IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Petronas upgrade minyak baru
tennyliew
kiriman Feb 10 2019, 09:23 PM
Kiriman #21


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 02:19 AM) *
ya, mmg begitu luar biasa sebab formula dia dgn ron95 lain tiada sama... ada bahan tambahan utk menjaga enjin kita...

primax 95 pro drive ni dua kali ganda bahan minyak utk menbersihkan enjin kita... lain kali enjin blh tahan lama kan...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Feb 10 2019, 09:47 PM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (tennyliew @ Feb 10 2019, 09:23 PM) *
primax 95 pro drive ni dua kali ganda bahan minyak utk menbersihkan enjin kita... lain kali enjin blh tahan lama kan...

selain primax pro drive ni ada bahan tambahan, dia juga dua kali ganda membersihkan enjin kita... jadi kalau mmg nak sayang kereta pakai apa yg sesuai utk enjin kita jadi bila service akan nampak minyak hitam lebih bersih
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BukitRibuan
kiriman Feb 10 2019, 09:50 PM
Kiriman #23


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 15
Sertai: 28-July 16
No. Ahli: 2,628



QUOTE (MalaysiaBoleh @ Feb 10 2019, 09:17 PM) *
kalau mcm tu mmg bagus, kena seterus guna petronas ron95 pro drive... aku pun harap blh jimat minyak aku sebab selalu nak outstation kerja...

kalau outstation mmg guna pro drive ni baik... sebab bahan tambahan di dalam pro drive blh bersih kan enjin dan bila dekat highway blh rasa kereta stabil dia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TOFU
kiriman Feb 10 2019, 10:32 PM
Kiriman #24


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 17-April 17
No. Ahli: 2,721



QUOTE (BukitRibuan @ Feb 10 2019, 09:50 PM) *
kalau outstation mmg guna pro drive ni baik... sebab bahan tambahan di dalam pro drive blh bersih kan enjin dan bila dekat highway blh rasa kereta stabil dia

betul ke bahan tambahan tu begitu hebat... aku biasa guna minyak hitam yg bagus utk stabil enjin saya dan minyak guna ron97 shj...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TOFU
kiriman Feb 10 2019, 10:34 PM
Kiriman #25


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 5
Sertai: 17-April 17
No. Ahli: 2,721



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 09:47 PM) *
selain primax pro drive ni ada bahan tambahan, dia juga dua kali ganda membersihkan enjin kita... jadi kalau mmg nak sayang kereta pakai apa yg sesuai utk enjin kita jadi bila service akan nampak minyak hitam lebih bersih

ron95 pro drive pun blh bersih minyak hitam ke? ada benda yg sama dgn minyak hitam? aku ingat minyak tu bagi power perjalanan shj?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Feb 10 2019, 10:36 PM
Kiriman #26


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (TOFU @ Feb 10 2019, 10:32 PM) *
betul ke bahan tambahan tu begitu hebat... aku biasa guna minyak hitam yg bagus utk stabil enjin saya dan minyak guna ron97 shj...

aku pernah cuba ron95 dan ron97 rasa sama jer... lebih baik jimat wang guna ron95... tapi petronas ron95 pro drive aku rasa lain sikit sebab formula yang lain... sekurang2 enjin saya skrg kurang suara dah... mungkin minyak baik blh baiki enjin saya
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Feb 10 2019, 10:38 PM
Kiriman #27


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 92
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



QUOTE (tennyliew @ Feb 10 2019, 09:23 PM) *
primax 95 pro drive ni dua kali ganda bahan minyak utk menbersihkan enjin kita... lain kali enjin blh tahan lama kan...

walaupun enjin blg tahan lama jgn salah faham tidak tukar minyak hitam, dua2 ni amat penting utk enjin kita... jadi minyak hitam guna yg betul dan ron95 pilih pro drie mmg jimat, bersih dan tahan lama
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Feb 10 2019, 10:40 PM
Kiriman #28


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 47
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (TOFU @ Feb 10 2019, 10:34 PM) *
ron95 pro drive pun blh bersih minyak hitam ke? ada benda yg sama dgn minyak hitam? aku ingat minyak tu bagi power perjalanan shj?

aku rasa lain benda ni... ron95 pro drive bagi penjagaan utk enjin dan bila perjalanan akan stabil bila dengar enjin suara... power mmg ada jika you pijak kuat2 minyak tu...hahaha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 10 2019, 11:20 PM
Kiriman #29


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (tennyliew @ Feb 10 2019, 02:16 AM) *
Wow, apa terjadi kpd petronas RON95 pro drive ni? fomula baru mmg begitu baik performance? aku belum cuba lagi...


Aku dah cuba primax 95 tu..Petronas guna formula baru supaya kereta gerak lancar... Bagi aku boleh rasa la beza dia..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 10 2019, 11:23 PM
Kiriman #30


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 10:38 PM) *
walaupun enjin blg tahan lama jgn salah faham tidak tukar minyak hitam, dua2 ni amat penting utk enjin kita... jadi minyak hitam guna yg betul dan ron95 pilih pro drie mmg jimat, bersih dan tahan lama


Berbeza la bro.. PRIMAX 95 Drive Pro ini jaga enjin kereta supaya bersih masa kereta bergerak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 10 2019, 11:37 PM
Kiriman #31


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 10:36 PM) *
aku pernah cuba ron95 dan ron97 rasa sama jer... lebih baik jimat wang guna ron95... tapi petronas ron95 pro drive aku rasa lain sikit sebab formula yang lain... sekurang2 enjin saya skrg kurang suara dah... mungkin minyak baik blh baiki enjin saya


Saya setuju,, sebab kereta saya pon makin senyap.... Saya guna petrol ni dari balik kampung lepas sampai hari ni... Boleh rasa bezanya esp, masa drive atas 100k/j
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Feb 10 2019, 11:43 PM
Kiriman #32


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (bazaoyu @ Feb 10 2019, 09:47 PM) *
selain primax pro drive ni ada bahan tambahan, dia juga dua kali ganda membersihkan enjin kita... jadi kalau mmg nak sayang kereta pakai apa yg sesuai utk enjin kita jadi bila service akan nampak minyak hitam lebih bersih


Betul tu... lagi satu saya suka petrol pro-drive ni sebab ada detergent so takde la kotor sgt asap kereta pon...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 22nd September 2019 - 10:24 AM