IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Petronas, Shell, Petron, BHP loyalty kad
SitiKasih
kiriman Dec 12 2017, 07:30 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



salam semua, sekarang banyak kereta di jalan raya, semua mungkin ada kad petrol station kan?
aku ada semua kad, tapi biasanya pergi shell isi minyak, sebab dekat dengan rumah...
tapi rasanya point dia kurang sangat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Dec 12 2017, 07:51 AM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (SitiKasih @ Dec 12 2017, 07:30 AM) *
salam semua, sekarang banyak kereta di jalan raya, semua mungkin ada kad petrol station kan?
aku ada semua kad, tapi biasanya pergi shell isi minyak, sebab dekat dengan rumah...
tapi rasanya point dia kurang sangat...

sama dengan saya, sebab aku pandu motor, so aku rasa mestilah susah nak kumpul mata kad
jika bagi grab driver, senang lagi mereka kumpul mata, haha
setiap hari pandu kereta pergi sini sana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ironfist
kiriman Dec 12 2017, 03:05 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 29
Sertai: 20-August 14
Daripada: JB
No. Ahli: 2,524



QUOTE (SitiKasih @ Dec 12 2017, 07:30 AM) *
salam semua, sekarang banyak kereta di jalan raya, semua mungkin ada kad petrol station kan?
aku ada semua kad, tapi biasanya pergi shell isi minyak, sebab dekat dengan rumah...
tapi rasanya point dia kurang sangat...


yuppp skrg smpai kereta terlalu byk punca jam kat kl hahahhaahah
knp pkai shll?? point dia mmg susah nak dpat.. mcm aku dulu guna bnslnk tu jgak tapi points ciput je dpt
last2 tukr ke petronas
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pchanesuan
kiriman Dec 12 2017, 03:17 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 27
Sertai: 21-December 13
No. Ahli: 2,489



QUOTE (ironfist @ Dec 12 2017, 03:05 PM) *
yuppp skrg smpai kereta terlalu byk punca jam kat kl hahahhaahah
knp pkai shll?? point dia mmg susah nak dpat.. mcm aku dulu guna bnslnk tu jgak tapi points ciput je dpt
last2 tukr ke petronas


petronas?? ape yg bagusnye minyak petrol petronas tu????
dgr2 petronas punye points ade expiry date.... station lain rase nye x de pun expiry date mcm ptrn
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Dec 14 2017, 04:11 PM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



Aku pakai Petron punya MILES kad....
Sama dgn kad stesen minyak lain....Boleh guna mata ganjaran utk bayar barang dan minyak....
Lagi Petron stesen dia lebih baru
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Dec 14 2017, 04:14 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (SitiKasih @ Dec 12 2017, 07:30 AM) *
salam semua, sekarang banyak kereta di jalan raya, semua mungkin ada kad petrol station kan?
aku ada semua kad, tapi biasanya pergi shell isi minyak, sebab dekat dengan rumah...
tapi rasanya point dia kurang sangat...

Mungkin semua kad stesen minyak lebih kurang sama saje....
Atas keinginan yg mane stesen minyak awak suka lah...
Petronas tu promosi byk2 aku rasa x apa attractive pun
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rickyGG
kiriman Dec 14 2017, 06:39 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 16-April 17
No. Ahli: 2,719



QUOTE (Purika @ Dec 14 2017, 04:14 PM) *
Mungkin semua kad stesen minyak lebih kurang sama saje....
Atas keinginan yg mane stesen minyak awak suka lah...
Petronas tu promosi byk2 aku rasa x apa attractive pun

Kenapa pula?? Bila cakap tu... bagi tahu kenapa juga.. kerana aku dah lama guna petronas ok je... sampai lebih kurang 5 tahun dah... ok je... kurang isi kat tempat lain... biasanya kat rumah aku je.. promosi byk juga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rickyGG
kiriman Dec 14 2017, 07:02 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 16-April 17
No. Ahli: 2,719



QUOTE (Purika @ Dec 14 2017, 04:11 PM) *
Aku pakai Petron punya MILES kad....
Sama dgn kad stesen minyak lain....Boleh guna mata ganjaran utk bayar barang dan minyak....
Lagi Petron stesen dia lebih baru

