IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Tip Cover Malu
rajakamil
kiriman Sep 22 2008, 02:22 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



Berikut adalah tips tips berkesan untuk cover malu, bukan cover kemaluan ok? hehe

a. Jika diketawakan rakan ketika tertidur kat opis hingga meleleh air liur basi…terus bangun separuh sedar dan buat-buat kene sawan sambil keluarkan lagi air liur. Gerenti member korang akan panik dan berenti ketawakan korang.

b. Kalau tersilap menyapa orang yang tak dikenali…teruskan
menganggap dia kenalah korang dan bagi dia duit kononnya korang pernah berhutang dengannya. Mesti dia pun mengaku korang kenalannya.

c. Jika ditegur orang kerana zip seluar terbuka…jawab je dengan selamba mengatakan ini adalah gaya berfesyen atau katakan bahawa zip itu rosak sambil berfalsafah ‘biar rosak zip, jangan rosak akhlak’.

d. Bercakap sorang diri kerana member ketinggalan kat
belakang…teruskan bercakap dan ketawa sambil menyumpah member korang tu sensorang. Tentu orang takkan gelakkan
kerana menyangka korang ada masalah mental kronik.

e. Tersilap masuk tandas wanita… buat buat wajah gelabah dan cemas sambil berlakon menyatakan tujuan korang masuk kerana nak mencari isteri atau awek korang yang dah sejam tadi tapi tak keluar-keluar lagik


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 22 2008, 03:11 PM
Kiriman #2


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



kamil, macam penah terjadi kat ko je..
hehehe
jangan tak mengaku plak...
lebih2 lagi yang termasuk toilet ppuan..
ko buat2la jadi cam orang minyak ke...
hehehe


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jasmanjunid
kiriman Sep 22 2008, 04:54 PM
Kiriman #3


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 19-September 08
Daripada: KL
No. Ahli: 50



Salam hormat,
Bagus gak tips tu tapi semuanya masih belum pernah JJ alami. Semoga dijauhkan dan laa ni dah nampak semula ramai yang suka cakap sorang-sorang.
Me kaceh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CyberBot
kiriman Sep 22 2008, 06:45 PM
Kiriman #4


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Moderator
Kiriman: 139
Sertai: 20-September 08
Daripada: Kuala Lipis, Pahang
No. Ahli: 75



Huh... Ni bukan tips tapi lawak jenaka... Hahahaha biggrin.gif


--------------------
My world is here at Cakap.Net!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 23 2008, 01:22 AM
Kiriman #5


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



hahahahha..yang best tu kalau member kat belakang dan wat cakap sorang2..hahaaha..mau tak gila pulak orang cakap..tak pun korang berlakon ade bluetooth headset kat telinga korang..alaa kan sekarang orang semua cakap tak pegang handphone..so kornag berlagaklah cakap pakai earphone tu..mesti diorang tengok kejap pastu wat tak tahu balik..hahahhaha..tips yang bagus lagi menggalakkan pertambahan statistik sakit mental kat malaysia..hahahaha


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jasmanjunid
kiriman Sep 23 2008, 07:44 AM
Kiriman #6


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 141
Sertai: 19-September 08
Daripada: KL
No. Ahli: 50



Salam hormat,
Tapi jangan lupa ada gak orang yang cakap sorang-sorang ni berjaya jadi bermidato terbaik. Alamak lupa plak namanya. Ramai gak yang JJ tengok pakai bluetooth headset laa ni tapi tertanya-tanya gak JJ. Betui ke dema tu tengah bertelefon???
Me kaceh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rajakamil
kiriman Sep 23 2008, 09:13 AM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 68
Sertai: 9-September 08
No. Ahli: 18



QUOTE (CekDet @ Sep 22 2008, 03:11 PM) *
kamil, macam penah terjadi kat ko je..
hehehe
jangan tak mengaku plak...
lebih2 lagi yang termasuk toilet ppuan..
ko buat2la jadi cam orang minyak ke...
hehehe


siot je smile.gif Untuk pengetahuan korang, Cek Det ni biasa jugak masuk toilet pompuan wink.gif. Terutama masa Ops Kapel masa muda-muda dulu dekat KMM. Hehe, jangan tak ngaku plak Cek Det. Tak baik tipuuuu.

