IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Online Sales, Online Sales
Bilabong98
kiriman Sep 6 2019, 11:31 PM
Kiriman #21


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 4
Sertai: 27-September 16
No. Ahli: 2,653



QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


TM dengan warisan seni, aku ada tengok digi punya projek 'Footbraille' utk merdeka video. Biasa laa x sempurna kalau xde video merdeka, barulah ada feel sambutan merdeka tu sikit. Lagipun semua videos sempena merdeka ni bagus utk semaikan rasa cintakan negara utk generasi dulu mahupun skrg .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 7 2019, 11:27 PM
Kiriman #22


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (RamlahYop @ Sep 6 2019, 11:02 PM) *
Tahun ni yg #JalurLebarJalurGemilang tu perkongsian tentang warisan budaya kini lebih mudah dan lebih meluas dgn menggunakan internet. TM plan pun ramai je org guna kalau nk bandingkan dgn telco lain sebab maybe sekarang ada streamyx tv semua.


Nasib baik negara kita ada telco ni yang seperti TM menawarkan perkhidmatan internet yang murah ni kami baru boleh dapat melayari internet dengan mengikuti jejak dunia laman web sekarang.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 7 2019, 11:32 PM
Kiriman #23


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


TM ni tak ada tanggungjawab dengan melindungi budaya warisan ni tapi mereka juga bekerja keras untuk hasilkan video ni ingatkan kami tentang seni ukuran ni yang hampir dilupakan oleh masyarakat kini.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Sep 7 2019, 11:35 PM
Kiriman #24


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (zizi_zack @ Sep 4 2019, 07:53 PM) *
Dekat kini, banyak online sales ni seperti menjadi jurujual sesuatu produk tapi kena daftar sebagai ahli mereka untuk dapatkan bekalan produk untuk jual.


Tapi perkhidmatan internet ni yang paling penting kerana jika tiada TM yang membina menara isyarat tu negara kita tiada system internet yang sempurna seperti hari ini dan online sales juga tidak dapat dimulakan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Sep 7 2019, 11:38 PM
Kiriman #25


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 33
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (MissSheety @ Sep 7 2019, 11:35 PM) *
Tapi perkhidmatan internet ni yang paling penting kerana jika tiada TM yang membina menara isyarat tu negara kita tiada system internet yang sempurna seperti hari ini dan online sales juga tidak dapat dimulakan.


Memang betul ni telco TM ni merupakan tulang belakang system telco negara kami dengan selama ni melabur atas kemudahan internet awam dan kebanyakan telco juga sewa menara isyarat dengan TM.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 8 2019, 08:43 PM
Kiriman #26


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 8 2019, 08:46 PM
Kiriman #27


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (NibongTebalOrang @ Sep 6 2019, 11:23 PM) *
Telco lain pun x ada lagi rasanya unifi tv dan high performance wireless router with broadband. Semua pakej lengkap semua mcm ni susah nak cari. Cuma kena buat perbandingan harga ikut kesesuaian data usage sebelum subscribe.


TM punya pakej ni memang lengkap termasuk talian, happytv dan internet ni dengan harga tu kira murah untuk sekeluarga gunakan.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 8 2019, 09:01 PM
Kiriman #28


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



g
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 8 2019, 09:03 PM
Kiriman #29


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (Bilabong98 @ Sep 6 2019, 11:31 PM) *
TM dengan warisan seni, aku ada tengok digi punya projek 'Footbraille' utk merdeka video. Biasa laa x sempurna kalau xde video merdeka, barulah ada feel sambutan merdeka tu sikit. Lagipun semua videos sempena merdeka ni bagus utk semaikan rasa cintakan negara utk generasi dulu mahupun skrg .


Setiap perayaan haruslah menonton tajuk video yang berbeza dan merdeka ni ada TM punya video ni yang sesuai untuk sambutan perayaan ni.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sunflo0303
kiriman Sep 8 2019, 11:09 PM
Kiriman #30


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 67
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,465



QUOTE (weiyaow @ Sep 6 2019, 10:48 AM) *
TM tiap2 tahun mesti ada je video merdeka. kalau tak merdeka pun hari raya pun ada jugak. Mesti nak promosi plan terbaru kot


Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 8 2019, 11:14 PM
Kiriman #31


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 8 2019, 11:09 PM) *
Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.


Syarikat ni memang baik kerana dengan keuntungun mereka masih akan keluarkan kos untuk hasilkan video menjaga warisan budaya negara kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cyclebin10
kiriman Sep 8 2019, 11:23 PM
Kiriman #32


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 74
Sertai: 7-June 13
No. Ahli: 2,468



QUOTE (sunflo0303 @ Sep 8 2019, 11:09 PM) *
Rasanya TM ni hanya menjalani tanggungjawab sebuah syarikat pulang balik kepada masyarakat sahaja dengan menghasilkan video sambutan tu.


Syarikat ni memang baik kerana dengan keuntungun mereka masih akan keluarkan kos untuk hasilkan video menjaga warisan budaya negara kita.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 18th September 2019 - 07:49 PM