Tapi aku rela guna kad mesra... senang sikit nk collect point juga... lagi2 skrg blh tukar lebih sikit... dan juga blh tukar utk baju limited.. byk promosi lagi tu... blh menang byk benda juga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Dec 14 2017, 09:27 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 38
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (Purika @ Dec 14 2017, 04:11 PM) *
Aku pakai Petron punya MILES kad....
Sama dgn kad stesen minyak lain....Boleh guna mata ganjaran utk bayar barang dan minyak....
Lagi Petron stesen dia lebih baru


serious laa boleh beli brg? asal member ak kate ptrn x boleh guna utk brg??
tapi petronas bagi aku mcm2 benefits dia.. contest pun menarik, promotion pun ok
baru2 ni aku suke dorg buat promotion baju limited edition smpena victory of mercedes AMG F1 tu heheh
beli rm 15 dapat point 200 gile x gile deal dia ahahahha..
kad pun senang nak apply.. x yah nak isi2 borang
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Dec 14 2017, 09:55 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 43
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (pchanesuan @ Dec 12 2017, 03:17 PM) *
petronas?? ape yg bagusnye minyak petrol petronas tu????
dgr2 petronas punye points ade expiry date.... station lain rase nye x de pun expiry date mcm ptrn


bagi i bagus je petronas ni lagi jimat tau x kalau u kire balik brapa Liter u isi dalam sebulan, u bleh dpt tau berapa u jimat ringgit u jimat
kalau pasal expiry date tu la kena berhati2 sbb u kena redeem sebelum expiry date.. selalunye kalau i xsilap, expiry date setiap 3-4 tahun i think..
so collect point u, then redeem byk2 hiihihihi hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jasmi
kiriman Dec 15 2017, 02:13 PM
Kiriman #11


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,708



QUOTE (sunflo0303 @ Dec 14 2017, 09:27 PM) *
serious laa boleh beli brg? asal member ak kate ptrn x boleh guna utk brg??
tapi petronas bagi aku mcm2 benefits dia.. contest pun menarik, promotion pun ok
baru2 ni aku suke dorg buat promotion baju limited edition smpena victory of mercedes AMG F1 tu heheh
beli rm 15 dapat point 200 gile x gile deal dia ahahahha..
kad pun senang nak apply.. x yah nak isi2 borang

Kan semua kad stesen minyak boleh redeem brg?
Mcm boleh redeem petrol, air mineral dll
Ye...Mcm Mesra kad guna SMS je boleh sign up
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Dec 15 2017, 02:38 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



Nampaknya semua rasa PETRONAS dan kad Mesra dorang pun....
Tidak jauh dr rumahku ada satu stesen minyak Petronas jugak....
Lagi, Petronas aset negara kita, kita haruslah sokong juga.....
Ada apa kelebihan Petronas lagi kot??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dalok
kiriman Dec 18 2017, 07:47 AM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 18-December 17
No. Ahli: 2,803



QUOTE (SitiKasih @ Dec 15 2017, 02:38 PM) *
Nampaknya semua rasa PETRONAS dan kad Mesra dorang pun....
Tidak jauh dr rumahku ada satu stesen minyak Petronas jugak....
Lagi, Petronas aset negara kita, kita haruslah sokong juga.....
Ada apa kelebihan Petronas lagi kot??

Byk kelebihan... tapi kena tahu sejarah dia juga... shell dengan petronas.. memang company besar juga... byk station lagi tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dalok
kiriman Dec 18 2017, 07:48 AM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 18-December 17
No. Ahli: 2,803



QUOTE (sunflo0303 @ Dec 14 2017, 09:27 PM) *
serious laa boleh beli brg? asal member ak kate ptrn x boleh guna utk brg??
tapi petronas bagi aku mcm2 benefits dia.. contest pun menarik, promotion pun ok
baru2 ni aku suke dorg buat promotion baju limited edition smpena victory of mercedes AMG F1 tu heheh
beli rm 15 dapat point 200 gile x gile deal dia ahahahha..
kad pun senang nak apply.. x yah nak isi2 borang

Aku tengah cari baju petronas... siapa ada dah?? Nk cari tapi byk tempat x ada stock dah.... mcm mana in... kat kl ada x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th January 2018 - 05:47 PM