hosting pastu masuk team jutawan lagi. mesti hebat jugak.

cekdet ni lagi la. mesti senang senang dapat 4 angka tiap bulan nih. hehehe. nanti aku jadikan ko sifu aku. biggrin.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 17th October 2019 - 01:22 AM