IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> roaming utk umrah
john77
kiriman Feb 14 2020, 12:00 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 52
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



Hai semua,
bulan dpn aku ngn wife nak g umrah tapi aku tgk plan roaming ni mak aih mahal plak 38 ringgit sehari, korang time g umrah dulu pakai telco sana ke mcm mn? Taku ade emergency ke apa. bukan nk pakai sgt pun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 19 2020, 08:51 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (john77 @ Feb 14 2020, 12:00 PM) *
Hai semua,
bulan dpn aku ngn wife nak g umrah tapi aku tgk plan roaming ni mak aih mahal plak 38 ringgit sehari, korang time g umrah dulu pakai telco sana ke mcm mn? Taku ade emergency ke apa. bukan nk pakai sgt pun.


Aku pakai celcom je dulu. Murah rm68 satu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Feb 19 2020, 08:53 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 66
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 19 2020, 08:51 PM) *
Aku pakai celcom je dulu. Murah rm68 satu


Yes betul, if beli sim sana mahal around 100 lebih duit malaysia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 21 2020, 12:48 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (weiyaow @ Feb 19 2020, 08:53 PM) *
Yes betul, if beli sim sana mahal around 100 lebih duit malaysia


Iye memang la dapat banyak gb tapi bukan guna habis pun. Tak berbaloi bayar mahal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Feb 21 2020, 12:50 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 66
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 21 2020, 12:48 PM) *
Iye memang la dapat banyak gb tapi bukan guna habis pun. Tak berbaloi bayar mahal


Thats why ramai guna telco sendiri, nak harapkan wifi lambat sbb ramai yg pergi sana.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RamlahYop
kiriman Feb 23 2020, 11:31 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 31-August 16
No. Ahli: 2,640



QUOTE (cyclebin10 @ Feb 19 2020, 08:51 PM) *
Aku pakai celcom je dulu. Murah rm68 satu


RM68 14 hari celcom umrah plan dah kira paling murah dah sebab kalau roaming and local simcard mmg boleh cecah beratus dah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 23 2020, 11:33 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (RamlahYop @ Feb 23 2020, 11:31 PM) *
RM68 14 hari celcom umrah plan dah kira paling murah dah sebab kalau roaming and local simcard mmg boleh cecah beratus dah


yes if tunjuk tiket flight mas dapat buy 1 free 1 tau. berbaloi sangat beli
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Feb 23 2020, 11:34 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (weiyaow @ Feb 21 2020, 12:50 PM) *
Thats why ramai guna celcom je baru rm68 satu


line laju 4g pulak tu, cemana celcom laju dekat malaysia cemtu la dia laju dekat sana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Imranchoii
kiriman Feb 23 2020, 11:37 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 7
Sertai: 31-August 16
No. Ahli: 2,641



QUOTE (weiyaow @ Feb 19 2020, 08:53 PM) *
Yes betul, if beli sim sana mahal around 100 lebih duit malaysia


Local simcard STC RM120 utk 30 hari. Alah pergi dlm 2 minggu je sana rugi je byr mahal bukan boleh bwk balik guna kat sini pun.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 27th February 2020 - 11:18 PM