IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Hendak membeli handfon baharu
melindaapang
kiriman Jan 18 2016, 03:27 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



Aku punya Note2 dah rosak. Oleh itu, aku kene beli handfon yg baharu
Aku percaya tentu ada byk offers dlm Tahun Baharu Cina yg akan dtg ni
Note2 aku hanya guna hampir 2 tahun aje dah rosak mampos!
Minta rekomen skt. Handfon yg mane lbh rekomen?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Jan 18 2016, 05:43 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Samsung handfon bagus. Relatif aku tengah guna Samsung Note5
Cantik betul! Aku ingin beli jugak tp xde duit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jan 19 2016, 11:42 AM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



awak blh beli XiaoMi atau Huawei jika awak bimbang akn harga yg tinggi
sbb high spec handfon mahal sgt manakala handfon XiaoMi atau HuaWei lbh murah skt
keburukannya cume adalah handfon mudah hangat je, spec dia okei
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jan 19 2016, 04:38 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (bazaoyu @ Jan 18 2016, 05:43 PM) *
Samsung handfon bagus. Relatif aku tengah guna Samsung Note5
Cantik betul! Aku ingin beli jugak tp xde duit


jgnlah ckp cam tu
bkn lah xde duit, cume x ckp byk je! haha
klo kamu mmg berminat sgt, belilah secondhand (peace
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jan 19 2016, 04:47 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (chucheongfan @ Jan 19 2016, 11:42 AM) *
awak blh beli XiaoMi atau Huawei jika awak bimbang akn harga yg tinggi
sbb high spec handfon mahal sgt manakala handfon XiaoMi atau HuaWei lbh murah skt
keburukannya cume adalah handfon mudah hangat je, spec dia okei


harga dua-dua ni mmg murah berbanding ngan handfon berjenama lain
walaupun harganya mahal sgt, tp aku tetap suka akn handfon Samsung
inilah sbb aku nk tahu Tahun Baharu Cina yg akn dtg ni
ade x sebarang promo dr mane2
beli secara promo dpt jimat skt haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Jan 20 2016, 11:25 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



cuba gi groupon sana cari. mungkin groupon masih ada jual lg
ataupun TS blh beli secara online shopping
tp aku entahlah website dia. TS cuba google dia, pasti dpt search
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jan 21 2016, 12:16 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (cyclebin10 @ Jan 20 2016, 11:25 AM) *
cuba gi groupon sana cari. mungkin groupon masih ada jual lg
ataupun TS blh beli secara online shopping
tp aku entahlah website dia. TS cuba google dia, pasti dpt search


Aku berasa terlalu berisiko utk membeli handfon secara online.
Dulu, rakan aku pernah membuat pembelian dr internet telah menyebabkan ditipu dan kehilangan wang yg byk
Oleh itu, aku tidak akn membeli sebarang benda dr internet
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aronebox
kiriman Jan 21 2016, 01:02 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 21-January 16
No. Ahli: 2,584



Aku tak sure ade promotion ke tidak
tp aku tahu bahawa telco2 pasti ade menjual handfon yg harga murah
TS cuba gi tanya camne nk dpt tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aronebox
kiriman Jan 21 2016, 05:39 PM
Kiriman #9


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 21-January 16
No. Ahli: 2,584



----------duplicate----------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Jan 21 2016, 05:43 PM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



Betul kata. Cuba gi website di bawah tu
TS blh sign pakej dr telco lalu ambik handfon
klo sign pakej, harga handfon akn caj lbh murah skit

https://www.celcom.com.my/cs/Satellite?c=PB...d=1360826467841
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 22 2016, 11:12 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



Aku pengguna Celcom jugak. Aku tlh subscribe plan yg bernama First Gold
Aku sungguh memuaskan plan tersebut
kerana plan ni terdpt sebyk 4GB data + 4GB celcom wifi
kamu juga akn dpt 1GB yg percuma dlm setiap hujung minggu, jd kamu akn dpt 4GB dlm sebulan
berdasarkan kebaikan di atas semua, kamu hanya perlu bayar RM100 shj
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jan 22 2016, 12:01 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



QUOTE (sunflo0303 @ Jan 21 2016, 05:43 PM) *
Betul kata. Cuba gi website di bawah tu
TS blh sign pakej dr telco lalu ambik handfon
klo sign pakej, harga handfon akn caj lbh murah skit

https://www.celcom.com.my/cs/Satellite?c=PB...d=1360826467841


Aku menjumpa handfon kegemaran aku! Harganya juga berpatutan
terima kasih atas memberi info yg begitu penting
Aku akn gi ke Celcom outlet yg berdekatan lalu subscribe plan dia haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Jan 22 2016, 12:54 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (melindaapang @ Jan 22 2016, 12:01 PM) *
Aku menjumpa handfon kegemaran aku! Harganya juga berpatutan
terima kasih atas memberi info yg begitu penting
Aku akn gi ke Celcom outlet yg berdekatan lalu subscribe plan dia haha


Betul tu. Aku pn baru subscribe je
Lbh baik kamu pergi subscribe dgn secepat mungkin
krn subscribe skrg akn dpt petrol voucher yg percuma sbyk RM30
rugi klo dah abis, baiklah pergi skrg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dam Oss
kiriman Feb 22 2016, 12:25 PM
Kiriman #14


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 22-February 16
No. Ahli: 2,586



QUOTE (melindaapang @ Jan 18 2016, 04:27 PM) *
Aku punya Note2 dah rosak. Oleh itu, aku kene beli handfon yg baharu
Aku percaya tentu ada byk offers dlm Tahun Baharu Cina yg akan dtg ni
Note2 aku hanya guna hampir 2 tahun aje dah rosak mampos!
Minta rekomen skt. Handfon yg mane lbh rekomen?


kau hendak beli hp? beli la handfon baharu macam s*ny xp*ria, as*s zen*one atau la xiaom* yang lagi rekomen sekarang ni.


--------------------
Training ISO for All business activities by OSS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 01:40 PM