IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Cerita seram, kongsikan pengalaman anda
aina_sara
kiriman Mar 5 2009, 02:50 PM
Kiriman #21


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 418
Sertai: 12-July 08
No. Ahli: 5



QUOTE (qifa_87 @ Mar 5 2009, 02:40 PM) *
sampai ke situ di fikirkannya...mase dia kuar tu npe tak panggil...interview sket..


baik punya idea... mega_shok.gif


--------------------
www.tupperclick.com
Simply good living solutions!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwan
kiriman Aug 25 2009, 01:07 PM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 39
Sertai: 25-August 09
No. Ahli: 1,817



QUOTE (qifa_87 @ Feb 7 2009, 04:03 PM) *
salam kepada semua warga cakap.net
di sini sy nak kongsikan sedikit pengalaman seram aku mase praktikal dulu.mei 2007

aku praktikal di cheras. pada bulan mei aku ditugaskan untuk menyiapkan projek IT di KLCC tower 2.
pada 1 hari tu.aku dan member praktikal disuruh oleh boss untuk bermalam di tower2 aras 50 untuk menjaga bilik saliran.kalau xsilap aku di syrikat PETROFAC.

kul 1 pagi aku dan member naik la atas. berbual2. dok tgk pemandangan KL dari atas.tgk dari bilik bos. maklum la gawat.xpernah naik. kawasan office tu luas. aku nak pergi dapur. tok buat air.aku ajak member aku.aku takut. dia kata ala..pergi aje..xde benda..

aku xde la bukak semua lampu office. aku g dapur. bile time nak kuar.aku ternampak kelibat benda hitam botak. men sorok2 celah meja...aku ingatkan kwn aku. kebetulan dia pon botak.

aku ckp "jgn la ko nak men2 ngan aku. aku nampak ko"..aku pon kejar la..cari..men "cakk"..xde plak dia.

"dah la aku penat.nak minum sat"..

aku g blk kat bilik bos...member aku ade sana...dia tgh call gf dia..perghh..ape lagi..rase nak terjun aje dari atas..nasib baik la aku tak teruskan men hide n seek ngan benda tadi.kalau tak..terjumpe... wacko.gif

itu la pengalaman aku..

kalau anda semua ade cite seram+mistik+misteri..kongsi la kat sini.. rolleyes.gif


alaaa ko ni kan....x yah mengarut la...
tu semua hanye ilusinasi ko je dalam ketakutan,try kalo ko wat biase or wat brani,gerenti ko x akan nmpak...
ni ko buat takut,memang la ko akan nmpak tapi tu cume ilusinasi ko jer,bnde nye bukannye ade pun...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WebZone-_-Attack
kiriman Aug 25 2009, 07:05 PM
Kiriman #23


Eksekutif Senior
****

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 1,951
Sertai: 19-September 08
Daripada: ۞-> In Your DŽEamS ۩ <-l
No. Ahli: 51



QUOTE (iwan @ Aug 25 2009, 01:07 PM) *
alaaa ko ni kan....x yah mengarut la...
tu semua hanye ilusinasi ko je dalam ketakutan,try kalo ko wat biase or wat brani,gerenti ko x akan nmpak...
ni ko buat takut,memang la ko akan nmpak tapi tu cume ilusinasi ko jer,bnde nye bukannye ade pun...



Mmg hantu tak dapat buat apa2 kat kita, kalau terjumpa, perasan takut tu yg menbuatkan hantu tu semakin berani.

Apa yg ko perlu tahu, kalau ko belajar ilmu ghaib, ataupun sudah dikurniakan bakat oleh Allah, ko mmg boleh nampak hantu, jin dan sebagainya.

Ko nak percaya atau tidak, terpulang. Manusia ada kelebihan utk melihat semua tu, semuanya ada cara dan perlu di izikan oleh ALLAH.



--------------------

~If LiFe iS A gaMe, I Wish U Will Always WiN~
~If Life Is A journey, I Wish U Will WalK On RoseS~
~If LiFe Is A JoY, I Wish U AlwaYs Smile~
~MaY EverY DaY BrinG U HappinesS & PeacE In YouR HearT~
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th October 2019 - 12:47 PM