IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cerita seram, kongsikan pengalaman anda
♦محمد أفيق♦
kiriman Feb 7 2009, 04:03 PM
Kiriman #1


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



salam kepada semua warga cakap.net
di sini sy nak kongsikan sedikit pengalaman seram aku mase praktikal dulu.mei 2007

aku praktikal di cheras. pada bulan mei aku ditugaskan untuk menyiapkan projek IT di KLCC tower 2.
pada 1 hari tu.aku dan member praktikal disuruh oleh boss untuk bermalam di tower2 aras 50 untuk menjaga bilik saliran.kalau xsilap aku di syrikat PETROFAC.

kul 1 pagi aku dan member naik la atas. berbual2. dok tgk pemandangan KL dari atas.tgk dari bilik bos. maklum la gawat.xpernah naik. kawasan office tu luas. aku nak pergi dapur. tok buat air.aku ajak member aku.aku takut. dia kata ala..pergi aje..xde benda..

aku xde la bukak semua lampu office. aku g dapur. bile time nak kuar.aku ternampak kelibat benda hitam botak. men sorok2 celah meja...aku ingatkan kwn aku. kebetulan dia pon botak.

aku ckp "jgn la ko nak men2 ngan aku. aku nampak ko"..aku pon kejar la..cari..men "cakk"..xde plak dia.

"dah la aku penat.nak minum sat"..

aku g blk kat bilik bos...member aku ade sana...dia tgh call gf dia..perghh..ape lagi..rase nak terjun aje dari atas..nasib baik la aku tak teruskan men hide n seek ngan benda tadi.kalau tak..terjumpe... wacko.gif

itu la pengalaman aku..

kalau anda semua ade cite seram+mistik+misteri..kongsi la kat sini.. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mat.g™
kiriman Feb 7 2009, 10:27 PM
Kiriman #2


Eksekutif
***

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 742
Sertai: 2-June 08
Daripada: Saujana Putra
No. Ahli: 4



Ok ni lak cerita aku, last week hari sabtu aku sendirian pergi pasang besi sangkut langsir dekat apartment yg baru siap belum diduduki utk disewakan.. Semua ada 4 batang besi ternasuk ruang tamu.. tp yg menjadi sedikit keajaiban ialah bila aku nak pasang besi terakhir di bilik ketiga maka cerita bermula..

ok cengini masa tu pukul 6.45 petang dah dekat2 nak maghrib lah.. aku sebelum panjat tangga untuk tebuk dinding test dulu alat drill mcm biasa, kemudian panjat tangga dan acu kan mata gerudi elok2 pada tempat lubang yg ditanda.. dan tekan drill dengan kemasnya... tp aikk... aku punya driller tak jalan.. tak logik drill baru beli brand "makita" harga RM620 yg kontraktor pro je yg pakai.. Aku pon toleh kebawah.. mak aii bila pulak suiz socket/plug tu ditutup sedangkan aku test sebelum tala kedinding ok je function driller aku ni.. hemmm takpa aku pon turunlah tangga pi tengok suiz socket, aku tak fikir apa2 lagi mgkn aku yg tertutup ke apa ke... Lepas tu aku pon ON semula suiz dan test driller semua ok... dan naik semula tangga, kasik tala kat dinding tadi tekan pemacu... mak aiiii sekali lagi tak mau hidup aku.. tgk kat suiz masih ON, aik pelik sungguh aku berkali2 tekan pacu tak mau jugak hidup.. aku turun je tangga tekan terus je hidup... haiyaaa naik meremang bulu roma aku... ini tak boleh jadi ada benda naik main2 dgn aku ni.. aku pon cakap sendirian "ini rumah aku, aku tak kacau ko, ko jgnlah kacau aku"... aku pun dgn spontan terus laungkan azan... abis je aku terus cakap dlm hati "kalo kali ni masih tak jalan, aku balik je..." kuar gak peluh jantan aku seketika... Lepas tu aku naik kasik tala dan tekan pacu.. emm terus ok boleh gerudi mcm biasa.. aku pon cepat2 pasang dan rasa nak balik serta merta.. maklumlah makhluk halus aktif dikala nak senja ni... aku pon cabotttt!!!

