IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> cara wat kertas kerja set upcyber cafe
jaybee87
kiriman Aug 1 2009, 05:42 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 96
Sertai: 3-December 08
Daripada: johor
No. Ahli: 404



salam sume2 otai..saya nk pendapat otai2 yang berpengalaman set up cyber cafe..ble terangkan satu persatu cadangan yang terbaik untuk membuka cyber cafe.. unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Aug 1 2009, 08:23 PM
Kiriman #2


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,181
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



CODE
http://niagait.myterengganu.net/


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Aug 2 2009, 08:06 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



jaybee ko nak buka cybercafe ker???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaybee87
kiriman Aug 2 2009, 10:10 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 96
Sertai: 3-December 08
Daripada: johor
No. Ahli: 404



QUOTE (rizputra7 @ Aug 2 2009, 08:06 PM) *
jaybee ko nak buka cybercafe ker???



insyaALLAH kalo xde aral yang melintang..dalam perancagan la...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Aug 3 2009, 12:59 AM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



puas aku cari topik nie..tiba2 jer hilang...huhuhu..ingat bunian mana adh sorokan .....aku buka jer buka cybercafe...baru 2bulan jer..kalu boleh korang ada apa2 maklumat pasal cc nie cerita ler kat aku... unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaybee87
kiriman Aug 5 2009, 03:18 PM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 96
Sertai: 3-December 08
Daripada: johor
No. Ahli: 404



QUOTE (rizputra7 @ Aug 3 2009, 12:59 AM) *
puas aku cari topik nie..tiba2 jer hilang...huhuhu..ingat bunian mana adh sorokan .....aku buka jer buka cybercafe...baru 2bulan jer..kalu boleh korang ada apa2 maklumat pasal cc nie cerita ler kat aku... unsure.gif


tau xpe aku cr gak
ngat mod anti aku sbb buang topik ni hehehe..
cemane ko nyer cc?
ok x?
perncngn aku aku cume nk mula ngn 20 pc je..
1 server..

13pc game 7 pc intrnt..

sape2 otai bole share penglmn dan pendpt..
ble cite..agk2 brape kos nyer skali
yang pentg skang ni server la...
server pe bgs..
instll game n software cume kat server jer..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Aug 9 2009, 07:44 PM
Kiriman #7


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



QUOTE
instll game n software cume kat server jer..


AKU CADANG MEMANG NAK BUAT MACAM NIE...TAPI MACAM CARA NAK BUAT????AKU PERNAH TGK CC CINA YG PUNYA....PC CLIENT TAK ADA HARD DISK....SEMUA PC CLIENT NIE DIKAWAL OLEH SERVER....

cc aku alhamdullih...setakat nie...boleh cukup2 hidup jer...bukan apa...buat masa nie aku cuma berani letak 10 pc yg second jer....itu pun boleh main internet jer....korang mesti tanya mengapa 10pc jer???napa tak ada games????...jawapan aku ialah pasal lesen pusat internet sampai sekarang tak lulus lagi....aku dah naik cemoh(bosan)....duk hari2 gie pejabat majlis perbandaran...


blog aku : http://deepface.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Aug 9 2009, 11:01 PM
Kiriman #8


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



sampai bile diaorg nak selesaikan lesen tu....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ganazz
kiriman Aug 10 2009, 06:24 AM
Kiriman #9


Pengurus Junior
******

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 4,181
Sertai: 12-November 08
Daripada: aku worang K.L (kg limbong daa)
No. Ahli: 223



sampai nampak $


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaybee87
kiriman Aug 10 2009, 12:11 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 96
Sertai: 3-December 08
Daripada: johor
No. Ahli: 404



xde sape2 ker yang ley share pengalaman dan pendapat???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Aug 10 2009, 02:08 PM
Kiriman #11


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



aku pernah tolong member aku buat kerts keje...sebelum nak buat pinjaman...
dalam kertas keje tu semua di senaraikan...kos...tapak...kawasan...tujuan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jaybee87
kiriman Aug 10 2009, 02:39 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 96
Sertai: 3-December 08
Daripada: johor
No. Ahli: 404



ok....kalo spec tuk pc biase ngn pc game cemane?
kalo server yang macam aku nk 2 cemane?
sape2 ble bgtau x?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Aug 10 2009, 02:55 PM
Kiriman #13


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



QUOTE
aku pernah tolong member aku buat kerts keje...sebelum nak buat pinjaman...
dalam kertas keje tu semua di senaraikan...kos...tapak...kawasan...tujuan...


CISQO PAS LER KAT AKU KERTAS KERJA TUE...AKU NAK TGK....CISQO AKU ADA MASUK BLOG KO...TAPI TAK BOLEH COMMENT..TRY KO TGK..KENAPA???AKU NAK JOIN PUN TAK TAHU NAK KLIK KAT MANA...TAHNIAH BRO...DAPAT MASUK "U"...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Aug 10 2009, 03:11 PM
Kiriman #14


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



tq2...nanti aku cari blk soft copy tu...
sebab aku tak buat full..aku tolong2 sikit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Aug 21 2009, 04:22 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



cisqo ada tak??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rizputra7
kiriman Sep 1 2009, 11:29 PM
Kiriman #16


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 316
Sertai: 22-September 08
Daripada: PERAK
No. Ahli: 80



jaybee..macam mana projek ko???cerita ler sikit,..
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 15th November 2019 - 04:18 AM