IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

> Buku buku
bazaoyu
kiriman Jun 13 2019, 05:07 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 90
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Hai,

Biasanya apa orang buat dgn buku buku masa belajar dulu yek?

Ramai kawan saya bagi junior je dulu, tapi saya tak sempat nak promote dulu. sekarang dah berhabuk dekat rumah tu ha... Nak buang sayang sebab belum 5 tahun pon... So agak macam relevant lagi la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Susulan
john77
kiriman Jun 17 2019, 09:07 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (bazaoyu @ Jun 13 2019, 05:07 PM) *
Hai,

Biasanya apa orang buat dgn buku buku masa belajar dulu yek?

Ramai kawan saya bagi junior je dulu, tapi saya tak sempat nak promote dulu. sekarang dah berhabuk dekat rumah tu ha... Nak buang sayang sebab belum 5 tahun pon... So agak macam relevant lagi la



Bagi tempat recycle lagi baloi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 18 2019, 09:45 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (john77 @ Jun 17 2019, 09:07 PM) *
Bagi tempat recycle lagi baloi


Kalau surat khabar ataupun benda2 yg lain ok lah bagi tempat recycle, tapi buku2 ni yg masih boleh diguna sayanglah kalau buat begitu sahaja, mungkin kita x mau guna lagi tapi ada pula org kat luar tu yg berminat...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Purika
kiriman Jun 22 2019, 05:17 PM
Kiriman #4


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 14-December 17
No. Ahli: 2,801



QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:45 PM) *
Kalau surat khabar ataupun benda2 yg lain ok lah bagi tempat recycle, tapi buku2 ni yg masih boleh diguna sayanglah kalau buat begitu sahaja, mungkin kita x mau guna lagi tapi ada pula org kat luar tu yg berminat...


Tapi buku tu kalau tak best macam mana nak jual lebih baik recycle kan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Jun 25 2019, 08:47 AM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:17 PM) *
Tapi buku tu kalau tak best macam mana nak jual lebih baik recycle kan


X kira best ke x tentu ada org yg berminat dgn nya asalkan ia masih berada dlm keadaan yg baik dan bukan sudah buruk2, anda jual pd harga yg murah tentu ada org yg mau beli.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
titipoh
kiriman Jun 25 2019, 09:04 AM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 26-March 13
No. Ahli: 2,440



QUOTE (MrFantastic @ Jun 25 2019, 08:47 AM) *
X kira best ke x tentu ada org yg berminat dgn nya asalkan ia masih berada dlm keadaan yg baik dan bukan sudah buruk2, anda jual pd harga yg murah tentu ada org yg mau beli.

Betul tu, kalau majalah atau komik alam yg sudah x dpt nak jumpai kat pasaran ada org yg akan belinya dgn harga yg tinggi, yg penting anda dpt cari pembeli tersebut gedik.gif Cara paling mudah ialah dgn guna Carousell.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 09:15 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (titipoh @ Jun 25 2019, 09:04 AM) *
Betul tu, kalau majalah atau komik alam yg sudah x dpt nak jumpai kat pasaran ada org yg akan belinya dgn harga yg tinggi, yg penting anda dpt cari pembeli tersebut gedik.gif Cara paling mudah ialah dgn guna Carousell.

Hmm aku tau yg Carousell ni boleh guna utk jual barang 2nd hand tapi mudahke nak cari pembeli kat situ? Bukannya semua org yg berminat dng barang yg kita jual dan lagipun kita perlu bersaing dgn penjual2 lain yg beribu2 org tu..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jun 25 2019, 09:20 AM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:15 AM) *
Hmm aku tau yg Carousell ni boleh guna utk jual barang 2nd hand tapi mudahke nak cari pembeli kat situ? Bukannya semua org yg berminat dng barang yg kita jual dan lagipun kita perlu bersaing dgn penjual2 lain yg beribu2 org tu..

X perlu nak risau tentang perkara ni, mrk dilengkapi dgn fungsi Bump dan Spotlight yg membolehkan pembeli nampak barang2 yg kita jual dgn lebih mudah, boleh guna Carousell Coins utk dptkan perkhidmatan mrk tu, cuba tengok link kat bawah ni

https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Jun 25 2019, 09:21 AM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 24
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (chucheongfan @ Jun 25 2019, 09:20 AM) *
X perlu nak risau tentang perkara ni, mrk dilengkapi dgn fungsi Bump dan Spotlight yg membolehkan pembeli nampak barang2 yg kita jual dgn lebih mudah, boleh guna Carousell Coins utk dptkan perkhidmatan mrk tu, cuba tengok link kat bawah ni

https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/


Mcm tu rupanya.... tapi Carousell Coin tu buat apa punya ye? Benda utk kita beli-belah ke dlm Carousell?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chucheongfan
kiriman Jun 25 2019, 09:24 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 61
Sertai: 20-April 13
No. Ahli: 2,443



QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:21 AM) *
Mcm tu rupanya.... tapi Carousell Coin tu buat apa punya ye? Benda utk kita beli-belah ke dlm Carousell?

