IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> free upgrade, lebih data
TunTeratai
kiriman Nov 4 2016, 05:40 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



salam...

tengok facebook celcom free upgrade bagi semua iphone customer, selain dari iphone user, ada free upgrade juga ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faizuldin
kiriman Nov 6 2016, 02:55 PM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 2-October 16
No. Ahli: 2,663



QUOTE (TunTeratai @ Nov 4 2016, 05:40 PM) *
salam...

tengok facebook celcom free upgrade bagi semua iphone customer, selain dari iphone user, ada free upgrade juga ke?


free upgrade? betol ke ni. mane ade telco yg selalu bgi free.....adui...free la kasi android ok ko....kasi siok iphone user sebab tu risau customer lari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abang Jib
kiriman Nov 6 2016, 11:59 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 17-June 16
No. Ahli: 2,615



QUOTE (TunTeratai @ Nov 4 2016, 05:40 PM) *
salam...

tengok facebook celcom free upgrade bagi semua iphone customer, selain dari iphone user, ada free upgrade juga ke?


ya tu, bukan memang free upgrade, tpi semua iphone user ke? macam i nampk iphone 7& 7S only? upgrede tu double up data o ....crazy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SitiKasih
kiriman Nov 7 2016, 07:47 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 16
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,620



QUOTE (faizuldin @ Nov 6 2016, 02:55 PM) *
free upgrade? betol ke ni. mane ade telco yg selalu bgi free.....adui...free la kasi android ok ko....kasi siok iphone user sebab tu risau customer lari

kadang2 ada telco upgrade juga, iPhone kena pakai byk sikit data ma, haha, mungkin iPhone customer byk,jejeje
pergi je sign contract dgn celcom iPhone plan, dapat upgrade free juga
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faizuldin
kiriman Nov 9 2016, 06:19 AM
Kiriman #5


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 2-October 16
No. Ahli: 2,663



QUOTE (SitiKasih @ Nov 7 2016, 07:47 AM) *
kadang2 ada telco upgrade juga, iPhone kena pakai byk sikit data ma, haha, mungkin iPhone customer byk,jejeje
pergi je sign contract dgn celcom iPhone plan, dapat upgrade free juga

sml ako pegi 1 U , beto baik tu plan first utk i phone 7& 7S .....paling murah compare telco lain, 20+20 GB crazy man...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Nov 9 2016, 07:53 AM
Kiriman #6


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (faizuldin @ Nov 9 2016, 06:19 AM) *
sml ako pegi 1 U , beto baik tu plan first utk i phone 7& 7S .....paling murah compare telco lain, 20+20 GB crazy man...

walao gila la 20+20GB, 40GB i x dapat habis pakai la,
rasa rugi jika sign plan yg besar macam tu...
i pun x download video atau tgk full HD...
x de plan lain yg kurang sikit quota ke?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adikfazilah
kiriman Nov 9 2016, 02:05 PM
Kiriman #7


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 9-November 16
No. Ahli: 2,693



20GB + 20GB dan unlimited call utk semua networks, paling murah dan terbaloi compare dgn telco lain.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wildwildwest
kiriman Nov 10 2016, 10:24 AM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 1
Sertai: 10-November 16
No. Ahli: 2,694



QUOTE (Abang Jib @ Nov 6 2016, 11:59 PM) *
ya tu, bukan memang free upgrade, tpi semua iphone user ke? macam i nampk iphone 7& 7S only? upgrede tu double up data o ....crazy


android user pun ada upgrade ni, bukan je iphone.. Umobile pakej baru pun macam yes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zabanya
kiriman Nov 10 2016, 04:49 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 13
Sertai: 6-January 16
No. Ahli: 2,581



Terus beli dekat gem5 ada discount, takyah susah beli ngan telco....
Nanti kena contract, susah nak port.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Abu hassan
kiriman Nov 11 2016, 06:24 AM
Kiriman #10


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 17
Sertai: 29-August 16
No. Ahli: 2,637



QUOTE (Zabanya @ Nov 10 2016, 04:49 PM) *
Terus beli dekat gem5 ada discount, takyah susah beli ngan telco....
Nanti kena contract, susah nak port.


Diskaun berape blh dpt?
Klo sign up ngan telco, dorg kasi byk subsidize.
Ari tu baru aq check ngan Celcom... Klo amik gold plus, harga utk iPhone 32gb baru 2k lebih je.
dah subsidize seribu lebih... untung la kasi sesiapa yg minat amik pelan sekali.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Nov 11 2016, 06:28 AM
Kiriman #11


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Abu hassan @ Nov 11 2016, 06:24 AM) *
susah la....gaji x ckp ni kalau terus beli. contract ok skt...satu plan smue ade , bayr bulanan je

x semesti sign contract, jika you x beli dgn phone, x de contract,saje pilih postpaid plan, hehe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TunTeratai
kiriman Nov 11 2016, 06:29 AM
Kiriman #12


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 25
Sertai: 5-July 16
No. Ahli: 2,619



QUOTE (Zabanya @ Nov 10 2016, 04:49 PM) *
Terus beli dekat gem5 ada discount, takyah susah beli ngan telco....
Nanti kena contract, susah nak port.

discount, jike beli dgn celcom, ada byk discount juga ma, some more bleh enjoy first gold punya plan, byk quota gila la
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faizuldin
kiriman Nov 11 2016, 06:34 AM
Kiriman #13


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 9
Sertai: 2-October 16
No. Ahli: 2,663



QUOTE (TunTeratai @ Nov 9 2016, 07:53 AM) *
walao gila la 20+20GB, 40GB i x dapat habis pakai la,
rasa rugi jika sign plan yg besar macam tu...
i pun x download video atau tgk full HD...
x de plan lain yg kurang sikit quota ke?


Tapi harganya masih sama, biar je la klo tak dpt abes... Next month ada data baru lagi...
Biasa, handphone baru mesti kuat usage punye... tak yah rusau... gedik.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 15th June 2024 - 09:54 PM