IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> Seremban ke Hatyai
cyclebin10
kiriman Nov 27 2018, 02:40 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



Siapa pernah travel dengan kereta dari seremban ke hatyai. Jalan terus atau berhenti-henti? Berapa jam sampai?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Susulan
cyclebin10
kiriman Nov 27 2018, 10:41 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (chucheongfan @ Nov 27 2018, 02:40 PM) *
eh... jauhnya.... kereta lama macam saya dah tak mampu lah, memang suruh anak hantar saya kalau nak pergi tempat jauh. Seremban ke hatyai mesti henti dalam 3 atau 4 kali, pemamdu kena rehat. Atau nak jimat masa, kena tukar orang jadi pemamdu.


Yeke? Saya rasa lebih dari 3 atau 4 kali kot bagi orang yang kurang daya keupayaan. Baru check tadi dalam 8 hingga 9 jam juga jarak perjalanan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Nov 28 2018, 12:47 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 91
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (cyclebin10 @ Nov 27 2018, 10:41 PM) *
Yeke? Saya rasa lebih dari 3 atau 4 kali kot bagi orang yang kurang daya keupayaan. Baru check tadi dalam 8 hingga 9 jam juga jarak perjalanan.

Betul tu. 8 hingga 9 jam jarak perjalanan dia. Kalau bawak slow mungkin 10 jam. Tapi bawak laju pun kena berhenti banyak kali. Driver kena rehat kereta pun kena rehat. Nanti enjin panas sangat kalau bawak straight sampai destinasi boleh brokedown sebab overheat..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Nov 29 2018, 09:56 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (bazaoyu @ Nov 28 2018, 12:47 PM) *
Betul tu. 8 hingga 9 jam jarak perjalanan dia. Kalau bawak slow mungkin 10 jam. Tapi bawak laju pun kena berhenti banyak kali. Driver kena rehat kereta pun kena rehat. Nanti enjin panas sangat kalau bawak straight sampai destinasi boleh brokedown sebab overheat..


Kalau pergi tempat tak familiar, kereta masalah nak hantar kedai baiki pun takut. Tauke jahat mesti naik harga dia dan bagi barang yang kualiti buruk. Jadi kena pasti kereta mampu jalan jauh, kalau tak lebih baik tak guna kereta tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Dec 1 2018, 12:19 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Nov 29 2018, 09:56 PM) *
Kalau pergi tempat tak familiar, kereta masalah nak hantar kedai baiki pun takut. Tauke jahat mesti naik harga dia dan bagi barang yang kualiti buruk. Jadi kena pasti kereta mampu jalan jauh, kalau tak lebih baik tak guna kereta tu.


Biasa saya servis kat servis center, bukan kat bengkel luar. Tapi servis center pun bagi je pilihan nak pakai minyak pelincir brand apa pun. So saya pakai Helix Ultra yang dibeli di station.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini


Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 26th August 2019 - 03:46 PM