Bukan, Carousell Coin tu utk beli fungsi yg aku katakan sebelum ini iaitu fungsi Bump dan Spotlight, kalau topup Carousell Coin utk belinya kita akan dpt rebate dan lebih menjimatkan perbelanjaan kita, jadi jgnlah lupa tentang fungsi ni kalau berminat nak jadi penjual di Carousell.

https://support.carousell.com/hc/en-us/arti...arousell-Coins-
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Kirim dalam topik ini
- bazaoyu   Buku buku   Jun 13 2019, 05:07 PM
- - john77   QUOTE (bazaoyu @ Jun 13 2019, 05:07 PM) H...   Jun 17 2019, 09:07 PM
|- - cyclebin10   QUOTE (john77 @ Jun 17 2019, 09:07 PM) Ba...   Jun 18 2019, 04:31 PM
||- - bazaoyu   tu la.. saya fikir pun sama.. mula2 ingat nak jual...   Jun 18 2019, 04:35 PM
|- - MrFantastic   QUOTE (john77 @ Jun 17 2019, 09:07 PM) Ba...   Jun 18 2019, 09:45 PM
|- - cyclebin10   QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:45 P...   Jun 21 2019, 12:12 PM
||- - Purika   QUOTE (cyclebin10 @ Jun 21 2019, 12:12 PM...   Jun 22 2019, 05:05 PM
||- - Lullaby   QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) Ca...   Jun 22 2019, 05:18 PM
|||- - melindaapang   QUOTE (Lullaby @ Jun 22 2019, 05:18 PM) a...   Jun 22 2019, 05:43 PM
|||- - Shahmir   QUOTE (melindaapang @ Jun 22 2019, 05:43 ...   Jun 25 2019, 08:51 AM
||- - kwanny   QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) Ca...   Jun 22 2019, 05:25 PM
|||- - melindaapang   QUOTE (kwanny @ Jun 22 2019, 05:25 PM) Ca...   Jun 22 2019, 05:37 PM
||- - sunflo0303   QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) Ca...   Jun 25 2019, 12:01 AM
|||- - titipoh   QUOTE (sunflo0303 @ Jun 25 2019, 12:01 AM...   Jun 25 2019, 09:03 AM
|||- - MrFantastic   QUOTE (titipoh @ Jun 25 2019, 09:03 AM) H...   Jun 25 2019, 09:12 AM
||- - MrFantastic   QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:05 PM) Ca...   Jun 25 2019, 08:46 AM
|- - Purika   QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:45 P...   Jun 22 2019, 05:17 PM
|- - MrFantastic   QUOTE (Purika @ Jun 22 2019, 05:17 PM) Ta...   Jun 25 2019, 08:47 AM
|- - titipoh   QUOTE (MrFantastic @ Jun 25 2019, 08:47 A...   Jun 25 2019, 09:04 AM
|- - Shahmir   QUOTE (titipoh @ Jun 25 2019, 09:04 AM) B...   Jun 25 2019, 09:15 AM
|- - chucheongfan   QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:15 AM) H...   Jun 25 2019, 09:20 AM
|- - Shahmir   QUOTE (chucheongfan @ Jun 25 2019, 09:20 ...   Jun 25 2019, 09:21 AM
|- - chucheongfan   QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 09:21 AM) M...   Jun 25 2019, 09:24 AM
- - MrFantastic   Boleh tawarkan harga yg murah utk jual kpd junior ...   Jun 18 2019, 09:43 PM
|- - Lullaby   QUOTE (MrFantastic @ Jun 18 2019, 09:43 P...   Jun 22 2019, 05:20 PM
|- - kwanny   QUOTE (Lullaby @ Jun 22 2019, 05:20 PM) Y...   Jun 22 2019, 05:26 PM
- - sunflo0303   Tak silap aku, kalau yang guna carousell tu best s...   Jun 24 2019, 11:58 PM
- - Shahmir   QUOTE (sunflo0303 @ Jun 24 2019, 11:58 PM...   Jun 25 2019, 08:52 AM
|- - MrFantastic   QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 08:52 AM) H...   Jun 25 2019, 09:10 AM
|- - chucheongfan   QUOTE (Shahmir @ Jun 25 2019, 08:52 AM) H...   Jun 25 2019, 09:18 AM
- - Shahmir   QUOTE (sunflo0303 @ Jun 24 2019, 11:58 PM...   Jun 25 2019, 08:54 AM


Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 21st August 2019 - 11:50 AM