Huahua, rindu plak aku dekat zaman muda-muda dulu.

Owh ye, tips ni boleh sahaja diubah suai seperti apa yang wanmuss cakap tu biggrin.gif
Aku masa baca balik, tegelak smpi nak tercirit ~


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanmus
kiriman Sep 23 2008, 04:21 PM
Kiriman #8


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 394
Sertai: 8-September 08
Daripada: Johor dan terengganu
No. Ahli: 16



hehehe..kalau nak tips merapu banyak jer aku boleh bagi..maklumlah bulan puasa nih tak leh sangat nak bergelak ketawa kan nanti tak pasal2 kurus pahala puasa yang dah duk tahan lapar dari pagi sampai ke maghrib..hehehehehe..tapi yang masalah yang aku biasa jadi malu ialah salah tegur orang..aku nampak macam kenal, terus sapa..kalau duk jauh bolehlah cover2 kan..ni kalau duk tepi..huhu..malu tahap kritikal aku rasa..tapi aku cakap lah sory salah orang..arituh lagi best, aku dah nak tepuk bahu dah, mujur brader tu sempat berpaling, rupanya aku salah orang lagi..hahahha..malunya diriku ini...so pengajaran ialah, tengok dulu betul2 orang sebelum tegur...hehhe


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
exinco
kiriman Sep 24 2008, 07:29 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 8-September 08
No. Ahli: 11



pasal salah masuk tandas perempuan tu, saya benar2 mengalaminya. untungnya tak ada orang disitu waktu itu. sebenarnya ada kawan yang menyapa dari jauh tetapi pada sangkaan saya, dia ingin berbual. sebenarnya dia ingin beritahu bahawa itu tandas perempuan.

nasiblah aku buang yang ringan2 je.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 28 2008, 10:57 PM
Kiriman #10


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Takde la selalu...kadang2 je..hehe
tu takpe...dibolehkan...smile.gif

tula...kalau ada masa nanti aku nak kena jumpa hang la...
lama tak jumpa kawan2 lama...terasa rindu la plak..



QUOTE (rajakamil @ Sep 23 2008, 09:13 AM) *
siot je smile.gif Untuk pengetahuan korang, Cek Det ni biasa jugak masuk toilet pompuan wink.gif. Terutama masa Ops Kapel masa muda-muda dulu dekat KMM. Hehe, jangan tak ngaku plak Cek Det. Tak baik tipuuuu.

Huahua, rindu plak aku dekat zaman muda-muda dulu.

Owh ye, tips ni boleh sahaja diubah suai seperti apa yang wanmuss cakap tu biggrin.gif
Aku masa baca balik, tegelak smpi nak tercirit ~



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CekDet
kiriman Sep 28 2008, 11:02 PM
Kiriman #11


Eksekutif Junior
**

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 150
Sertai: 9-September 08
Daripada: www.SyedHafidz.com
No. Ahli: 21



Nasib baik takde ppuan ek...kalau ada konfem dorang menjerit punya...
time tu memang sah2la kena kantoi...
kalau kena tangkap ngan pak guard memang mennjawab la..
smile.gif
ho! ho!
but, it is such an interesting experience kalau fikri2kan..


QUOTE (exinco @ Sep 24 2008, 07:29 PM) *
pasal salah masuk tandas perempuan tu, saya benar2 mengalaminya. untungnya tak ada orang disitu waktu itu. sebenarnya ada kawan yang menyapa dari jauh tetapi pada sangkaan saya, dia ingin berbual. sebenarnya dia ingin beritahu bahawa itu tandas perempuan.

nasiblah aku buang yang ringan2 je.



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 6th December 2022 - 11:52 AM