IPB

Selamat datang Tetamu ( Masuk | Daftar )

 
Reply to this topicStart new topic
> Nak beli smartphone baru
kepler123
kiriman Jul 3 2015, 11:50 PM
Kiriman #1


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



hey semua, sy nak tukar smartphone baru tapi x tau mana satu best.
Screen iphone4s sy dah jadi gelap dan langsung x bleh guna. Urgent nk beli smartphone..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
deroider
kiriman Jul 4 2015, 11:21 AM
Kiriman #2


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 15-July 14
No. Ahli: 2,515



sudah gelap kah?? perlu beli yg baru lah macam ni. sekarang smartphone seperti xiaomi dan lenovo semua murah saja. berapa ratus sudah boleh beli yg baru lah. atau kamu boleh sign package dengan telco company tu kalau kamu nak smartphone yg lebih bagus atau lebih high spec.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
majorwow
kiriman Jul 5 2015, 12:38 PM
Kiriman #3


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 10
Sertai: 13-July 14
No. Ahli: 2,514



Sy sign up telco package utk beli Samsung S6…Perlu bayar RM700 selama 2 tahun
Phone yg bagus tak sepatutnya beli kat store, x berbaloi. Lebih baik sign up package
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman Jul 6 2015, 11:06 AM
Kiriman #4


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



semalam saya ada pi kedai tanya kalau saya nak repair kena bayar berapa.
org tu cakap lebih kurang Rm300 atau Rm400.
kalau mahal macam ni lebih baik saya beli china punya phone lah. lebih kurang sama harga.
tapi saya ingin beli phone yg leboh high spec.
nak tanya mana ada jual high spec phone dengan harga yg lebih murah???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ironfist
kiriman Jul 7 2015, 08:31 PM
Kiriman #5


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 31
Sertai: 20-August 14
Daripada: JB
No. Ahli: 2,524



Ko bleh cuba guna Celcom..ada byk promotion dan harga murah je.
ada free calls,sms, Liputan baik dan connection 4GLTE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
deroider
kiriman Jul 8 2015, 12:20 PM
Kiriman #6


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 8
Sertai: 15-July 14
No. Ahli: 2,515



kalau nak beli phone yg baru then beli iphone lah. kamu sudha guna iphone banyak tahun tentu tak akan sesuai android. semua kawan saya semua tukar balik ke ios kerana rasa andoid tak sesuai mereka. iphone fans tentu semua support iphone punya lah. beli lah iphone 6. kawan saya baru beli saya. harga Rm2948. tak perlu pi telco company then sign contract tu. bila kamu sign contract tu kamu kena ikat 2 tahun atau 3 tahun kat telco tu. murah harga phone tu tapi kena ikat 2 tahun. berbaloikah???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kepler123
kiriman Jul 9 2015, 02:37 PM
Kiriman #7


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 44
Sertai: 16-February 14
No. Ahli: 2,491



Hari raya ada promosi iphone6 tapi perlu sign kontrak sebab ni telco pelan. Harganya lebih kurang Rm300.
Lupa nama telco tu. Sesape tau tak?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sumpah
kiriman Jul 10 2015, 02:24 PM
Kiriman #8


Percubaan


Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 2
Sertai: 20-July 14
No. Ahli: 2,517



ak tau telco tersebut yg ko kate tu sbb ak tau bahawa Celcom tengah buat promosi atas Hari Raya dh hampiri..
klo ko sign pelan ni, iphone6 hanye RM238 je! murah sgt kan? ko blh cuba ambik pelan ni la
Celcom terkenal ngan liputan dan kelajuan nye lebih baik berbanding ngan telco lain2
cuba gi website nye tengok
http://www.celcom.com.my/personal/devices/iphone
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melindaapang
kiriman Jul 13 2015, 12:31 PM
Kiriman #9


Bukan Eksekutif
*

Kumpulan: Member Rasmi
Kiriman: 45
Sertai: 7-May 13
No. Ahli: 2,455



pilih la umobile. telco yg paling murah
di samping tu, klo dh sign kontrak ngan umobile.. pengguna blh menamatkan secara bile2 je
telco lain2 akan caj pengguna pulak
sokong umobile!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 pengguna membaca topik ini (1 Tetamu dan 0 Pengguna tidak dikenali)
0 Ahli:

 



Versi Ringkas Masa sekarang: 24th July 2019 - 08:39 AM