itulah sedikit cerita kisah benar aku.. w/pun takde nampak/bunyi apa2 tp yg pasti ada makhluk yg aku tak nampak dengan mata kasar sedang nak main2 dgn aku masa tu.. depa nak test aku kot.. hehehe sweat.gif


--------------------
matg.net
My Focal 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Feb 7 2009, 11:00 PM
Kiriman #3


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



nasib baik xnampak cam tu..siap men hide and seek lagi..

dulu kat kg...melaka..aku men bola tgh mlm..sekali aku tertendang bola jauh dlm semak..xberapa besar la..
aku nak g amik.sepupu aku takutkan..katanya situ ade busut..ade penunggu la..
tapi aku jugak kena amik.sebab aku yg tendang..
aku g sorang.xde org nak teman..

dengan mulut aku ni baca cam2 ayat..aku g la. sepupu2 aku semua tgk..bukan nak teman!
aku g..bola tu plak jatuh kat tempat bakar sampah..dlm hati aku xnak amik. tunggu pagi esok.terang.

dengan perlahan aku amik bola tu.betul2 tempat bakar sampah..
aku amik bola tu..dgn x sengaja...tempat bakar sampah tu berapi.cam ade org tgh bakar..
dlm hati aku ni hanya tuhan aje la yg tahu..terperanjat.aku campak bola tu kat api..lantak la..
aku cabutt...xingat punya laju..terus xmen dah..
ermm...benda ni ade sebenarnya..aku byk pengalaman mistik2 ni..nanti sambung...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
munger
kiriman Mar 1 2009, 04:29 AM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 184
Sertai: 18-November 08
Daripada: not at my desk
No. Ahli: 271



bila nk smbg qifa??


--------------------
budak2 men kotak..men kotak tepi sungai..oi bahaya tuh

Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 1 2009, 11:02 AM
Kiriman #5


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (munger @ Mar 1 2009, 04:29 AM) *
bila nk smbg qifa??

org lain sambung dulu la....pengalaman2 lepas belum ingat...ade mase dia akan dtg dgn sendiri...

ni mistik kelakau la...mase study dulu..ade la member2 aku ni..dia bagi ringtone suara pontianak menjerit..mmg seram la dgr nya..ade suatu mlm aku tdo lewat..esok kelas pagi..dlm kul 4..pastu aku pon setkan alarm pakai tones suara pontianak tu..
bile pag dia berbunyi..dgn segera dlm mimpi aku dtg pontianak nak cekik aku..pergh...mmg tak boleh blah..bukan men ramai pontianak.kejau aku..kat sebelah aku aje jeritnya(sebab hp letak kat bantal)..sejak dari tu..serik nak buat tones hantu tu..buat lagu zapin...nyaman aje jiwa nak bgn pagi..hahai... hface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 1 2009, 03:17 PM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



aku pun ada pengalaman, sewaktu balik jam 1:20 pagi nampak perempuan berambut panjang berbaju hitam sedang mendukung anak yang berpakaian putih .... huhuhu seram giler beb


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Mar 1 2009, 03:37 PM
Kiriman #7


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your D®EamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



QUOTE (Padaiyappa @ Mar 1 2009, 03:17 PM) *
aku pun ada pengalaman, sewaktu balik jam 1:20 pagi nampak perempuan berambut panjang berbaju hitam sedang mendukung anak yang berpakaian putih .... huhuhu seram giler beb


yeke padayaippa ? ko tak ajak perempuan berambut panjang berbaju hitam sedang mendukung anak yang berpakaian putih tu join bisnes ko sekali ke 24.gif 24.gif 24.gif


--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 1 2009, 09:11 PM
Kiriman #8


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (WebZone-_-Attack @ Mar 1 2009, 03:37 PM) *
yeke padayaippa ? ko tak ajak perempuan berambut panjang berbaju hitam sedang mendukung anak yang berpakaian putih tu join bisnes ko sekali ke 24.gif 24.gif 24.gif

hahai....dia nak join MLM kot padai..org kata..kalau nampak..kita jgn tegur..buat tak tahu aje..biar ia tegur kita dulu.hahai..
ade sorang bro ni cite..dia keje kat UTM skudai..IVAT..dia buat keje kat lab sampai pagi.
dia nampak ade lembaga..dia tegur..pastu dia sakit..6 bulan klau tak silap...
kesian kat dia..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
munger
kiriman Mar 2 2009, 04:09 AM
Kiriman #9


