IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

2 Mukasurat V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Mencari pengasuh utk anak berbeza spectrum
zizi_zack
kiriman Nov 14 2018, 11:28 AM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



Saya tengah mencari pengasuh part-time untuk tolong saya jaga anak autism hyperactive. Ada sapa-sapa nak recommend?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 14 2018, 02:43 PM
Kiriman #2


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (zizi_zack @ Nov 14 2018, 11:28 AM) *
Saya tengah mencari pengasuh part-time untuk tolong saya jaga anak autism hyperactive. Ada sapa-sapa nak recommend?


Skang ni bnyk platform boleh cari. Tp sy sarankan bro/sis jgn tngk dkt FB buat sementara waktu ni. Bru2 ni ada kes :

https://www.facebook.com/harianmetro/posts/...77052?__tn__=-R

Pengasuh dr FB ni
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 14 2018, 04:48 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (zizi_zack @ Nov 14 2018, 11:28 AM) *
Saya tengah mencari pengasuh part-time untuk tolong saya jaga anak autism hyperactive. Ada sapa-sapa nak recommend?

Cube ko google homeservice nanny kat malaysia. Rasa ada la tak silap aku sebab pernah member aku bagitau satu website ni boleh book pengasuh dari online. Lupa pulak nama website tu adui
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 14 2018, 04:50 PM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (john77 @ Nov 14 2018, 02:43 PM) *
Skang ni bnyk platform boleh cari. Tp sy sarankan bro/sis jgn tngk dkt FB buat sementara waktu ni. Bru2 ni ada kes :

https://www.facebook.com/harianmetro/posts/...77052?__tn__=-R

Pengasuh dr FB ni

Oii main gila kalau ambik pengasuh dari fesbuk. Dah banyak kes dera budak2 walaupun kanak2 istimewa. Ish jangan la tambah kes takut aku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Nov 14 2018, 04:53 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 38
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (john77 @ Nov 14 2018, 02:43 PM) *
Skang ni bnyk platform boleh cari. Tp sy sarankan bro/sis jgn tngk dkt FB buat sementara waktu ni. Bru2 ni ada kes :

https://www.facebook.com/harianmetro/posts/...77052?__tn__=-R

Pengasuh dr FB ni

Betul lor. Jangan ambil dari FB. I pernah experience hire pengasuh dari FB baru 2 hari jaga my baby sudah ada kesan-kesan bruise then i terus fired dia. Dia baby jatuh sendiri tapi of course salah dia ma sepatutnya dia jaga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 14 2018, 06:46 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (weiyaow @ Nov 14 2018, 04:48 PM) *
Cube ko google homeservice nanny kat malaysia. Rasa ada la tak silap aku sebab pernah member aku bagitau satu website ni boleh book pengasuh dari online. Lupa pulak nama website tu adui



apa nama website tu?boleh tanyakan? kalau feedback okay tgh survey jugak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MissSheety
kiriman Nov 14 2018, 06:51 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 27-March 17
No. Ahli: 2,705



QUOTE (tennyliew @ Nov 14 2018, 04:53 PM) *
Betul lor. Jangan ambil dari FB. I pernah experience hire pengasuh dari FB baru 2 hari jaga my baby sudah ada kesan-kesan bruise then i terus fired dia. Dia baby jatuh sendiri tapi of course salah dia ma sepatutnya dia jaga.



cuba la avoid pengasuh dari fb or group2 mcm tu. mmg bahaya, lesen pon belom tentu ada tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 15 2018, 03:08 PM
Kiriman #8


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (weiyaow @ Nov 14 2018, 04:48 PM) *
Cube ko google homeservice nanny kat malaysia. Rasa ada la tak silap aku sebab pernah member aku bagitau satu website ni boleh book pengasuh dari online. Lupa pulak nama website tu adui


Tgh tengok-tengok jugak tapi banyak website rupanye, tak tahu nak pilih yang mana satu. Aku agak dalam seminggu tengok-tengokkan anak tu dah ok dah.. Cube la tanyakan apa website tu...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zizi_zack
kiriman Nov 15 2018, 03:09 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 14
Sertai: 29-March 17
No. Ahli: 2,709



QUOTE (MissSheety @ Nov 14 2018, 06:51 PM) *
cuba la avoid pengasuh dari fb or group2 mcm tu. mmg bahaya, lesen pon belom tentu ada tu


saya pon setuju. banyak sgt kes sekarang tambah lagi budak-budak special need ni. Sebab tu kalau boleh nak cari orang yang paham sikit pasal budak-budak autism.. kalau ada lesen lagi bagos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bazaoyu
kiriman Nov 16 2018, 11:05 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 58
Sertai: 17-March 13
No. Ahli: 2,436



Saya pon ada anak buah autism.. Mak dgn ayah dia mula hantar pergi taska masa umur 3 tahun. Kat sana dia ok, sbb dia sukaa main dgn teacher dia.

Lepas tu diorang tukar taska lain. Setiap kali nak pergi mesti dia buat perangai. Rupa-rupanyaa taska baru ada timetable kne belajar sikit-sikit. Teacher pulak cam tak bg chance kat special needs ni... Anak-anak ni mn tau duduk diam iyee dok.. So patah balik pergi taska lama.