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 184
Sertai: 18-November 08
Daripada: not at my desk
No. Ahli: 271



len kali benda pelik2 jgn ditegur..klu nk tegur gak..pandai2 la ko tanggung..hhuhu


--------------------
budak2 men kotak..men kotak tepi sungai..oi bahaya tuh

Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 2 2009, 09:43 AM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



boleh tegur kalau ada 3 jurus .....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 2 2009, 11:18 AM
Kiriman #11


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (Padaiyappa @ Mar 2 2009, 09:43 AM) *
boleh tegur kalau ada 3 jurus .....

ape 3 jurus tu..
padai terangkan...xpon buat tutorial ke... blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 2 2009, 11:33 AM
Kiriman #12


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



3 jurus .. membunuh ...

kalau nak tahu, kena ikut ... business


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 2 2009, 11:34 AM
Kiriman #13


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (Padaiyappa @ Mar 2 2009, 11:33 AM) *
3 jurus .. membunuh ...

kalau nak tahu, kena ikut ... business

hahai...trick nak ikut bisnes...sambil bisnes...boleh belajar 3 jurus..jurus xtahu.jirus tahu..
hahai..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 2 2009, 12:18 PM
Kiriman #14


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



biasalah, sambil menyelam ... minum air


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Mar 3 2009, 01:12 PM
Kiriman #15


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



laughing.gif laughing.gif laughing.gif nak tergolak den baco korang ni la.. ade ke nak ajak antu masuk mlm??


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 3 2009, 01:19 PM
Kiriman #16


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (aina_sara @ Mar 3 2009, 01:12 PM) *
laughing.gif laughing.gif laughing.gif nak tergolak den baco korang ni la.. ade ke nak ajak antu masuk mlm??

kalau la hantu tu buat MLM..mesti ramai yang ikut..sebab siapa berani lawan hantu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 3 2009, 02:11 PM
Kiriman #17


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



antu antu MLM ada banyak


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aina_sara
kiriman Mar 5 2009, 12:42 PM
Kiriman #18


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



masa aku belajar dulu, dok umah sewa kat pantai dalam tingkat 5.. ada satu malam tu, aku tgh tido bertiga ngan member2, kitorang bukak tingkap seluas2nya (maklum ler umah tinggi, takkan ada org nak panjat masuk lak kan?) tiba2 aku terjaga... aku nmpk sepintas lalu lembaga itam berlari keluar dari bilik aku.. mak aiii... seram giler.. orang minyak ke apa?? sib baik dia tak rogol aku. fuhh.gif kalu x habis kedaraan aku..


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
♦محمد أفيق♦
kiriman Mar 5 2009, 01:40 PM
Kiriman #19


Timbalan Pengurus
*****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 2,582
Sertai: 28-November 08
Daripada: FKEKK
No. Ahli: 373



QUOTE (aina_sara @ Mar 5 2009, 12:42 PM) *
masa aku belajar dulu, dok umah sewa kat pantai dalam tingkat 5.. ada satu malam tu, aku tgh tido bertiga ngan member2, kitorang bukak tingkap seluas2nya (maklum ler umah tinggi, takkan ada org nak panjat masuk lak kan?) tiba2 aku terjaga... aku nmpk sepintas lalu lembaga itam berlari keluar dari bilik aku.. mak aiii... seram giler.. orang minyak ke apa?? sib baik dia tak rogol aku. fuhh.gif kalu x habis kedaraan aku..

sampai ke situ di fikirkannya...mase dia kuar tu npe tak panggil...interview sket..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
padaiyappa©
kiriman Mar 5 2009, 02:49 PM
Kiriman #20


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 392
Sertai: 8-October 08
Daripada: India
No. Ahli: 103



sesiapa nak nampak antu, malam malam dalam pukul 12 kasi keluar rumah,

lepas tu cakap

" Hiiii langsuir aku cabar kau,,, keluarlah kau !!!"

(langsuir boleh tukar pocong, puntianak, hantu kabaret dan jenis jenis antu)

kalau tak kuar tu maknanya tak ada antu, kalau keluar tu maknanya ada antu ....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 20th October 2019 - 09:31 AM