Saje je nak cerita..... Moralnye anak2 ni nak jaga diorang tak senang tapi tak tak susah. Kalau pengasuh paham kerenah anak autism biar pelik mcm mn pon... Anak tuh ok je... Jadi kena cari yg bersabar dan ada awareness sikit

Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 16 2018, 05:37 PM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (MissSheety @ Nov 14 2018, 06:46 PM) *
apa nama website tu?boleh tanyakan? kalau feedback okay tgh survey jugak


dah tanya. ni ha website dia

https://www.caregiverasia.com/services?locale=en-MY

nampak pun macam legit. member aku tu cakap price rate pun murah
Go to the top of the page
 
+Quote Post
weiyaow
kiriman Nov 16 2018, 05:41 PM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 56
Sertai: 4-June 13
No. Ahli: 2,463



QUOTE (zizi_zack @ Nov 15 2018, 03:08 PM) *
Tgh tengok-tengok jugak tapi banyak website rupanye, tak tahu nak pilih yang mana satu. Aku agak dalam seminggu tengok-tengokkan anak tu dah ok dah.. Cube la tanyakan apa website tu...

https://www.caregiverasia.com/services?locale=en-MY cuba check ni. ni yang kawan aku recommend tu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tennyliew
kiriman Nov 16 2018, 05:46 PM
Kiriman #13


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 38
Sertai: 3-June 13
No. Ahli: 2,461



QUOTE (weiyaow @ Nov 16 2018, 05:41 PM) *
https://www.caregiverasia.com/services?locale=en-MY cuba check ni. ni yang kawan aku recommend tu


Ohh yang ni ke.. pernah dengar ni. jiran i pernah panggil pengasuh caregiver jaga anak dia. i sempat la cakap2 dengan caregiver tu masa dia jaga dulu. Memang sopan dan nampak pandai sangat jaga budak2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 16 2018, 06:19 PM
Kiriman #14


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (weiyaow @ Nov 14 2018, 04:50 PM) *
Oii main gila kalau ambik pengasuh dari fesbuk. Dah banyak kes dera budak2 walaupun kanak2 istimewa. Ish jangan la tambah kes takut aku


Haha. betul2 FB skang bersepah kes. Tiap bulan msti ada je kes2 libatkan anak2, budak kecik, org tua. haih malaysia2. Tp tu lah, yg mncari kt FB tu pon tak leh la nk salahkan dia kalau dia dah cuba tnya tempat lain
Go to the top of the page
 
+Quote Post
john77
kiriman Nov 16 2018, 06:21 PM
Kiriman #15


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 13-March 17
Daripada: shah alam
No. Ahli: 2,702



QUOTE (tennyliew @ Nov 16 2018, 05:46 PM) *
Ohh yang ni ke.. pernah dengar ni. jiran i pernah panggil pengasuh caregiver jaga anak dia. i sempat la cakap2 dengan caregiver tu masa dia jaga dulu. Memang sopan dan nampak pandai sangat jaga budak2


Ade ke lagi service lain selain babysitting? mcm okay je aku tngk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 16 2018, 06:29 PM
Kiriman #16


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (weiyaow @ Nov 16 2018, 05:37 PM) *
dah tanya. ni ha website dia

https://www.caregiverasia.com/services?locale=en-MY

nampak pun macam legit. member aku tu cakap price rate pun murah


La website ni ke? abg aku ada kerja part time as physiotherapist kt situ. Katanya mmg okay sbb masa flexible. Payment dr pihak CaregiverAsia tu pon okay. Boleh la survive haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FattahAmin
kiriman Nov 16 2018, 06:31 PM
Kiriman #17


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 15-March 17
Daripada: Shah Alam
No. Ahli: 2,703



QUOTE (john77 @ Nov 16 2018, 06:21 PM) *
Ade ke lagi service lain selain babysitting? mcm okay je aku tngk


Depends pada kawasan kau jugak. Service yg ada pon mcm2 jugak aku tngk. Babysitting. Physiotherapist. Jga orang tua. Berpantang pon adooo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Nov 20 2018, 12:05 PM
Kiriman #18


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (MissSheety @ Nov 14 2018, 06:51 PM) *
cuba la avoid pengasuh dari fb or group2 mcm tu. mmg bahaya, lesen pon belom tentu ada tu


Aku pernah dengar dr kawan ku yg cari pengasuh dr FB, lepas bertemu dia terus mintak deposit utk dua bulan dan lepas datang servis utk seminggu sudah hilang bayangnya, telefon bimbit pun x dpt nak contact, bermcm2 org pun ada skrg haih.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrFantastic
kiriman Nov 20 2018, 12:12 PM
Kiriman #19


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 18
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,778



QUOTE (tennyliew @ Nov 16 2018, 05:46 PM) *
Ohh yang ni ke.. pernah dengar ni. jiran i pernah panggil pengasuh caregiver jaga anak dia. i sempat la cakap2 dengan caregiver tu masa dia jaga dulu. Memang sopan dan nampak pandai sangat jaga budak2


Caregiverasia ini ada servis kat bandar2 besar saje ke? Kerana aku tinggal agak luar dr kawasan bandar jadi x tau sama ada coverage mrk ada sampai ke situ atau x.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shahmir
kiriman Nov 20 2018, 01:33 PM
Kiriman #20


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 19
Sertai: 3-August 17
No. Ahli: 2,779



QUOTE (FattahAmin @ Nov 16 2018, 06:31 PM) *
Depends pada kawasan kau jugak. Service yg ada pon mcm2 jugak aku tngk. Babysitting. Physiotherapist. Jga orang tua. Berpantang pon adooo


Dulu aku pun menghadapi masalah cari org utk jaga ibubapa ku yg telah tua, pergerakan ada masalah sikit dan takut nanti ada apa2 yg berlaku kat rumah tapi x ada org yg tau. Lepas direkomen oleh kawan ku tentang website Caregiverasia ini aku pun cuba2 lah dan sampai hari ini pun aku masih guna servis mrk, mmg bagus dan boleh dipercayai.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Mukasurat V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 19th December 2018 - 07:54 AM